capetown

imaginea utilizatorului bobadil

te-am sunat ca să-ți spun
că te-am ales pe tine
să-mi fii happy number

acum o să putem vorbi gratis
șase luni
șase mii de propoziții

timp în care
tu o să rămâi gravidă
iar eu voi avea apoi
încă nouă luni să-ți povestesc
ultima mea teorie referitoare
la impotența paingului
căruia nu i se mai scoală
după ce-a băut
prea mult sânge

stă așa pur și simplu atârnat
de propria lui urzeală
și se-ntreabă de ce crezi tu gărgărițo
că porțile raiului ni s-au închis
că heruvimii
au încins un pocker pe dezbrăcate

tu ești vaca domnului ce naiba

ca mâine va veni iar crăciunul
și nimeni nu mai fi atent la ce se petrece
tu vei merge la capetown
iar eu o să ciupesc doar aer cu cleștii
din ugerul tău cheratinos

tu o să naști acolo
un copil pistruiat
cu picioare lungi păroase

și cât se poate de
hristos

Comentarii

Un amalgam de ingrediente care de care mai ne-potrivite (cel putin la primul nivel de citire asa pare si te rog sa nu-mi spui ca o sa le potrivesti cu mana:)) de parca ar fi haosul primordial inaintea momentului in care Creatorul si-a pus in minte sa inceapa creatia... totusi, dincolo de uratul sau sublimul unor formulari, incredintat ca Bobadil are acea doza de sadism ce salasluieste latent ori manifest in orice mascul, nu pot sa nu remarc modul cum toate conceptele poetizate aici isi regasesc echilibrul la un al doilea nivel de interpretare. Din cate stiu eu ingerii nu au sex (altii zic doar ca li s-a vindecat locul) asa ca heruvimii care joaca poker pe dezbracate nu poate fi decat o sublima metafora pentru plictis si ilogic, desi, prieteneste, te sfatuiesc ca in cazul in care risti niscai definitii pentru Dumnezeu sa o iei apofatic... e mai sigur si mai ... canonic :)

Pentru imaginatie in special si in coerenta cu ceea ce am scris mai sus.

Acest text este o catastrofa. Nu se poate numi poezie. Ia sa vedem ce se intelege prin poezie, conform banalului dictionar: mesaj artistic - nu avem imagini expresive - nu avem limbaj concentrat - nu avem afectivitate - nu avem ritm - nu avem rima -nu avem In schimb avem limbaj de strada - i se scoala, tu esti vaca domnului, ugerul tau, picioare paroase Consider ca textul este o bataie de joc la adresa poeziei si la adresa cititorilor. Comentariul este pe masura. Sa epatam prin imagistica, prin ideatica, prin expresivitate, nu prin banalitati de strada pe care pana si Parazitii le scriu mai bine si cu mesaj. O gluma de prost gust. In schimb, critica mea negativa, la modul f dur, este cat se poate de sincera si corecta.

Vladi, slava Domnului ca mai apari pe aici din cand in cand. Ma faci sa cred ca ploua cand nimeni nu mai crede in asa ceva. Despre canoane nu neaparat dar mai ales despre noi vom mai vorbi, deja sunt sigur, toamna aceasta prin cetatea Iesilor. Gata, am vandut ce era de vandut si am ramas doar cu mine. Ionut, nu-i bai ca doar n-a intrat timpul ca matza-n sac. Tu vezi ceva corect, cred ca si eu in locul tau as fi zis la fel, de aceea ma bucur ca nu-s in locul tau, ma bucur ca un copil, ca Dmitri de exemplu. Multumesc voua pentru semnele lasate aici. Andu

domnule King am mai intalnit genul asta de comentarii de mata fripta. tot la dumneavoastra. parerea mea, la fel de sincera, este ca nu reusiti sa intelegeti, sa penetrati mesajul si simtul artistic dincolo de cuvinte. va impiedicati in ele. cuvintele intr-o poezie sunt doar caramizi. arhitectura lor face treaba. si mai cred ca si din chirpici se poate face o locuinta trainica din calduroasa. iar chirpicii sunt din balegar.

Domnule Leonard Ancuta, eu avocati din oficiu am mai intalnit, cat si versificatori marunti care isi dau cu presupusul cu privire la poezie. Probabil ca va pricepeti la balegar si caramizi din chirpici, dar ce competenta, ce realizari aveti in poezie, ce recunoastere, astfel incat sa-mi spuneti mie ca nu sunt capabil sa "penetrez" mesajul si simtul artistic dincolo de cuvinte?

batranutragator, considera ca ai primit un advertisment pentru interventia ta. am sa verific daca ai mai primit asa ceva. daca nu la prima abatere asemanatoare vei avea contul suspendat temporar. iti recomand sa citesti CU ATENTIE si sa RESPECTI regulamentul care ti se aplica si tie aici.