știi, doar dimineața...

imaginea utilizatorului Aranca

știi, doar dimineața
marea coboară sturionii somnoroși spre țărm
sub iarba cosită se-aud valuri fremătînd
de nicăieri
mi-e gînd de tine și nu mai sunt
străină prin lume
desemn semn stingher

turme de nouri desprinse din cer
ne rătăcesc mirarea-n semințe
doar dimineața
desemn semn stingher
când te mai văd aducere-aminte

știi spre amiază vin paseri nebune
rotind peste noi burguri de ceață
flămînde mările ne strigă pe nume
- pe-al meu, pe sub pietre, devreme nu-l spune -

…de m-ai uitat
desemn semn stingher
uitată prin lume
știi, la talpa casei tale umbra mi-o-nchid
spre dimineață…

Comentarii

aici a fost bine, pentru ca mie imi pac tare sturionii, chiar mai mult decat delfinii (si pe ei ii iubesc). le ador dorinta de supravietuire si calitatea icrelor. la momentul oportun iti voi face cunostinta cu ai mei. :) desemnat iar imi place tare: a desemna, a insemna, a semna... semnul, semnalul, simbolul si gestul. si acel "stii" imi suna foarte bine, recunosc... poezia are o muzicalitate aparte, cu suficient lirism pentru a o feri de patetism. cele cateva sintagme care duc catre cliseu sunt depasite cu brio, datorita frazarii si ritmului. dealtfel, nici nu prea conteaza ce este inauntru, cred. ai scris o poezie. paradoxal "desemn semn stingher"...

m-ar bucura tare - si ti-as multumi pentru asta - sa-ti arunci un ochi si pe acest poem (http://www.hermeneia.com/poezie/1061) si sa-mi spui daca acolo a functionat "desemnul semnului". este alta poveste, dar am vazut la "multimea vida" ca iti plac ghicitorile. :)

Ioana, trebuie sa precizez ca aceasta poezie "știi, doar dimineața" nu este scrisa ieri, ci a fost publicata pe alt site in data de 07.02.2006 (ea inca mai figureaza acolo se poate verifica; o mare parte din poeziile mele au ramas postate). iata si link-ul: http://poezie.ro/index.php/poetry/164521/index.html. am cautat poezia ta la adresa indicata de tine (http://www.hermeneia.com/poezie/1061) si la care faci referire si am constatat ca a fost publicata pe 10.06.2006 pe hermeneia. in concluzie, cred ca este o simpla coincidenta intre expresia ta poetica "tu iti vei alege un spatiu pe care e desemnat un semn." scrisa in iunie 2006 cu expresia mea de aici "desemn semn stingher" din februarie 2006.

ti-as multumi daca ai verifica ceea ce ti-am indicat mai sus. observatia ta m-a determinat sa las pe site-ul respectiv poeziile mele pe timp nedeterminat.

am aflat multe desptre tine din acest poem. e un fel de fotografie a celui ce locuiește la malul mării. un poem imagine.

aranca, neam nu m-am gandit sa-ti fac vreun repros. doar voiam sa-ti stiu opinia. acesta este printre primele mele poeme postate pe agonia in 2003 (la care Virgil a avut destule de criticat, intre noi fie vorba...:) si postat pe 3 februarie 2005 si pe clubliterar. nu asta incercam sa-ti spun... te inteleg ca esti in garda, dar sa nu fii si cu mine. putine mi-au scapat pana acum, anyway. nu apuc si nici nu am chef sa le contabilizez. chiar nu am nevoie de frictiuni si aici.

Ioana, eu nu intru/nu am intrat pe clubliterar. si sincera sa fiu, textul indicat de tine nu l-am citit pe poezie.ro in 2003 (nu stiu cit eram sau nu, pe acasa, in tara, pe atunci), avind in vedere cite texte sint pe acolo... mi s-a parut ca exista insa o nuanta de repros. in fine, daca doresti comentarii la textele tale, lasa-ma pe mine sa decid, insa nu la aceasta maniera.

aranca, nu te mai repezi la mine. nu vreau raul nimanui. fireste ca te las pe tine sa decizi. daca te acuzam de ceva o faceam pe fata. nu am prea mari scrupule cand mi se pare ca timpul de dilata si ar trebui sa ramana contractat. am spus ca mi-a placut poemul tau (cred ca asta trebuia sa intelegi, nu?!). orice, mai putin ipocrita sa nu-ti imaginezi ca sunt. sunt extrem de directa. sper sa te convingi in timp, daca nu ai apucat inca. a fost o coincidenta, dar cu semnificatii total diferite. ma interesa parerea ta de specialist. asa cel putin am inteles... a bientot (cu circumflex si zambet lipsit de complezenta...

aranca si solomon, va rog sa respectati regulamentul in ce priveste comentariile si sa mutati discutiile care au alt obiect in alta parte. internetul e mare. merci