dispersie

imaginea utilizatorului Sancho Panza

suntem copiii nisipului
spuse ea într-o zi
despletindu-şi cuvintele peste rănile lui
curgeau fluturi scrum
păsări scrum
aerul foşnea pârjolit era una din acele secunde
când şarpele îşi înghite coada
în somn

apoi s-a prelins dintr-o linişte-n alta
mistuind cercuri largi
tot mai largi

Comentarii

Foarte mult suprarealism poate dauna creatiei literare: Fluturi scrum/pasari scrum/ aerul fosnea parjolit.. Cred ca o poezie incarcata emotional ar fi mult mai aproape de sufletul cititorului. Imi place versul: apoi ea s-a prelins dintr-o tăcere în alta, cu mentiunea ca se pot inlatura foarte usor pronumele personale /ea/ele. Mult succes.

Da. Îmi place stilul curgător. Da totuși ce vroiai să ne spui!!!!!!

Desigur glumeam, e un text bun.

suprarealism? nu mi se pare, sincer. daca totusi este, inseamna ca mi-a tremurat mana. :) Silviu, fireste ca nu voiam sa spun nimic - vorbeam in somn. multumesc pentru comentarii.

adriana, ma bucur ca-ti pot scrie aici unde e un pic mai liniste. :) mie poemul tau mi-a placut, important este, zic eu, ca transmite o stare si, in acest sens, finalul strofei 1 este relevant. nu mi-a placut comparatia ceea cu tigara, e superflua, sa nu zic ca e un drum batatorit si...fumat. as evita fluturii, pasarile le-as opri, "pasari scrum" da imagine, dar ai nevoie, intr-adevar, de o repetitie acolo. e o sugestie doar, sa incerci sa vezi daca poti inlocui fluturii. poate cu banale gaze, poate cu libelule, e nevoie, da, de ceva fragil si inaripat, ca sa fie izbutita trecerea apoi la pasari. cu placerea lecturii, Claudia Radu

Claudia, in primul rand, multumesc pt semn. Iti dau dreptate in ce priveste imaginea "fumata" (si fumigena) dar te rog, nu te atinge de fluturii mei! :) Nu-i pot inlocui nici cu libelula, nici cu albina, nici cu gandacul de Colorado...si nu din incapatanare. Ci pentru ca (recunosc si fac mea culpa) imi place uneori sa "ma joc" cu simbolurile (sau sa ma ascund in spatele lor). In contextul acesta, fluturii, ca si pasarile, au un rol anume. Insa las cititorului placerea sa descifreze mica sarada, daca va binevoi. :)

bun, m-am gandit si voi inlocui tigara aceea. caut...

E mai bine asa? am tinut cont si de sugestia lui Ionut Caragea si am eliminat doua pronume.

e mai bine.

si sa nu uit, consider ca cel putin pentru trei imagini foarte frumoase, cea cu tacerile, cea cu sarpele care isi inchide coada in somn si cea cu cuvintele despletite, textul merita evidentiat. succes.

multumesc, ma bucur ca am reusit sa indrept ceva.

Unul din acele poeme în prezența căruia îți stă respirația pe loc. Apnee recesivă, trece încet dar plăcut. Nu mă deranja prezența țigării, aprinsesem deja bricheta. S-a văzut sper peste mări și țări licuriciul roșu oscilând între buze și inimă... Nici păsări-scrum și fluturi-scrum nu mi-au sunat rău, de unele clișee nu ne săturăm ușor. Let them be. Construcția, stilul și imaginile poemului circumscrise simplității, conciziunii, ineditului, reprezintă formula de succes a unui poem bun. Simt nevoia să mulțumesc, sper să nu se zaharisească ecranul.

Luminita, ecranul meu a rezistat. :)) Am mai spus-o, probabil, sferele noastre lirice (scuze pentru relativa emfaza a exprimarii, dar la ora asta nu gasesc una mai modesta) se intrepatrund. Ma bucur sa vad ca asta nu s-a schimbat.