Noaptea

imaginea utilizatorului silvius
Stele-n cupe de cristal.

Noaptea lumii-i noaptea noastră,
O străbate un car poștal,
Tu să-mi numeri la fereastră
Stele-n cupe de cristal.

Și-n băute vinu-mi pare
Lacrimă din raze stoarsă,
Ochiul tău să-mi fie soare
Când am inima mai arsă.

O să bei și tu o cupă
De licoare și iubire,
Brațul tău să-mi fie după
Sprijinul de răzvrătire.

O să dorm un somn de vise
Cum ai vrea tu să-mi oferi,
Ca într-un fel de paradise
Unde-s numai primăveri.

Și de o fi ca împreună
Să zidim pe cer o umbră,
Vraja nopții o să-ți spună
Nu-i nimic, doar frica-i sumbră.

Și de ce să-ți fie teamă
Când pământu-i tot o noapte
În care spiritul te cheamă
Către formele mai apte.

O! De aceea, vino iarăși
Pe cărări de bolți lactee,
Ca să fim mereu tovarăși
Nu în viață, ci-n idee.

Comentarii

hopa

Salut deschiderea Hermeneiei catre poezia universala, aceea care zace in fiecare dintre noi, la urma urmei. Dupa ce am terminat de citit, ca o compensatie morala mi l-am imaginat pe Virgil obligat sa citeasca acest text unei adunari de oameni (nu dau nume) cu voce tare si cu introducere: un text de pe Hermeneia mea. Frumos, frumos de tot. O, de aceea si nu din alt motiv vino iarasi si iarasi pe carari de bolti lactee ca sa fim mereu tovarase secretar general nu in viata, ci-n idee cei mai umili dintre proletari intr-un fel de paradise care este Andu

bobadil

Bobadil, comenteaza textul si lasa la altii "imaginea de ansamblu". nu de alta dar nici nu a inceput si nici nu se va termina cu tine. Ca side note ma amuz si eu dorinta asta pe care o vad la tine (si poate si la altii) ca eu sa devin un fel de despot luminat al hermeneia sau al poeziei in general. Uneori ma si intreb daca tu chiar citesti ce elucubrezi pe aici. Eu am mai spus-o, cine scrie prost scrie prost. Si mi s-a dat peste nas. Ca si cum as putea eu sa fac pe cineva sa scrie bine. Convingerea mea este ca numai comentariile pot ajuta la asta. Dar din pacate vad ca foarte, foarte putini oameni comenteaza aici si cei ce o fac o fac foarte putin. Eu am pus un site la dispozitie, cu facilitati si cu un regulament care se straduie sa asigure o atmosfera propice. Daca nu folositi oportunitatea de a va face opiniile cunoscute nu mai este vina mea.

caci textul... ca textul.

Textul e al unui novice, si pe alocuri trazneste de.. novice, cum ar fi prin strofa a patra... la ziditul umbrei, etc. dar nu e nici o problema, ca autorul este foarte capabil sa evolueze.. i-as recomanda multa lectura si sa incerce sa scrie in vers alb. Insa trebuie sa recunosc mai carcotas decat s-ar cade, ca daca n-ati fi voi doi hermeneia si-ar da duhul, ceea ce ne-ar plictisi de moarte. :)) Cred ca la 60% din comentariile lui Andu ma umfla rasul, apoi invariabil vine atentionarea/mustrarea/suspendarea lui Virgil. Literatura plus show. :) Nici regizat n-ati fi atat de haiosi. Sau am eu o afinitate pentru conflicte.. care zau ca nu se cade. ;))