clavier

imaginea utilizatorului aquamarine

dragă R

nou născuții
stau într-un congelator
unii dintre ei au fost lăsați pe scări
la intrare

în față e o oglindă care se îndepărtează de mine
nu văd numele niciunui copil
niciun mormânt apropiat de morgă / doar aerul rece din incintă

tot timpul uit să mă rog lui dumnezeu pentru ei,

Dragă R

când vei avea copii să nu-i lași să se depărteze mult de tine
așa începe jocul
în care nu vei câștiga
dar nici n-ai să le auzi țipetele din casa de vis

nu vei auzi nimic cu urechile tale
din sicriile bine definite în spațiu și timp / per total
va fi ca o desprindere de bara
pe care ai ținut mâinile strâns până în ultima clipă

*
istoria se scrie întotdeauna cu multă durere
și eu nu pot să fac nimic pentru acest lucru decât să te mângâi pe tine
atunci când ți-e greu de parcă ai fi pisica mea neagră
sfâșiată într-o noapte de doi alsacieni /
va fi aceeași liniște
și îți voi cânta cântecul tău preferat

Comentarii

Intrebare

Am postat textul astazi, de ce apare cu data de ieri? La fel a fost si cu textul meu anterior.

din pacate, nu gasesc nici un

din pacate, nu gasesc nici un link in profil personal care sa ma duca pe pagina unde sa pot scrie sau modifica date. si pe butonul profil personal, daniela birzu, aquamarine (pen name) imi apare aceeasi pagina doar cu textele si comentariile mele. nu stiu, am sa mai vad . oricum, multumesc.

citesc, citesc

si oricat as citi, tot negru la orizont... nici chiar cantecul ala preferat nu m-a scos din atmosfera. scrisul e bun, fireste:) cele bune!

Silviu, cred ca nici are cum

Silviu, cred ca nici are cum sa fie altfel, pentru ca asta mi- a fost intentia. Ceva gothic, inspirat de o conversatie mai sumbra pe care am avut- 0 cu um medic zilele astea. In rest, nu stiu.. Multumesc pentru impresie :)

Am citit poemul când a fost

Am citit poemul când a fost postat şi i-am simţit toată durerea. L-am recit de mai multe ori în acest timp, şi am citit şi ceva poeme din urma, şi pot spune că este aici un condei experimentat în a lua ingredientele amare ale vieţii şi a le transforma în poezie. Îmi plac cele două părţi ale poemului: în prima pare o situaţie reală, sau poate metafora unor abandonări care ne situează pe primul loc în lume, şi partea a doua care are inserţii didactice menită să avertizeze asupra unor greşeli pe care le fac unii părinţi, ,,avortând" copiiii după ce s-au născut. Cutremurător mesajul! Poate că sunt şi alte conotaţii, dar eu am luat doar una dintre chei, deocamdată. Mi-a plăcut că ai schimbat conjuctivul din final, era prea departe de propoziţia cu care se afla în raport de coordonare. Îmi place şi liniştea. Mici obiecţii: cred că substantivul din primul vers ar trebui articulat din mai multe motive (are rol de subiect, pare că autorul ştie exact despre ce nou născuţi e vorba fiind un text cu tangenţe epistolare, uşor confesiv pe alocuri ). Cred că versul ,,nu vei auzi nimic cu urechile tale" este pleonastic. Sunt doar simple păreri, sper să nu supăr.
Te felicit pentru forţa mesajului şi pentru modul lui de redare!

Mariana, multumesc frumos

Mariana, multumesc frumos pentru comentariul tau. Adevarul e ca dupa ce am postat poemul, am mai umblat un pic la el, dar pana la urma l-am pus din nou exact asa cum l-am scris prima data. Da, cred ca e mai bine cu substantivul articulat in primul vers iar la pleonasm, stiu teoria, dar cred ca am dorit o accentuare. o sa ma mai gandesc. in rest, ma bucur ca ti-a placut, transmis ceva si-ti multumesc pentru cuvintele frumoase si semn.