mama la toate țările

imaginea utilizatorului bobadil
lui virgil T

Păi ce?, are Franța criminali ca ai noștri?! Nici vorbă dom’le, românii sunt cei mai mari criminali din lume, cum te prind, cum te belesc! Zbuf, în secunda doi, nici nu apucă să vadă nimeni, cum te-au prins, te-au și omorât, asta e! Da’ măcar știi că ai murit de mâna unui român! Scrie pe piatra funerară ceva care seamnănă cu o laudă...
Infracțiuni... hm... infracțiuni... aici să zicem că ne-ar putea concura italienii, da’ slăbuț, zău, vorbind pe bune, slăbuț. Italienii sunt infractori mult mai mici decât noi. Atenție, ei ne prind pe noi, nu noi pe ei!!! Deci hai să pastrăm proporțiile. Vor fi având și ei infractori celebri, da’ nu ca ai noștri! Te pomenești ca azi-mâine se laudă și cu vreun criminal mare. Al Capone, Vito Corleone, doar creații cinematografice dom’le, făcături de box-office, un fel de Adrian Mutu sau Cristian Chivu, niște găozari. Ai noștri sunt adevărații mafioți. No bull shit. Nelu din Ciorogârla, Adrian din Pitești, coordonatori de teză de doctorat în criminalitate! Vin mie să-mi povestească despre cum stă treaba cu asasinări de președinți de stat, cu răpiri de prim-miniștri, cu atentate la siguranța statului, ce mai încoace încolo, cu infracționalitatea, în general, mie???!!!, român?!
Păi le explicăm noi tot, înainte să înceapă.
Asta este o chestiune macabră la capitolul supremație, recunosc, dar hai să vedem şi lucruri mai lejere, să luăm de exemplu un concediu. Păi ce?!, are Grecia peisaj ca al nostru?! Ori Italia, ori Spania. Elveția. Ce e Elveția?! În primul rând că n-are mare și cu asta gata!, am încheiat discuția. Bulgarii n-au deltă, săracii. Din decență nu pomenesc despre alte țări. La peisaj suntem din nou „prima-ntâi”. Fără supărare. Asta e ! Asaaaaa....sau cultura, sau arta. Care cultură, care artă? Io te întreb să-mi spui tu mie un domeniu, fie muzică simfonică (fie și ușoară), pictură, sculptură, literatură, unde nu am performat la cel mai înalt nivel. Îi las deoparte pe Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Liviu Rebreanu, Tristan Tzara, Constantin Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, George Enescu, Ciprian Porumbeascu pentru că așa e ușor.... da’ O-Zone?! De asta ce mai zici? Că nu-s români. Ba și basarabenii sunt tot români mă, că spun nu doar eu. Da’ bine, atunci Marius Moga. Te-am lăsat fără replică?
Alta, armata. Conducem detașat în cele mai importante topuri. Armata română luptă în disperare pe unde apucă. Reprezintă varianta oficială și atestată internațional a criminalilor ăștia de pe stradă, care la rândul lor și-au adus prinosul de muncă pentru propășirea numelui țării din care provin. Și militarii români la fel. Răi nene! Negri-n ceru’ gurii. Unii mor doar ca să ne demonstreze cât de idioți și de lipsiți de suflet suntem cu toții!!!
Am terminat? Ar mai trebui poate să pomenesc politica, dar aici standardele noastre depășesc în mod evident orice nivel al democrației și problemele economice unde stăm, umăr la umăr alături cu Statele Unite, din solidaritate, pentru că altminteri noi o ducem mult mai bine.

Revistă literară: 

Comentarii

Adriana

L-am facut tableta, sau pastila cum vrei sa-i spui... sper sa nu ramana prin gatul cuiva :-)
Mersi.
Andu

total nereusita incercare

si foarte surprinzator ca vine de la un tip cu umorul tau. ori te-ai grabit...
nu mi se pare deloc hazliu, desi e o tema pe care se pot scrie chestii cu mult, foarte mult haz, putind fi luati peste picior si pro-rominii si anti-rominii, dar nu ai putut arata decit ca ai avut o idee - simpatica - pe care, din pacate n-ai putut-o fructifica in ceva, orice, comic, de luat aminte, care sa ne faca sa reflectam la situatia reala, sa trecem peste "noi sintem buricul lumii, stramosii tuturor, cei mai arieni si bla bla", "noi am inventat toate cele" sau "sintem cei mai naspa, cei mai tradatori, bla bla"

de acord cu Matei

de acord cu Matei. Singura porţiune care mi-a oferit o vagă senzaţie (să îi spunem metafizică) a fost subtitlul aşa cum era el în forma iniţială, "românia lui virgil t", pentru că acum (lui virgil t) sună dezamăgitor de banal de parcă ar fi o dedicaţie la "radio delfinul brăilean". pe vremea cînd era "românia lui virgil t" m-a făcut să tresar puţin, să mă întreb dacă acel "lui" este genitiv sau... posesiv. Sau poate imaginativ, iluzoriu, naiv. Anyway, mi s-a părut straniu şi coborîtor spre meditaţie (cel puţin pentru mine) acel subtitlu. Acum însă Matei are dreptate, a rămas doar o glumiţă răsuflată, un banc pe care l-am auzit de atîtea ori încît nici măcar nu mai rîde nimeni.

mda cu precizare

Inițial am greșit 'românia' trebuia să fie în titlu adică 'mama la toate țările românia' iar subtitlul 'lui virgil t' sub formă de dedicație... când am editat am mutat românia... mă rog. Oricum mersi de lectură și de păreri, nu am nicio pretenție de la acest text, doamne ferește, el este doar o joacă cu creionul pe hârtia virtuală și cu gândul la ultima polemică de tip octavian paler cu virgil, despre români el este cel mai mare expert, eu sunt doar un băgător de seamă.
Pentru Matei special de la Adi de la Vâlcea, dragule tu scrii la textele mele numai la jucărele, oare așa zici tu că merită? Te face asta să te simți mai mărișor oleacă sau de ce? Nu cred că e nevoie, după socotelile mele acum ar trebui să ai și tu vreo douăzeci de anișori plus o prietenă ceva acolo care să-ți fi șters coșulețele de pe față, right?
Andu

offtopic provocat

bobadile, esti rau pe nedrept, dar nu ma supar. sint citiva autori pe site pe care-i citesc cu tot ce le apare, de fapt cred ca doar tu si virgil. ca nu-mi dau cu parerea la fiecare text, poate e pentru ca in majoritatea cazurilor nu as putea spune decit ca-mi plac sau ca nu-mi plac, sau ca "fain" sau mai stiu eu ce, si nu pot diseca in cuvinte mai in profunzime. asta nu inseamna ca nu citesc, ca nu am texte preferate, ca nu tin asa, o evidenta, daca o pot numi asa, nescrisa
cit despre adi de la vilcea, merci de dedicatie, o sa caut sa vad ce cinta, numele il recunosc. si pentru curiozitatea ta, am douajdoi de anisori intre timp si aproape doi ani jumate cu cea mai frumoasa si mai harnicuta si mai dragalasa fiinta din lume, katiușa mea, cu 50% mai moldoveanca decit mine

Așa da

Mersi și bravos Matei, așa te vreau! No bulshit