Lansare carte - SONETE 2 de Adrian Munteanu

imaginea utilizatorului adim
...


Fundația Culturală ARANIA

BIBLIOTECA “ GEORGE BARITIU “

vă invită

LA CASA BAIULESCU DIN BRASOV, VINERI, 23 IUNIE 2006, ORA 13,

la lansarea volumului

SONETE 2

de ADRIAN MUNTEANU

iau cuvântul scriitorii

DORU MUNTEANU,
președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Brașov
ION POPESCU TOPOLOG
ADRIAN LESENCIUC
și DANIEL DRAGAN,
președintele Fundației

Moment muzical cu cvartetul
ANATOLY
(Andrada Modiga, Corina Maria Zofim, Ciprian Cucu si Gabriel Baciu)

actorul
ZOLTAN OCTAVIAN BUTUC va recita sonete de Adrian Munteanu

Fundația Culturală ARANIA

BIBLIOTECA “ GEORGE BARITIU “

vă invită

LA CASA BAIULESCU DIN BRASOV, VINERI, 23 IUNIE 2006, ORA 13,

la lansarea volumului

SONETE 2

de ADRIAN MUNTEANU

iau cuvântul scriitorii

DORU MUNTEANU,
președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Brașov
ION POPESCU TOPOLOG
ADRIAN LESENCIUC
și DANIEL DRAGAN,
președintele Fundației

Moment muzical cu cvartetul
ANATOLY
(Andrada Modiga, Corina Maria Zofim, Ciprian Cucu si Gabriel Baciu)

actorul
ZOLTAN OCTAVIAN BUTUC va recita sonete de Adrian Munteanu

Comentarii

Adrian, ai vreo fotografie a cartii? O poti trimite pe adresa siteului.

te felicita si Ela alaturi de mine pentru frumosul autentic din tine, ca om si poet.

felicitari Adrian Munteanu! abia astept acest al doilea volum de sonete pentru a le pune linga celelalte.

Frumoasă copertă. Virtualia va fi onorată de prezența ta și a volumului tău la Casa Pogor. Felicitări!

Răspunsuri - Multumesc pentru cuvinte. Mă bucur că sunt "în grafic " și că acest al doilea volum apare exact la un an de la apariția primului. Coperta este a Danei Stefan, o prietenă de neprețuit. De fapt este acelasi desen ca la volumul I, numai ca s-au schimat culorile. Procedăm în acest fel pentru a sugera că este vorba de o serie, de o continuare, fără a anula individualitatea fiecărei cărți. În ce privește Iașul, mă nedumerește numai faptul că rugămintea mea a fost uitată. Și era vorba de o chestiune de viață și de moarte.

Adrian, rugămintea nu ți-a fost uitată... doar că Iașul nu are nici un răspuns... Apreciez coperta și o felicit pe Dana pentru realizare!

Felicitări domnule Adrian Munteanu. Îmi amintesc întotdeauna cu plăcere lansările din Casa Baiulescu, ... savoarea poetică a mansardei, compania întotdeauna acaparantă a domnului Ion Topolog Popescu. Imi pare de o mie de ori rău că nu voi putea fi acolo.

Sa fie intr-un ceas bun. Bucuros pentru aparitia noului tau volum... e o placere intotdeauna sa citesc sonetele scrise de tine.

cailean - ei, da. Mansarda aceea este cel mai bun loc pentru asemenea întâlniri. Patroana librăriei St.O.Iosif, și unul dintre sponsorii mei, chiar s-a supărat că nu fac lansarea ( nici prima și nici a doua) la ea în librărie. Dar e vorba de respectul acordat celor ce te onorează cu prezența și care nu pot fi lăsați să stea în picioare, printre rafturile de cărți și cu lumea care se vântură pe ușă. Lansarea de anul trecut a fost o mare reușită. Imaginează-ți că mansarda a fost plină ochi și a stat lumea și în picioare. Asta nu se întâmplă prea des, cel puțin în Brașov. Și acum am o surpriză pe care ți-o împărtășesc numai ție, pentru că nu vei fi, din păcate, acolo, ca să o divulgi : mă va onora cu prezența actrița bucureșteană Rodica Mandache care va susține un recital din sonetele mele. Asta va ridica mult cota înlnirii, în ansamblul ei. Să ne auzim sănătoși. actaeon - mulțumesc pentru apreciere și pentru bucuria de a știi că mai există un cititor. Nu sunt atât de mulți, înct să uiți pe unul dintre ei. Să dea Dumnezeu să mai avem putere în noi și să nu coborâm ștacheta.

adrian, cum te simti cand scoti o carte? ce sentiment ai? intotdeauna m-am intrebat daca ai un sentiment special si daca te ajuta asta, daca te face fericit. te felicit, omule! la mai multe! si toata stima pentru ce scrii!

solomon - starea dominantă, înainte de momentul lansării , e de buimăceală și goană fără rost după un timp care nu-ți e niciodată suficient. Vine amețirea completă, copleșitoare, a evenimentului propriu-zis. Abia apoi discernerea semnificațiilor acestui moment de finalitate a unui parcurs, cântărirea vorbelor ce s-au spus și a împlinirilor sau neîmplinirilor ce le-au provocat. Pentru mine însă, cu mult înainte, noua carte care apare înseamnă un pariu câștigat cu mine însumi, conștiința tonică a faptului că sunt în grafic și că, în ciuda tuturor vorbelor și reacțiilor celor ce nu înțeleg de ce atâta înfrigurată străduință de a nu face pauze, de a merge înainte cu orice preț, am mai lăsat un semn al trecerii mele pe pământ și certificarea că nu fac umbră acestei țărâni chiar degeaba. Străduințele mele au fost depuse până la extenuare. În ultimele două săptămâni mi-a fost greu și corpul nu mă mai sprijinea. Am făcut câteva crize de inimă, începuturi de fibrilații, scăderi de tensiune până sub 10 și de câteva ori am vrut să dau telefon la Salvare, simțind că e periculos și că, în orice moment, o agravare ar putea să fie fatală. Atunci am pus frână tuturor acestor zbateri ( pentru că eu sunt un tip care se consumă enorm pe dinăuntru) și mi-am făcut un program de odihnă. Asta a fost, oboseala. Cum m-am odihnit mai mult, au început să mă lase durerile. Acum vreau să iau totul ca o bucurie și să dau la o parte orice tensiune interioară. Vreau să fie o sărbătoare și un moment care să-mi dea aripi pentru a porni apoi de la început, într-o altă cursă de un an întreg. Cam asta e, așa, la o primă trecere în revistă. Știi tu că, de fapt, tot ce simțim e mai complex și mai greu exprimabil prin cuvinte.

Domnule Adrian Munteanu, bag seamă că noi, cititorii dumneavoastră, nu am putea niciodată să "facem măsura" unei cărți publicate, pentru că nu este numai vorba despre sonete, ci și, o spun fără urmă de dramatism, de sânge. Singura lupta vrednic de dus este, într-adevăr, cu noi înșine, vă felicit și totodată vă urez nu numai la mai multe, cât, mai abitir, inimă senină pentru toate care vor urma. Cu admirație.

Sapphire - da, necesară urare și expresivă remarcă. Nu îmi doresc să dramatizez lucrurile și probabil nu sunt cel mai năpăstuit și încărcat cu experinețe negative individ din prea întunecata noastră Românie. E vorba de o anumită modalitate de a transla lucrurile spre un deznodământ interior tensionat. Asta nu prea e bine pentru echilibrul fiecărei zile, dar sonetul vine tocmai să-mi aducă dezlegarea necesară și conștiința că pot trece prin vremi și vremuri fără să mă las supus de greutatea lor. Cu prietenie

Nu am mai spus nimic până acum în subsolul unui text semnat Adrian Munteanu. Asta nu înseamnă că nu sunt unul dintre cititorii constanți, care nu cred că nu sunt așa de mulți după cum spuneți. Doar că unii rămân în beznă. Se întâmplă uneori ca fiind în fața unei minuni, sau a unei emoții depline să realizezi că ,, a rămâne fără cuvinte" nu este doar un joc de vorbe mari. Felicitări și din partea mea și moment cu împlinire, domnule Munteanu.

Ariana - de aceste dovezi de solidaritate ai nevoie deseori. Cel puțin unul ca mine care, în situația unei posibile constatări a cuvântului rostit în gol, nu-mi mai găsesc resurse suficiente de a-mi duce munca la bun sfârșit. E bine că ai acceptat, măcar odată, să ieși la lumină și îți mulțumesc pentru apreciere. Să dea Dumnezeu să avem puterea să mergem încă multă vreme pe trasee comune.

francisc - multumesc