Fabrica de îngeri

imaginea utilizatorului Dedal
(primul salon)

Sosesc aici bolnavi, târîți pe brațe,
care se țin cu urletul de mese,
înghesuiți la porți, pe unde iese
zbterea-n urmă-a venelor mai hoațe,

i-auzi gemând printre burghie, ce se
învârt prin carnea lor în loc de mațe
și-n dinți de fierăstraie, să le-agațe
bucăți de os vor doctorii, pe-alese.

E bal aici, în fiecare seară,
la cimitirul nostru de picioare,
e-o feerie unde, într-o doară

pocnesc în așchii vii, strălucitoare,
rotule și călcâie, de-unde cară
toți sfinții ceară, pentru aripioare.

Comentarii

Bun reîntors. :) Demult nu ai mai scris aici. Decorul tău e un bal fără nici o mască, un festin la care participă cumva fantome, ca și cum sonetul ar atinge mai multe straturi cerești și pământești, simultan. Remarc un ton grav, ușor sumbru, cumva "oțelit", o încorsetare a cuvintelor în consoane, ca și cum ai dorit să redai ceva dificil de îndurat. Te rog revezi typos: "târîți", "zbterea" Și mai scrie, ceara își are și ea rostul ei, nu lasă balast.

Daniel, incerc sa mai reduc din sarcinile lui Virgil si te intreb daca stii de rugamintea ("devenita obligatorie") sa de a nu publica aici texte publicate pe alte site-uri, si invers. Ai aici un link, pentru a vedea la ce anume ma refer: http://www.hermeneia.com/info/75/. Virgil, ma gandesc ca ar fi poate mai util sa introduci aceasta regula in regulament. Si eu a trebuit acum sa caut unde anume era scrisa, pentru a pune linkul aici.

e un taram de transfer, intre doctori si sfinti, o zona in care cleiul de oase e solutie pentru lipit aripile, angelic, cinic si macabru, zbaterea, starea aceea am vrut sa o redau, transformarea, multumesc, Ela, voi modifica, desigur Bianca, iti multumesc pentru atentionare, stiam de rugamintea lui Virgil, dar am retinut si ca era "valabila" numai pentru primele doua luni de "functionare" a site-ului. In acel articol la care ai facut trimitere, Virgil scrie referitor la acea "rugaminte": "Știu că vă cer un efort mai deosebit sau poate o alegere mai neobișnuită dar as dori lucrul acesta de la voi pentru fiecare text în primele doua luni. După aceea puteți opta să procedați cum doriți, dar în primele două luni am nevoie de acest element de clarificare". Care doua luni au trecut. Poate nu am inteles eu exact, in acest caz te rog sa-mi comunici, in virtutea acelorasi imbolduri care au dus la comentariul tau anterior, tocmai pentru a-mi repara eroarea si a nu ma mai afunda in greseala.

Daniel, daca știai de rugăminte, atunci mă bucur. Uite cum am învațat eu să interpretez rugamințile cu caracter de regulă: în spiritul lor, nu neaparat în "literă". Recunosc, citind mai atent, că așa poate părea, că era vorba numai despre două luni, dar mi se pare că ar trebui citit întreg pasajul: "Dar am o rugăminte (care între timp a devenit obligatorie). Pentru că nu are nici un rost să încep ceva ce să fie doar o duplicare sau o concurare cantitativă a unui alt site, vă rog să faceți tot posibilul să nu postați pe Hermeneia.com decît texte pe care nu le mai postați în altă parte. Nu mă deranjează dacă veți alege să postați foarte puțin aici din această cauză, dar nu cred că are rost și nu folosește la nimic și nimănui să duplic ceea ce face altcineva. Cel puțin o perioadă. Știu că vă cer un efort mai deosebit sau poate o alegere mai neobișnuită dar as dori lucrul acesta de la voi pentru fiecare text în primele doua luni. După aceea puteți opta să procedați cum doriți, dar în primele două luni am nevoie de acest element de clarificare. Evident textele sînt ale voastre și după aceea le puteti publica oriunde alegeți voi." Mie mi se pare clar ca perioada de două luni a fost una orientativ anunțată, un fel de "până la noi ordine". Și mai știu ceva: când am dubii, întreb. Înțeleg însă că tu nu ai avut dubii cum că perioada a expirat. Dar dacă tot m-ai invitat atât de "elegant" să merg mai departe și să încerc să îți lămuresc nedumerirea, uite argumente suplimentare: în chiar aceeași zi Virgil a mai atras cuiva atenția asupra aceluiași lucru. Cred că asta spune suficient, tu ce spui?

Bianca, eu spun doar ca si “citit intreg pasajul”, tot despre doua luni e vorba. Si ca e la nivel de rugaminte (pe care am respectat-o, pana la acest text), ce nu a fost introdusa in regulament (cel putin la momentul postarii textului). Restul, adica asteptarea “noilor ordine”, urmarirea fiecarui comentariu al lui Virgil pe la alte texte, nu constituie problemele mele de "litera si spirit" si nu fac parte nici din cele mai de pret preocupari, scuze, nu putem fi toti la fel. Dar daca tu spui ca asa e si ca e suficient, te cred, voi sterge textul, in scurt timp, desi m-ar fi interesat un comentariu al tau cat de cat referitor la el, aici sau in alta parte, acolo unde ai observat tu, vigilenta (felicitari!), ca mai e postat.

Am publicat o variantă adusă la zi a Regulamentului și sper ca aceasta, cel puțin în ce privește anumite probleme, să ducă la o limpezire a lucrurilor și la o liniștire a spiritelor. Dar aceasta va însemna ca de acum nimeni nu va mai putea să invoce faptul ca anumite prevederi nu sănt stipulate în Regulament.

un singur raspuns la intrebare(trei in unu`) si textul e ca si sters : unde se afla acest Regulament, unde este el publicat, mai e valabila regula celor doua luni?

da, am gasit regulamentul, e clar acum, chiar daca redundant ca aplicabilitate in acest caz, sterg textul de aici, cu parere de rau fata de comentariu