aristocrația normativă prospiciată din geneze și exoduri

imaginea utilizatorului yester
{străbunii mei sau NUNTA}

foto din albumul personal : paul blaj
orice folosire a acestei fotografii fără permisiunea mea va fi pedepsită conform normelor copyrightului

Artă: 

Comentarii

Frumos, Yester, una dintre preferatele mele, fotografia sepia de epocă... și un moment deosebit, ești un fericit să fii în posesia unei astfel de fotografii în albumul personal! Încerc să mă întreb cum ar fi arătat poza aceasta într-o fotografie în culori, unde prea multa informație ar fi răsturnat centrul atenției de pe figura "personajelor" pe costume eventual... Mă uimește claritatea imaginii, într-o vreme când totul se regla din diafragmă și lumină, I guess... Poate titlul, deși ca idee inspirat, este prea "obvious"... sau poate îmi plac mie chestiile mai mult nespuse decât cele vârâte cu forța în gând cititorului.

Mă regăsesc din nou pe aici pe pagina ta și între preferințele tale. Și eu mă declar pasionată de folclor în general iar, dacă e vorba de Ardeal, ce să mai spun... Mă uitam să văd dacă semeni cu cineva. Frumoasă familie!

Bianca... uneori mai greșesc și geniile:)! O să meditez la un titlu beton! Să nu intre nici cu pickamerul sau cum s'o scrie numele mașinăriei acesteia. Ești pertinentă în comentariu, ca întotdeauna și îți mulțumesc. Ai intuit cât de mult țin la arborele genealogic, la neamul meu de dac și de roman, la...[opaaa, am luat-o razna:)]. Îmi permiți să admir și eu împreună cu tine valoarea logică a imaginii:)? Vor mai fi, albumul e consistent, dar mă gândesc la o altă modalitate de expunere. Thanks for passing by... Cami, mă încântă modul cum reacționezi în relațiile tale pe aici. Ai intuit, sunt ardelean "pur-sânge", dar moldovean prin adopție. Și o să râzi, m-am născut în Craiova. Mulțumesc pentru complimente și încă nu "aduc" cu nimeni din foto:)! Da' nu-i bai:)! Trebuie că mă încântă atât de mult folclorul precum și pe tine. E vorba de gustibus:)! Și iată cum ratez hypocrisis-ul din retorica mea înserată:) cu gânduri bune, paul

Reusita imagine si foarte interesanta asezarea pe cele trei randuri inegale, desigur din ratiuni ce tin de surprinderea fotografica a momentului dar pastrand o ordine care vine de mult mai departe. Fotografia aceasta este ca o pauza de respiratie intre doua dansuri. Un static plin de tensiune.

...dacă e vorba sau nu de ceea ce numești tu "tensiune" se pot spune multe, mai ales cel ce o percepe este îndrituit a o face. iată o opinie ce nu contravine legilor bunului simț estetic , poate doar în măsura reflexiei abrupte pe alocuri. dar să nu ne îngrijorăm, unde este ceva abrupt este loc de ...alpinism:) cam asta și ăștia existăm încă, franco&rafael, că mă zăpăcesc:)! cu gânduri bune, paul

Fotografie nostalgica,

Fotografie nostalgica, simultan de muzeu. Pastreaz-o cu sfintenie. Pozele de acest fel vorbesc despre trecutul nostru ca neam. Ai un album intreg ? esti un detinator de comori.