Despre noi și Anca Florian

imaginea utilizatorului Aranca

După cîteva discuții privind obiectivitatea criticii în raport cu actul creator în sine, în toamna anului trecut, mi-am propus, împreună cu prietena mea din copilarie, un experiment literar (si chiar psihologic) tip Ilf și Petrov, dacă nu frații Strugatki în manieră autohtonă. Doar ca eram trei…încă un complice, al cărui rol a fost pasiv, ca la bridge cîteodată.
Experimentul Anca Florian a fost incitant.
Sper că cei mai mulți vor înțelege și vor accepta partea pozitivă a experimentului, nu numai aspectul său ludic. Pentru ei, pentru voi am considerat și consider că sînt datoare, dintr-un gest de curtoazie, să vă spun că din momentul retragerii textelor ei, am rămas doar eu. Aranca.

Comentarii

Eu am cateva nelamuriri: 1. "in sine" trebuie inteles in sensul ideilor kantiene sau a celor a lui Sartre? Pentru ca n-am priceput ce legatura are un "act creator in sine" cu "critica obiectiva" (obiectivitatea criticii inteleasa totusi ca demers al individului nu stiu daca este de gasit... poate doar sa tinda spre o conditie obiectiva ). 2. Cati au postat pana la urma pe acest cont? A fost un fel de menage a trois chipurile literar? Au fost colaje? Persoanele cu pricina s-au succedat la postare? V-ati comentat pe conturi diferite propriile creatii? Persoanele cu pricina sunt reale sau doar alte laturi ale personalitatii tale? 3. Daca e vorba despre un experiment cine au fost cobaii si in ce masura mai putem accentua in vreun fel latura morala a demersului vostru comun. 4. Ceva concluzii dupa acest experiment? Putem afla si noi? Utilizand insa aceasta titulatura este de asteptat ca rezultatele sa poata fi cuantificate de o maniera profesionista si stiintifica. 5. Cei care au intuit cine este de fapt Aranca fac si ei parte din experiment? E bine de stiut pentru ca nu cumva sa fie viciate rezultatele :) Acum ca te-ai regasit pe tine insati astept sa citesc texte "curate". Mult succes la scris.

1. despre discutiile noastre despre critica mai putin iti pot spune pentru ca aveau si au caracter particular. 2. cel de-al treilea a postat textele uneia dintre noi (in momentul in care acela era in imposibilitatea sa o faca, si atit). nu ne-am comentat propriile creatii nici aici nici altundeva. nu as putea spune ca au fost colaje. ci altceva. "persoanele cu pricina" s-au succedat la postare 3-4. experimentul in fapt ne-a ajutat pe noi in primul rind sa intelegem anumite lucruri, care in baza doar teoretica nu ar fi avut acelasi impact. iar rezultanta obtinuta ne-a ajutat in primul rind pe noi. nu a avut ca scop atragerea de cobai. nici macar cei care se ofereau voluntar. 5. au fost persoane care au stiut cine este Anca F. le multumim pentru discretie. daca altii au intuit, ma bucur. Nu cred ca e nimerit termenul de regasire. Nu m-am "pierdut"; ca sa parafrazez pe cineva drag: eu m-am oprit undeva si v-astept.

:) mda!

Ar fi interesant de trecut în nota informativă de mai sus sau în comentarii de ce a fost incitant experimentul și care sunt aspectele pozitive, pentru că, atât cât l-am urmărit (în prima parte), mie mi-a creat o mare stare de confuzie: când versuri slabe, când versuri bune... Poate că ar trebui să recitesc textele și comentariile din urmă. Promit.

1. Daca doresti sa nu ne impartasesti din ceea ce este "particular" de ce ai mai adus asta in discutie si mai ales de ce justifici un demers prin ceva neverificabil? Oricum intrebarea mea viza un raspuns simplu si cred ca l-am obtinut. 2. Deci au fost doua femei si un barbat, nu au fost colaje "ci altceva" (cam indeterminat)... treaba asta are legatura cu incalcarea regulamentului pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l respectam de aceea te-am rugat, in zadar, sa ma lamuresti. 3-4. Cobaii am fost noi, membrii hermeneia... aici raspunsul tau este cel putin sarcastic si greu de inteles de catre cei care ti-au oferit feed-backul de care probabil ai avut nevoie. 5.Sper ca cei care au stiut sa nu fie din randul acelora pusi sa vegheze la respectarea regulilor. Cred ca intelegi ca e inerent ca oamenii sa intrebe atunci cand sunt nelamuriti... onorabil ar fi, din acelasi gest de curtoazie de care ne-ai vorbit, sa incerci sa raspunzi. Nu de alta dar mie tot Aranca imi vine sa-ti zic desi am stat candva, la un cenaclu, la aceeasi masa :)

Actaeon, om fi stat la un cenaclu la aceeasi masa ceea ce nu te-a impiedicat sa imi arunci diverse gunoaie pe ym, in mod onorabil... Cit priveste respectivele texte, pot spune ca am avut o experienta interesanta prin metoda de abordare a lor, nefiind impotriva regulamentului. nu stiu de ce te simti cobai..intentia noastra era aceea de a gasi un numitor comun in colaborare, sau mai bine zis, tandem. Aritmosa, aspectele pozitive exista de altfel, insa iarasi intra in sfera noastra particulara de relaizari; te asigur ca exista. A existat o fluctuatie calitativa a textelor, pentru ca unele nu erau chiar metafore de sine statatoare, multe erau comentarii la niste schite (in creion, tus) de calatorie pe care nu le-am postat...aveau alte semnificatie. Nu justific acest demers, pur si simplu v-am informat ca a existat. Cristina, succes la cele doua facultati.:)

"7.1. Pe site-ul Hermeneia.com nu este permisă existența așa numitelor "clone". Nu este permisă folosirea contului Hermeneia decît de persoana care l-a solicitat și configurat. Furtul de identitate sau deschidera și/sau folosirea a două conturi Hermeneia de către aceeași persoană sau a unui cont Hermeneia de către mai multe persoane se sancționează imediat cu anularea contului."... partea din final este cat se poate de clara. 14. "Pentru a putea fi publicat pe site-ul Hermeneia.com un text trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 14.1. să fie original, adică să aparțină celui care îl publică. În cazul unui text la care există coautori aceștia trebuie să detina toti un cont Hermeneia iar numele sau penName-ul lor trebuie specificat. Lipsa acestei precizări poate duce la eliminarea textului de către editori"... de asemenea, finalul. Cat despre ym imi asum tot ce am spus chiar daca nu am intrat niciodata in corul laudatorilor tai, statut deloc dezirabil pentru mine in actualul context. Judecatile morale sunt expresia libertatii tale de alegere si a capacitatii de intelegere. E si o situatie amuzanta cu "Nu justific acest demers, pur si simplu v-am informat ca a existat."... imi aduce aminte de un anunt de mica publicitate ce suna cam asa: imi fac vila in cartierul X. Nu o vand, doar ma laud.

Am și eu cîteva nelămuriri. Și aș vrea să precizez că sînt obiective, nu subiective (asta ca să nu existe vreo neclaritate). Unde este vorba aici despre clone și care este sau sînt respectiva/respectivele clonă/clone? Asta ca s[ termin[m cu această cascadă de comentarii aiurea care mai degrabă încalcă alte puncte din regulament.

Vladimir Negru, nu stiu ce iti asumi tu cind ai spus ce mi-ai spus pe ym, fara nici un fel de bun simt, fara 7 ani de acasa, doar ca ti s-a nazarit...asta sa faci la tine acasa, nu cu mine. Eu nu am fost clona mea si nici LS. Ea a postat dupa ce si-a retras poeziile ei. Nu am incalcat nici un fel de regulament. Si nici altcineva. Nu mi-am asumat poeziile ei, si nici invers. Cit despre exemplul grozav de genul: "imi fac vila in cartierul X", iti comunic ca tipul de anunturi sint standard pentru obtinerea avizului de mediu in vederea eliberarii autorizatiei de construire de catre organele abilitate. mai citeste.

Virgil m-am referit la partea aceasta "folosirea... sau a unui cont Hermeneia de către mai multe persoane se sancționează imediat cu anularea contului"... nimeni nu spune de clone. Aranca te rog termina cu aprecierile la persoana mea si anii pe care ii am de acasa... esti ultima persoana care ar putea sa vorbeasca despre asa ceva... nu vad de ce amesteci dezamagirea mea fata de manevrele tale de culise deloc demne de o doamna si textul pe care l-ai scris. Probabil pentru ca nu ai destule argumente... pentru asta trebuie glagorie, stiu.Macar sa fi avut bunul simt sa nu-ti mai lipesti pe frunte lucruri care te posteaza in culpa... asta m-a deranjat... nonsalanta cu care ne-ai spus ca incalci regulamentul. Era cu totul altceva anuntul la care m-am referit si era textual redat, cu tot cu partea cu laudatul. Cat despre "mai citeste" imi asum indemnul dar n-am sa citesc "Cosmopolitan" doar pentru a avea cu tine subiecte comune. Am pus niste intrebari pertinente iar tu n-ai raspuns la ele. Scuza-ma dar nu mai continui. Te las pe tine sa faci pe țața.

Eu mă minunez să citesc astfel de texte și de comentarii pe un site de literatură, care site are un Regulament "de bun simț" și care Regulament trebuie respectat, "de la vlădică la opincă". Lucrurile sunt simple. În contul Aranca au postat X, Y, Z. Atât timp cât X, Y sau Z a postat în contul Aranca și a avut și alt cont pe Hermeneia, contul Aranca a inclus o clonă. Clone multiple au mai existat și pe alte site-uri și astfel de experimente au mai fost incluse și în alte cărți. Acum, că s-au lămurit lucrurile, vă doresc succes mai departe și... scrieți băieți / fete / mixt, numai scrieți bine!

bați cîmpii cu grație alma. Contul Aranca nu a inclus si nu a fost niciodata o clona. A fost un cont special in care mai multi autori au vrut sa scrie in comun. Si in plus a fost creat si inainte de adaugarea precizarii despre clone in regulament. Asa ca mi se pare si stupida si inutila toata abureala asta care o faceti aici sub un text care mie mi se pare ca s-a vrut o clarificare de bun simț,

Am scris un comentariu care s-a ratacit. Era mai mult decat edificator.

Te contrazic, Virgil, pentru că e logic ce spun și nu numai eu spun asta, ci majoritatea cititorilor site-ului Hermeneia. Nu am afirmat că "e clonă", ci că "a inclus o clonă". Dacă acele texte erau colaje, adică un vers (sau o strofă) X, unul Y, atunci, da, acel cont a fost un experiment și nu o clonă. Dar, din câte îmi amintesc, se postau texte scrise când de X, când de Y. Ce să ne mai ascundem, acesta e adevărul. Clarificarea din păcate vine prea târziu, când nimeni nu mai avea nevoie de răscolirea unor amintiri prea puțin plăcute pentru mulți dintre noi.

Actaeon, eu l-am ascuns, pentru ca nu era edificator ci era injurios si risca sa ma puna in situatia de a lua alte masuri, ai putea sa te controlezi pe viitor Alma, nu se ascunde nimeni. Am explicat destul de clar si de suficiente ori. Ma mir de ce este nevoie de un efort asa mare pentru tine ca sa pricepi

Comentariul meu nu contine injurii... sau nu mai mari decat cele acceptate din partea autoarei... solicit ca acesta sa nu-mi fie cenzurat... se aude domnu' proprietar de site? Dubla masura este intotdeauna izvor de abuzuri. Oricum citind pe agonia niste replici ale autoarei incep sa cred ca am scapat tare ieftin. Mai ales cand ma gandesc la schimbarea preconizata in ierarhia siteului :)

Mult succes in continuare, Aranca (Marina, Luminita, Virgil). Vorba aceea cu aparentele care inseala e cat se poate de adevarata.

Cristina, habar nu am la ce faci aluzie dar cred ca am obosit cu oameni din acestia care in loc sa scrie un vers acolo nu au alta placere decit sa se hartuiasca la nesfirsit incep sa cred ca e o anumita boala

Iar in ce priveste aparentele, tot la fel, habar n-am la ce te referi. De altfel habar nu am care este necazul aici. tot ce am vazut eu scris de aranca la vremea respectiva era destul de bun as fi fericit daca tu sau altii din cei care va tot agitati pe aici din pura satisfactie a galagiei, ati pune mina pe creion si ati scrie si voi cum scria aranca atunci Restul e o abureala de cel mai jenant tip balcanic Nici nu va dati seama ce penibil se ve de de aici de peste ocean. Ma intreb uneori, Astia sint compatriotii mei? sau am trait intr-un cosmar?

Virgil sa stii ca simpla trecere a oceanului nu schimba oamenii nici in bine si nici in rau... am calatorit destul cat sa vad insa romani care prea grabiti sa intinda bratele dupa paradigme nepotrivite (politice, religioase etc) au ajuns sa nu isi mai gaseasca locul nicaieri. Treaba asta cu diferenta calitativa a romanului stabilit in strainatate fata de cel ramas in tara e promovata in special de cei care au plecat... in cel mai pur stil balcanic :) Cei mai multi dintre cei plecati sunt total rupti de realitatea de aici. Acuma daca tu crezi ca cei care am comentat aici ne agitam din pura satisfactie a galagiei te inseli teribil... inteleg ca pentru tine aranca este un exemplu. respect opinia ta dar asta nu inseamna ca daca nu gandim ca tine suntem balcanici. America nu te-a invatat sa-i respecti si tu pe ceilalti si ideile lor? De argumente s-a auzit pe acolo pe la voi? Sau in cel mai pur stil stalinist ai ales varianta cenzurii si a strivirii opozitiei? (si sa nu-mi tii prelegeri despre teoria libertatii... te asigur ca le-am studiat in amanunt). hotaraste-te cu cine votezi pentru ca din punctul meu de vedere esti lipsit de credibilitate cu referire la situatia discutata si foarte foarte influentabil/partinitor.

dragul meu actaeon, cind vei invata sa vorbesti fara sa jignesti, te asigur ca nu voi avea nici o problema sa iti raspund. Pina atunci insa ma tem ca nu pot sa o fac. Te rog, nu imi cere sa ma demit. Multumesc.

Ai INVENTAT jigniri atat in comentariul meu pe care l-ai ascuns cat si in ultima parte doar pentru a evita o discutie purtata pe baza de argumente, fara simpatii personale. Uita-te mai atent. Stii doar ca am dreptate in ceea ce spun mai ales in faptul ca in cazul de referinta s-a incalcat regulamentul in mod evident. Nici macar faptul ca acel cont colectiv a fost creat inainte de precizarile regulamentului nu reprezinta un argument pentru ca dupa cum stii (sau daca nu stii iti spun eu) schimbarea normei implica adaptarea situatiei existnte deja la aceasta. Ar trebui sa recunosti si sa ne zici: a fost un cont colectiv, creat cu complicitatea mea, pe care l-am tolerat in timp ce "propovaduiam" in mod chiar agresiv respectarea regulilor, suspendam conturi etc. Daca Aranca facea o "spovedanie" curata era ok... dar ea cu multa emfaza doar "ne-a anuntat". De fapt imi este rusine pentru ca fiind editor am facut observatii unor oameni de pe aici nestiind de fapt ca abuzul era chiar langa mine. Eu am priceput ca aici este vorba de dubla masura: exista useri obisnuiti (supusi regulamentului) si useri cu statut special care il pot eluda oricand dar asta poate ar fi trebuit precizat de la inceput, macar din respect pentru echipa cu care ai lucrat. Am crezut ca hermeneia isi va depasi conditia dar a devenit doar o arena in care prieteniile, judecatile arbitrare, influentele via e-mail sau ym dicteaza regulile. Vad ca ai o problema de autoritate (Te rog, nu imi cere sa ma demit)... nimeni nu iti poate cere asta: poate doar sa fii impartial, sa nu judeci lucrurile prin prisma amicitiei si sa respecti la randul tau regulamentul. Astept inca sa apara comentariul acela al meu.

Acum dupa o zi incarcata am avut si eu timp sa citesc in tihna totul. Si ma tot gindesc daca as mai avea ceva de adaugat. Am o oroare teribila de am mai scrie ceva ce ar incuraja oameni care nu au decit o placere incalificabila de a se certa. De fapt cind vorbeam despre balcanism la asta ma refeream. Nu cred ca cineva care nu este de aceeasi parere cu mine este "balcanic", Cine a inteles asa fie nu vrea, fie nu poate intelege mai mult. Cautarea asta sordida dupa prilej de harță este ceea ce eu consider o trasatura balcanica. Teribil de paguboasa. Mi-aduc aminte cu ani in urma lucram la o companie in Atlanta si in timp am ajutat multi romani sa se angajeze acolo. Si la un moment dat am intrebat pe un coleg american cu care eram bun prieten, cam ce parere are despre romani. Mi-a spus cu sinceritatea aceea tipic americana, putin naiva, a copilului care vede ca regele e gol: Romanii? Oameni foarte harnici, muncesc mult si sint priceputi dar sa te fereasca Dumnezeu sa ii pui doi in aceeasi echipa ca te-ai fript. Nu au conceptul muncii in echipa. Ce as mai avea de adaugat? Doar ca imi cer scuze de la ceilalti membrii Hermeneia pentru acest spectacol jalnic in care s-au implicat si doi din editorii de pe Hermeneia si vreau sa va asigur ca voi depune un efort sporit si inteligent ca asa ceva sa nu se repete. Nu ca nu mi-as dori dezbateri dar nu astfel de alunecari primitive. Imi doresc foarte mult sa am editori pe Hermeneia, oameni inteligenti, harnci, cu personalitate si onesti si voi continua sa ii caut. Nu am nici o prejudecata fata de nimeni. Inca o data imi cer scuze in numele celor care sint convins ca nu o vor face si vreau sa precizez ca nu am facut niciodata parte din contul Aranca, asa cum rautacios s-au grabit sa aluzioneze unii. Si sa precizez ca deschiderea contului s-a facut in total acord cu mine, inainte ca regulamentul sa precizeze ceva despre clone (spun asta desi sint ferm convins ca aici nu a fost niciodata vorba de o clona), iar deschiderea acestui cont s-a facut asa pentru ca la data respectiva nu era si nici acum de fapt nu exista posibilitatea unui cont comun. Stiu ca ultima parte a punctului 7.1 din regulament vorbeste despre ceva de genul acesta dar din cite imi aduc eu aminte la data amendarii regulamentului contul Aranca incetase sa mai fie un cont comun. Continui sa fiu insa precaut fata de acest aspect pentru ca sint adeptul principiului ca legea este facuta pentru om si nu omul pentru lege, iar in aceasta privinta exista posibilitatea unor exceptii majore legate de conturile comune. In esenta precizarea de la sfirsitul punctului 7.1 (ca de altfel tot punctul 7.1) a fost si este menita sa impiedice frauda, furtul de identitate si mundana batjocura pe site. In acelasi timp nu este exclus ca unii oameni sa vrea sa scrie in comun sau sa vrea sa realizeze colaje. Unele din aceste demersuri se vor uneori doar pe o anumita perioada a evolutiei lor literare. Mi s-ar parea o prostie, ca si proprietar si director al acestui site sa stavilesc orice initiativa, oricit de exotica, dar facuta cu buna credinta. Tocmai de aceea adresa mea de email a fost deschisa oricui a avut o doleanta si nu cred ca nu am raspuns cu amabilitate oricaror dorinte sau cereri. Poate unele nu au fost realizabile dar in general am vrut ca sa ofer fiecaruia oricit de mult ca sa poata sa scrie si sa se simta respectat si incurajat. In felul acesta am tratat si contul Aranca, care mie mi s-a parut ceva interesant la vremea lui si prin care nimeni nu a vrut sa insele pe nimeni si toti (cel putin din cite am vazut eu) nu au vrut decit sa scrie citeva texte literare. Daca aceste bune si decente intentii au deranjat pe unii, sint convins, si s-a vazut si din reactii ca problema este la domniile lor. Imi doresc ca toti membrii Hermeneia sa scrie cit mai bine, mai interesant si mai divers cu putinta.

Actaeon, citesc ce scrii si iti marturisesc ca ma incearca dezgustul. Eu poate pot sa rabd multe dar nu cred ca pot expune prea mult membrii Hermeneia la aceste alunecari josnice ale tale. Pot sa iti spun ca te-am rugat, te-am atentionat, acum te avertizez. Urmatorul pas insa te asigur ca va fi anularea contului. Si iti marturisesc ca nu o voi face cu usurinta. Dar nu va fi fiindca eu nu m-as putea controla sau pentru ca eu as fi un om partinitor sau as avea o incapacitate se a-mi controla autoritatea. Te asigur ca ma pot controla foarte bine si sint destul de ingaduitor. Dar impotriva lipsei tale de limita si autocontrol instrumentele mele devin destul de putine. Si nu cred, sincer nu cred ca se merita sa sacrific oameni civilizati care vor sa scrie pe hermeneia pentru capriciile sau vendetele tale personale. cu tot respectul,

Anularea contului? Adica ceea ce ar fi trebuit sa faci conform regulamentului in situatia despre care tot discutam? Pe ce considerente? Pentru ca tu esti seful? Ma tem ca asta iti sta in putere dar nu ai argumente. Lipsa controlului? :) Nu iti este de ajuns ca fiecare persoana de pe acest site care a avut ceva negativ de spus despre Aranca a fost amenintata? Nu toti suntem atat de intimidabili. Oamenii civilizati de pe hermeneia vad ceea ce este de vazut si sunt dezgustati, dar nu de ceea ce scriu ci de maniera ta de a pune problema. Unii vad ca si-au sters deja textele si au plecat. Avertizarea... astept argumentele tale si exemplificarea acestora. Si acestea sa nu fie motive pentru a avertiza si alte persoane prinse in discutie, inclusiv a ta.

dragul meu, nu stiu cine a fost amenintat dar te asigur ca nu de catre mine. eu nu sint aici protectorul nimanui in mod special. singurul lucru care ma preocupa, chiar si la ora asta tirzie de noapte cind lucrez la maruntaiele site-ului, este buna functionare a lui care implica faptul ca fiecare membru hermeneia sa se simta respectat, responsabil si relaxat. Nimeni nu este obligat sa vina sau sa stea pe Hermeneia cu de-a sila. Dar nimeni nu cred ca are dreptul ca hartuiasca si/sau ameninte pe nimeni. Nu ma simt obligat sa iti oder vreun argument de vreme ce in mod repetat ai dovedit o lipsa semnificativa de respect fata de site si membrii lui. Imi pare sincer rau ca s-a ajuns aici dar te asigur ca daca unii membrii Hermeneia sint obositi deja este din cauza comportamentului tau si nu a incercarilor mele de a calma situatia. Cred ca iti fac un serviciu suspendindu-ti contul pentru a te proteja de tine insuti si de eventualele iesiri pe care vad ca nu ti le mai poti controla.

Fara argumente? Deci imi dai dreptate. Stii in timpul lui Ceausescu oamenii erau luati noaptea din case si dusi la inchisoare unde erau interogati, amenintati... stii ce m-a frapat intotdeauna? Nimeni nu le oferea explicatii... nu stiau de ce au fost adusi, nu se prezentau dovezi... era vorba doar de lipsa de respect pentru regim si faptul ca indrazneau sa spuna pe un glas mai putin soptit decat altii ce era gresit. Pe de alta parte cei fara coloana vertebrala macaneau la urechea reprezentantilor regimului minciuni despre colegi, cunoscuti, familie si astfel, desi erau doar niste jigodii, isi scapau existenta mizera moral. Acum nu ma astept sa intelegi. Iti spun doar ca procedezi gresit... unui om care este judecat ii sunt aduse la cunostinta acuzatiile si ii sunt probate. Suspendarea, in circumstantele prezente, a contului meu reprezinta un abuz de putere, o incercare de a pune pumnul in gura celui care indrazneste sa fie de alta parere cu tine. Cat despre cei doi membri hermeneia la care te raportezi si care sunt "obositi" le recomand odihna :) Fii pe pace... n-am sa mai scriu sub acest text si ma mai gandesc daca si pe site. Pana la urma mai sunt vreo 8 oameni care mai posteaza pe aici... restul au plecat sau nu activeaza. A cui sa fie vina? Nu ma pot abtine sa nu iti bat obrazul... macar putin respect coane pentru cele facute de mine pentru hermeneia, macar putin, in spiritul moralei crestine.

te cobori dincolo de obraznicie Vladimir. dar e ok, intotdeauna am stiut ca pretul pentru a cunoaste adevarul despre oameni este scump. cu ocazia asta am aflat si eu cu cine am de a face in ceea ce te priveste. referitor insa la "cele facute de tine pentru hermeneia" ma faci sa zimbesc. si stau si ma gindesc, tot asa in "spiritul moralei crestine", ca sa te citez, oare cit de dezechilibrat trebuie sa fie acest necumpatat narcisism al tau. pentru ca adevarul este, asa cum il stii si tu de altfel, ca, cu exceptia citorva "sfaturi" asa dupa ureche eu personal nu imi amintesc ca tu sa fi facut nimic pentru hermeneia. imi vine si sa zimbesc. pentru ca habar nu ai cita munca si cine a facut-o pentru site-ul acesta. dar discutia devine deja jenanta. un fel de comedie absurda.

Sa stii ca virgula nu evita cacofonia. Si nici vorbele goale nerecunostinta. Pana maine imi sterg textele si plec. Macar ai bunul simt si asteapta pana atunci sa ciocnesti sampania cu viitorul editor.

dragul meu, daca exista cineva caruia ii lipseste bunul simt in acest context, ma tem ca acela esti tu. in ce priveste sampania sau vreun editor, nu stiu despre ce vorbesti cu atita siguranta. dar, evident, hermeneia este deschisa oricui, atit pentru a fi membru cit si editor. prima conditie insa este tocmai cea a bunului simt. conditie pe care cu regret trebuie sa recunosc ca tu nu o mai indeplinesti. si asta oricit de ingaduitor as incerca sa fiu eu. iti doresc numai bine.

Virgil, dacă e să continuăm discuția despre corectitudine, că tot a fost începută... părerea mea e că dacă îi spui ceva unui om, fie și drum bun, dă-i și posibilitatea tehnică de a-ți răspunde. Pentru că, urmărind lista membrilor Hermeneia, am observat azi că: 7. actaeon (Negru, Vladimir) - C S (cont suspendat, adică) Ca membru oarecare al site-ului Hermeneia, doresc să cunosc motivul pentru care acest cont a fost suspendat. Mulțumesc anticipat.

Ca membru oarecare al site-ului Hermeneia, doresc să cunosc motivul pentru care acest cont a fost suspendat. Mulțumesc anticipat.

n-as vrea sa te superi Ilarius, dar absolut nicaieri nu este prevazut ca proprietarul siteului trebuie sa explice deciziile sale disciplinare altcuiva decit persoanelor implicate, si cu atit mai putin in public. Poti verifica orice forum si orice comunitate online si nu vei gasi asa ceva. Pentru simplul motiv ca o astfel de activitate ar deveni o neincetata hartuire pseudojuridica in mrejele careia orice comunitate online si-ar gasi colapsul intr-o saptamina. Dar, pentru ca sa nu zici ca sint rau sau insensibil la cererea ta politicoasa iti pot spune ca motivul este incalcarea repetata a anumitor prevederi din punctele 19, 20 si 21 din Regulamentul de functionare al Hermeneia.com.

virgil, pai daca apartinem acestei comunitati e uneori bine sa stim si noi cauzele si efectele. Uite, de exemplu eu personal nu inteleg acest text si de ce ar trebui vladimir considerat off/topic, cand textul in sine este o mostra de off/topic literar. vrei sa analizam literar acest text? sau mai precis, care este scopul sau, eu personal nu cunosc povestea ancai marinei si invocatia bridge-ului, ce vrea acest text de la mine de exemplu, enache ionut si cum anume trebuie sa comentez acest text sa nu fiu considerat realmente pe langa! apoi, esti sigur ca ai luat decizia corecta ? ma refer ca actaeon nu a facut decat sa discute unele aspecte vis-a-vis de clone, conturi experimente etc, iar discutiile au degenerat cu si prin sau fara voia ta luand pozitie ferma dar totodata cu bratele protector intinse asupra unor persoane. nu acuz, nu e treaba mea, nu iti inchipui ca apartin unei tabere am considerat doar destul de impulsiva decizia ta ai mai actionat asa cu dorin apoi ai rectificat totusi o decizie gen suspendare cred ca este destul de exagerata, mai ales pentru niste discutii pe un text fara noima literara, care ar fi trebuit invalidat de prima oara, pentru ca nu face decat sa invoce o lista intreaga de scandaluri si contra-argumente, toate sub acelasi cont. deci, hai sa lasam favoritismele si antipatiile intr-o comunitate ce se vrea unita, ce zici? ps: textul mi se pare puternic finalul are ceva din explozia lirica a lui tzara si un pic din fratii jderi, disimulat de conceptiile lui pinocchio in analizele sale literare despre Fane a lu` Tachita Stroia, sa nu plec fara o minima analiza literara a textului realmente si categoric literar.

adaug: iti multumesc totusi fiindca mi-ai raspuns, nu erai obligat. sper sa intelegi ca atitudinea mea este specifica [,] cititorului care intra pe hermeneia pentru literatura, pentru ca si asa intru destul de rar si atunci in miezul scandalului. ma ofer totusi sa creez un forum unde pot fi discutate "dupa perdea" aceste aspecte tehnice si irelevante, asta daca nu cumva exista unul

mie mi se pare prea mult, si nici nu am citit tot. gestul arancai mi se pare gratuit dar simpatic, comms, in rest, doar un joc de orgolii. mie, de ex, imi plac experimentele de acest tip. am avut si clone, pe hermeneia am intrat cu pseudonim, am scris si scriu jam sessions si colaje, ma intereseaza segmentul ludic al textuluiliterar ca mijloc hedonist, etc. aici a fost si vad ca inca nu s-a topit, polemica tip bulgare de zapada, care se tot mareste in rostogolire si in care argumntele, daca exista, se transforma in argumentatie, sau nu mai conteaza deloc in context. pana la urma, cine nu a avut clone, cine nu a mintit sau inselat (nu spun ca aici ar fi cazul, sa fim bine intelesi, chiar daca putin ipocriti...), cine nu a simtit macar o secunda perversiunea anonimatului sau a puterii manipularii...? e cineva pefect aici?