gustul alcalin al zilei de luni I

imaginea utilizatorului Virgil
...

am vrut să îți scriu
dar nu am găsit loc pe marginea frigiderului
era vorba despre unde mergem weekendul ăsta
deși noi nu mergem nicăieri
așa cum spui noi nu avem prieteni
doar prietenii eșuate
poate va ploua și vom dormi
sau poate va veni sfîrșitul lumii
și nu ne vom plictisi
am vrut să îți scriu despre mine
mă poți găsi în același loc
ghemuit sub pătură
așteptînd nu știu de ce
gustul alcalin al zilei de luni
închide lumina

Comentarii

Pentru atmosfera atit de naturala schitata doar din citeva gesturi cit se poate de firesti. Un poem senzitiv care incepe si se termina cit se poate de uman. Poate sfirsitul lumii mi s-ar parea putin banal, insa cred ca isi are locul sau intr-un cotidian compus in aparenta simplu, dar perfectionat prin detaliu. Iar finalul acela se aseaza excelent peste ghemuirea alcalina sub patura.

inchide lumina si deschide-o ca sa fiu sigur ca am inchis-o. este aici o teama data de ploaie, de patura, de lipsa locului de pe frigider, de insusi frigiferul care este o alta lume care poate inghiti sau da ceva. " era vorba ", aceasta expresie aduce ceva deosebit in poem. era vorba si ceva mare s-a intamplat. trebuia sa iti scriu, sa mergem, sa facem, dar." era vorba" este naratorul poemului si el duce toate senzatiile pana la final pe o linie crescanda. incertitudinea si absurdul predomina. un poem ce nu eseuaza.

dragii mei, norocul acestui text este sa aiba cititori ca si voi. are cu cine dialoga.

Senzatie de singuratate si mai ales de lipsa de sens foarte bine conturata in cuvinte simple. Probabil ca a vorbi despre plitis in metafore nu ar fi fost cea mai buna optiune. O radiografie sincera, o clipa de luciditate care s-a vrut a fi poezie. Din punctul meu de vedere cred ca in acest caz cuvintele si-au atins menirea.

o intentie care poarta o imagine din sine izvorata, ce apare in fata cititorului ca un trist personaj care are intentii conditionate de vreme, amicitii și sine. revenind la aceasta scriere, consider sfarsitul rupt de ceea ce ar dori restul poemului. nu inteleg de ce ziua de luni este sarata in contextul mesajului? si de ce acest vers impetuos "inchide lumina" fara nici un semn ortografic?, care iara pare a voi sa inchida si nu sa sustina mesajul textului.