ne lut

imaginea utilizatorului pârâu

în mâini
frământ
pământ
de pâini

ușor
rotesc
să cresc
urcior

din smalț
contur
în jur
înalț

frământ
de pâini
în mâini
pământ

și vin
din smalț
înalț
și-nchin

Comentarii

mi se pare un demers care tradeaza talent si bun gust. semnificativa si ideea eucharistica a piinii si vinului. si totul in nevrednicia lutului.

Interesanta abordare; O curgere frumoasa a ideilor inspre inaltare... Textul acesta imi aduce aminte de poezia Nihil a lui Bacovia. Ti-a iesit destul de bine. Bravo.

Virgil, mă simt bine în spațiul poeziei de inspirație populară, chair dacă rigoarea metricii scurte presupune foarte mare atenție din cauza cuvântului sau sintagmelor scurte care devin vers. Penița mă onorează!

Ionuț, poezia ”s-a scris” la Muzeul Satului, după un periplu printre meșterii plari ai târgului din vara trecută. Am ”șlefuit-o” în răcoarea prispei bisericii de lemn Sf. Nicolae din același deosebit perimetru.

imagini simple, stranse cu grija. poate prea stranse; se vede si amprenta lucratorului. fireste, nu e nimic nou aici. altfel, un exercitiu bun

Domnule Cozan, știu că o exprimare ”concisă” este oricând preferată. Sigur că lecția cuvântului scris trebuie experimentată permanent, fără garanția succesului, iar acest tip de metrică este o adevărată provocare.

Poemul este arhaic, are ceva simbolistica (uuuultra-batatorita) si ritm, chiar si ceva rima. Insa mie nu-mi spune ABSOLUT nimic. E stillborn cap-coada. E un exemplu tipic de ceea ce trebuie scris doar asa, pe un carnetel si lasat acolo intr-un sertar bine inchis la dospit. Ori va veni fat-frumos pe un cal alb s-o descopere peste o mie de ani cu palosul lui vajnic ori negrii cu salopetele galbene maine dis-de-dimineata. Andu

Ce să facem Andule? Experimentăm fiecare după pricepere.