flu & stuff

imaginea utilizatorului alma

1
îmi spunea că
biografia mea literară ești tu

1.15
eu închipuindu-mi o ploaie din vena ta umedă
șerpește îngrădind mâinile între noi
perfecțiunea lui avraam

1.30
cât de mare te-ai făcut doamne
ți-a crescut iarba verde de acasă
și cerul
ai înflorit doamne
și tot te mai ții de prostii
tot îmi ucizi oameni
bagi gripa aviară în sectorul doi
îmi dispari pisicile roșii
și ochii negri ai poeziei

1.45
va trebui să inventăm
o diferență între senzațiile de zi /
scurgerea nopții / râsul acela al tău
cu dinții de lapte și carnea emailată a lunii

2.
ce porcării se mai scriu doamne
scuze de spam

Comentarii

la 2.15 ai facut delete la spam si te-ai lasat intr-o nostalgie de joi cand tot ce mai e de facut e o autobiografie cu nuante optimiste luata din Larousse. doamne nu e atent la ruga ta, e invitat la o nunta in Nepal, o chestie sociala cu ziariste imbracate tip-top la Versace Dalai Lama in contumacie. La 2.30 ai sa stergi iarasi totul si ai sa o iei de la capat cu biografia altuia , nu ai incotro, e incurabil virusul asta ..

pe langa faptul ca ma impresioneaza poeziile carora le pot atribui conotatii simbolice, imi plac si cele scrise bine din punct de vedere tehnic, ori poezia Almei exact asta e. nu gasesti nici un cuvant in plus, nici un vers de care sa te impiedici, totul vine parca in intampinarea cititorului. frumos 1.15, de fapt acel " serpeste" este foarte bine plasat acolo, iar la versurile: "cât de mare te-ai făcut doamne" si "ai înflorit doamne" aproape ca m-au lasat fara respiratie. e ca si cum ai fi spus: ce mai vrei si tu doamne, ai un cer, ai ajuns domn moare, un pamant intreg te proslaveste, esti in floarea ascensiunii tale, ce nu-ti mai ajunge? asta ar fi o traducere in limbajul meu banal si nepoeticesc. mi-a placut.

4. Vă mulțumesc pentru intervenție, Cristina, Adrian. Cam așa e cum spuneți voi, nu e nici o filosofie aici, doar un studiu observațional asupra realității... și virtuale. :)

mie mi-a placut aceasta rugaciune doomiista, daca ii pot spune asa, si discursul in sine m-a amuzat, mai ales finalul.. pentru spam exista filtre, dar ... ionut

5. Ionuț - mulțumesc pentru că ți-a plăcut. Știi că de Dumnezeu nu ne poate ascunde nici un filtru, nici cel de spam. Asta fiind ideea. :)

Gasesc dificil de trecut peste primele doua versuri. Lipsa subiectului si a semnelor de punctuatie invita la interpretari: "1(unu) imi spunea ca tu esti biografia mea", "(unu/cineva) imi spunea 'biografia mea esti tu' " etc 1.30 mi-a mers direct la suflet. Per ansamblu, e ca o pagina de jurnal deschisa, unde consemnarile sunt condensate. Numerele ma duc cu gandul la biblie. As vrea sa stiu mai mult, va trebui sa deschid biblia ca sa vad ce-i cu perfectiunea lui avraam?...

Și aici ai remarcat corect, 1 e de la 'cineva'. Apoi e doar o idee de a marca într-un fel curgerea timpului. Cât despre 1.15, da, ar putea fi în Geneză. Mulțumesc.