soliloquy

imaginea utilizatorului alma
visual

Comentarii

Imaginea este un vârtej de culori și sunet, deși cumva pare a trimite la o "gaură neagră", sau la o cufundare în umbre. Textul este des-compus în cuvinte care nu vor decât să atingă. Singurul meu amendament este că alegerea unui stil pt aproape fiecare cuvânt perturbă, nu păstrează esteticul. Reușite sunt "petele" de roșu. Și remarc originalitatea. Este ceva cerebral și metalizat aici, aproape că ascult Jean Michel Jarre, pe un platou montan, foarte înalt.

Ela, poate mai degrabă e o cufundare în umbre, în vortexul gândului, acolo unde găsești suprema liniște. Sunt doar 2 fonturi, dar poate că e deja prea mult doi, atunci când liniștea indică, de fapt, Unul. Voi ține cont de observațiile tale. Mulțumesc pentru gând.

poate efectul mi-a fost dat de dimensiunile diferite ale literelor, de înclinările diferite, nuștiu, fiecare cuvâtn pare fi scris altfel, desigur că se recunosc tipurile de fonturi, însă efectul dat de dimensionare, umbre, înclinare etc. este de fragmentare. știi, m-am întrebat întotdeauna unde duce o gaură neagră sau ce se află dincolo de ea, la capătul ei etc. la fel m-am întrebat și aici, la primul impact cu imaginea... și nu e un lucru simplu.

mie îmi place ca și realizare grafică, inclusiv caligrafică. este elegantă chiar mulțimea fonturilor. singura problemă pentru mine (și încerc să nu fiu sarcastic) este că nu văd poezia. mi se pare un mesaj al imaginii dar nu mai mult. de asemeni îmi este puțin dificil să văd acolo cuvîntul "swallow". este vorba despre a înghiți sau despre rîndunică?

Virgil, am încercat aici doar imagine și - sper să nu exagerez - sunet. Pentru că e vorba despre "soliloquy", o convorbire cu sine însuși, ca atunci când poți să îți spui atâtea fără să folosești practic nici un cuvânt; pentru acest motiv pentru care am ales și foto (mi-a părut un fel de scanare a minții în solitudine, când gândul se ordonează pe anumite traiectorii). Mă bucur că ai surprins ambele înțelesuri pentru "swallow" (rândunica - zborul, apoi am adăugat un spot roșu pentru faringe și verb, pentru a reda ideea de simțuri, de uman). La acestea, cred că se poate adăuga și sensul de "swallow-hole", privind doar poza. Sunt onorată de aprecierea ta privind partea grafică. Mulțumesc pentru comentariu, voi încerca într-un viitor context să aduc și poezia.