apa trece, pietrele trec

imaginea utilizatorului minicooper
romanul în care mor

Să presupunem
că ne-am spus totul,
că pietrele au trecut
odată cu apa.
Câtă liniște să fie acum
să ne întoarcem iar în cuvinte,
în aceste păcate care se dau pe toboganul limbii,
cu chiote și cu fesul
deasupra urechilor?...

În dimineața aceasta am să tac.
Dar din tăcerea mea
aidoma se vor naște
pui de cuvinte.

Comentarii

Costin, considera ca, daca as fi gasit un comentariu adecvat, as fi lasat o penita sub poemul acesta.Nu pentru cine stie ce gaselnite stilistice, nu pentru originalitate, ci doar pentru adevarul continut in ultima strofa.

dar nu știu dacă ți-ar fi permis regulamentul să acorzi penițe pentru "adevăruri"... și oricum pe mine mă irită procedeeul. mersi.

Daca pentru simplitatea care nu este simplista si tinteste cititorul exact dincolo de cuvinte nu se poate vorbi, atunci si eu ma abtin sa dau o penita.

Sixtus, tu ești printre puținii care reușesc să-mi "radiografieze" textele. Eu țin minte asta și îți mulțumesc. Despre "simplitate" am mai vorbit... știm din fericire amândoi cât de greu e să scrii simplu și să miști. n-am să încep din nou o teorie aici. nu e cazul. încă o dată mulțumiri.

îmi evocă așa... o amintire textul tău prin adevărul titlului: bătrânii spun că apa trece și spun că pietrele rămân dar lucrul altfel se petrece pe vechiul nostru glob bătrân căci piatra, orișicât de tare se macină și trece stând iar peste trista-i măcinare doar apele rămân curgând

@yester deci am dreptate, într-un târziu trec și pietrele... mersi.

exact asta am vrut să spun. îmi place mult ultimul vers pe care l-am citat. dar nu cred că avem în această privință aceleași gusturi.

prima strofa imi place. e directa, limpede. spune ceva. imaginea creata e logica si completa.c est drole. a doua strofa nu pare a se ridica la acelasi nivel, desi e o continuare logica a primeia. fara sa vreau, fara sa vreau, ma gandesc la versul din andre (citez din memoire) cum ca tacerea mea vorbeste. inteleg puisorii luminii cum ciugulesc ei adevarul din palmele poetului, dandu se cu fesu ridicat pe toboganul limbii...si vad cum tacerea reprezinta conditia de posibilitate a discursului, a unei noi infiripari si legari ale celor 2 suflete, de colturile lor, ca niste covorase zburatoare. dar, strofa 2, asa cum e acum, imi cere acest efort de imaginatie. mult mai mult si mai frumos ar fi fost sa vad acestea fara sa ma zbenguiesc aici asa. adica, fara contributia cititorului (care este), mai exact, fara prea multa contributie carele l a facut sa scoata limba

Dorine, nu generaliza: eu am scos limba din prima!

francisc, ce/ai mai crescut măi băiatule. mă bucur pentru tine. :) mulțumesc de trecere.

welcome, master. bun sfatul!

Cu riscul de a fi descalificat (pe care mi-l asum).

"si mai frumos ar fi fost sa vad acestea fara sa ma zbenguiesc aici asa. adica, fara contributia cititorului (care este)" te citez cu o ingenuitate alambicată în hohotele mastăr eu sunt ,tu ești, el,ea este, noi suntem, voi sunteți, ei, ele sunt.... Dorine,mai master of cuuuuuuuuuuuung fu...mulțumesc despre sfat, it uăz fan. minicooper: mai citește o dată, de două ori, de trei... și apoi ia un bait din antifraze, serios acum, slab textul keosonom sepen for fun sixtus

yester, observ că îți tot place să te zbengui(ca să citez tot din masterii acestui site) pe sub textul ăsta... găsește-ți și tu o altă ocupație că începi să mă sictirești și nu te văd bine... ce naiba? ți-au trebuit 3 pseudocomentarii să-mi spui că e slab textul. nu ești deloc eficient.

așa e , nu sunt eficient , din păcate:))))))) dar mai sper... asta la vista...

erata: a se înțelege prin speranță mila. papapapa

cât despre treaba cu "mă sictirești" ar trebui să te sictiresc, Costin Tănăsescu? alege-ți sintagmele. și vezi cum vorbești!

yester, lucrurile sunt simple. dacă nu-ți place cum scriu nu mai trece pe-aici. nu te obligă nimeni să faci asta. du-te și linge cururi literare pe unde vrei tu. mie pe acest site nu-mi plac decât doi autori dar asta nu înseamnă că trebuie să merg și să fac pe literatul în stânga și-n dreapta. ești varză crede-mă. când dr popescu vorbea despre acest text(ai auzit de dr popescu?) tu probabil învățai alfabetul limbii române. te rog frumos să-ți vezi lungul nasului. pentru mine nu ești decât un șoricel care s-a urcat pe un bulgăre de brânză și se visează stăpânul lumii...

Huh? Aaaa…au?- ioi? Uuuuuuhhhhh….deh …..eeeeee…..ufffff? câh? Puh? Hmmmmm…. Mda. Îhhhhhh…. costinel, costinel

ia uite ce frumos vă jucați voi doi! unul cu praștia, celalat cu mașinuța.

Costin, pentru ultimul tău comentariu din subsolul cestui text, ai un avertisment. Paul Blaj, mă așteptam ca tu să comentezi textele autorilor, nu comentariile comentatorilor. Parcă te mai atentionasem odată.

măi sanda panda, de ce nu-ți dai ție un avertisment pentru superficialitate? ai venit și te-ai hlizit la fel ca yester pe sub textul meu, fără argumente poetice fără idei fără viziuni... acum apari sobră și legiuitoare. bla bla. am impresia că am ales greșit să vin pe acest site după o oarecare pauză de virtual. mi-am tot făcut speranțe că dacă este condus de virgil am niște "garanții"... eu mi-am văzut de oile mele, nu am deranjat pe nimeni, însă cine mă cunoaște bine știe că nu o să permit nimănui să vină sub textele mele să facă chat, flirturi, sau să dea verdicte fără o bază solidă și alte chestii care nu au legătură cu literatura... am fost provocat. comm-urile de mai sus sunt o dovadă elocventă. dacă voi credeți că e drept să aruncați cu avertismente așa ca la zaruri mi-e teamă că așa cum am venit o să și plec.