bandajul meu alb

imaginea utilizatorului bobadil
homeopată

venea bandajul meu alb
când m-am prăbușit pe stradă

mi-ai pus pe creștet
mâna ta nisipoasă
și mi-ai zis
nu-i nimic, memoria va rămâne
blestemul nostru!

apoi te-ai ridicat în picioare
dintre forme
singura silfidică
singura transparentă

mi-ar fi trebuit atunci puțină zăpadă
puțină ninsoare interioară
și un pansament de amnezie pe dinafară
ca atunci când duci gunoiul
și totul în jurul tău

absolut totul

se transformă
într-o singură secvență
plană

marea pregătindu-și carapacea
din argint coclit
în rada portului
nu mai e niciun vas
acolo a rămas un singur marinar

de cealaltă parte
toate plecările noastre
care mai de care exuberantă croazieră de lux
către șerpii deșertului
legați la cap

fără să-i doară

Comentarii

interesante mi se par str 4, 5, 6. și începutul te prinde din start. a 7-a-i greoaie cu gerunziul plus argintul clocit care sună ca naiba, adică aiurea. de la final se cerea ceva mai mult, e cam ieftin așa. nu te supăra, sunt doar sinceră. am simțit nevoia să o spun. mai trec, poate găsesc ceva mai bun.

Trebuia sa bagi tu gunoiul in poezie.

alma, sper ca vorbesti cu domnul Andu Moldovan. ca altfel, nu stiu despre ce gunoi vb.

Adevarul e ca poti zice ca e putin fortata chestia aia acolo. Dar poti sa gasesti tu alt gest simplu, pe care, cand il faci "totul se transforma intr-o secventa plana" (cum ar fi sa faci cativa pasi pe sub teii de pe dealul Copoului :-) Mersi, Andu P.S. Ecaterina, tu chiar ai 17 ani ! Stima mea, zau, dar vezi ca si Fat Frumos crestea intr-un an cat altii in zece. Din pacate, dupa vreo sapte ani a murit, saracu'. No ofense

adică cum, sunt pe moarte? te rog frumos, nu-mi face preziceri de-astea că îmi pierd tot curajul rămas. asta vrei? da, confirm, acum și de cîte ori va fi nevoie, 17 am împlinit în 10 iunie 2008, m-am născut în 1991, noaptea, și învăț acu la colegiu, am trecut în anul doi. e vreo problema cu asta?

Ecaterina, la intrebarile tale in ordine raspund asa: 1/ nu 2/ nu 3/ nu 4/ iar la indemn, tot nu, ar fi ca si cum i-as scrie fiica-mii Si in caz ca nu te-ai prins, nu era vorba despre tine acolo. Dar nu-i nimic, ale tineretii valuri :-) Sincer, iti propun sa cauti in multimea probabila a raspunsurilor pe care le astepti la varsta ta, cu alte cuvinte nu pe aici. No ofense, dupa cum am mai spus.

nu, nu m-am prins. ceea ce ai vrut dumitale sa atentionezi, este de fapt faptul ca nu ti-ai permite sa vb cu fica ta asa cum vb cu mine. te credeam om serios. dar te-ai dovedit a fi destul de needucat. imi pare rau, la virsta matale, avind o fata de 17 ani. nu te mustra deloc constiinta?

Ecaterina, fiica mea (cu doi de "i") nu se da in spectacol ca tine, slava Domnului! Isi vede de treaba ei cu prietenii de varsta ei asa cum ii sade bine unei fete de 17 ani. Deci nu are cum sa ma mustre constiinta in ceeace te priveste, tu esti un caz aparte, ma gandesc doar ca mai degraba ar trebui sa fii mai poilticoasa. Ela nu te-a invatat si asta? Andu