Bestial Planet

imaginea utilizatorului skylander
kilometrul zero al umanității

doar pentru animalele bătute
de soarta numită și om
aș reinstitui Legea Talionului

doar pentru ele
aș da pîinea și sarea din ochii mei
fără s-aștept paștele măcelarilor
să mă fripturizeze

așa ne cere eticheta mîngîiem un cîine
și ne-așteptăm să facă frumos
un fel de gudurici respectabil
să ne flateze orgoliile infecte
de adorabili stupizi

am văzut cai bătuți cu ranga
porumbei bătătoriți în asfalt
pisici arse de vii
și pe fratele meu omul
mai șacal decît un păduche

o silă bestială de călăi dinglăi
îți ia aerul
în abatoarele lui distractive

săracii i-aș hrăni intensiv
numai cu lături unsuroase și fetide
pe urmă i-aș pune la cuptor
cu mărul tradițional în gură
și i-aș da de rumegat la purcei

noroc că drăcia ajunge angelică
așa că fi cuminte petule fi cuminte
că tati e cretin da’ te iubește
și însuși moș crăciun euthanasiază
doar porcii cuminți

pe urmă devine generos
în inima lui plină de dinți

și dă la pește

Comentarii

păcat, știam că Asztalos George parcă scrie mai bine. pare un text scris la nervi. mai bine scriai o proză. nu am auzit de verbul "a fi fripturizat". habar nu am ce înseamnă. mi-a plăcut expresia "mai șacal decît un păduche".

Beh, lasa ca mai scrie Asztalos si cate unul din asta, da' dup-aia scrie si unul din celalalt, cam asta am invatat eu din ceva viata virtuala si literara pe deasupra pe care am impartit-o cu acest co-iepure chinezesc de-al meu. Eu ti-as da si penita pentru poemul asta si stii de ce? Pentru ca melodia mea preferata e din bucata mea de paine a Romicai Puceanu si sa-mi spui tu mie care-i om si care-i caine? Dar nu dau, ca vreau sa revin la o intrebare mai veche, mai stii cum iti zicem eu de nu intelegea nimeni ce am cu tine? ca daca iti amintesti, si imi ingadui si mie sa-ti ofer o explicatie, ai o penita intelectuala de apreciere de la mine.. Cu plecaciune, Andu

Virgil să ști că am așteptat o zi cu răspunsul ca să mă calmez. Să nu-mi scriu nervii în continuare. Așadar pot să-ți spun liniștit că ai comentat ca o domnișoară. De unde pînă unde nervii sunt interziși în poezie și la liber în proză, nu știu. Adevărul e că îi prefer oricînd, oricărei tristeți. Și sunt convins că, în situația dată, doar domnișoarele ar apela la tristețe. Nu Virgile. Cînd fratele tău e chiar mai șacal decît un păduche Nu ajunge să fi trist. Eu chiar îi spun acestei morale fripturiste de măcelari cretini pe nume nu doar oftez "semnificativ"... Tu ști foarte bine... încă de la romani, așa încep războaiele fratricide: cu mutilări publice de animale, cu crima "de kiki și de miki", cu plictisul care îți vinde circ și carne vie la colț de stradă. Și dacă unii mai cred că e mai bine să fim calmi și cel mult triști, se înșeală amarnic: cine omoară azi un bou așa...de florile mărului...mîine poate se uită ciudat de roșu la tine...și să devi nervos doar atunci va fi prea tîrziu...

Andule...sincer : nu mai rețin cum îmi spuneai înainte. Consider că doar un tip răzbunător ar ține minte vreo poreclă sau ceva peiorativ. Eu niciodată. Am pornit mereu de la premiza că suntem oameni și uneori descoperi o prietenie chiar la așa-zisul inamic...dară-mi-te în hîrjoanele dintre vechi amici. Uite, actualmente sunt făcut bozgor de unul dintre cei mai buni prieteni ai mei pe un site de profil și știu că sunt făcut de drag și de diliu ce-i sunt lui, nicidecum de altceva. Așadar chiar n-are importanță cum îmi spuneai de vreme ce n-a murit nimeni de asta. Și hai să ne trăim Andule de să tune naiba în ea de tristețe...:)

Mare dreptate ai omule... ce mi-a placut raspunsul tau... Te mai astept cu texte si cu acelasi drag, Andu P.S. Totusi, sunt doua chestii la care as renunta sau as schimba "pisici explodate" si "iti indoaie creierii"

Andu...ipocritule de lector, fratele meu, am mai schimbat pe alocuri și sper că în bine...:) Acuma vorba aia : să auzim numai că nu ni se face rău...de bine...:)

Da, iata o schimbare in bine, iar asta stiu pe pielea mea ca e tare greu . Andu