fog

imaginea utilizatorului Miruna

azi mi-e frică de toți oamenii

stau desculță în șifonier
și mi se pare că o văd pe mama

cu mâinile ei reci și luminoase/
cu sufletul mirosind a detergent/

afară tata scutură covoare/
din ele iese o ceață groasă

care acoperă tot universul

ciudat/
după ce plâng/
lumea pare goală și curată

Comentarii

Poemul ăsta e scuturat bine, n-are nici un cuvânt în plus, secvențele se înșiră ca niște insulițe esențe într-un colaj de imagini foarte pregnante. Practic, nu se-ntâmplă nimic deosebit, doar o scenă familială ce amintește de absența afectelor, a cominicării , dar percepțiile sunt limpezi și reușesc o înseninare universală: "ciudat/ după ce plâng/ lumea pare goală și curată". Felicitări, Miruna!

...comunicării. Miruna, corectează și tu ("mirosind")

Este într-adevăr o poezie eliberată de balast, cu o singură excepție: "sufletul mirosi(n)d a detergent", unde metafora e prea căutată. O atmosferă a fobiei și retragerii către sinele copilăriei bine conturată și surprinzător de "curată", fără căutarea de imagini-șoc, așa cum se întâmplă de obicei cu astfel de poezii. Iar povestea pe care o spune este foarte bine redată prin folosirea unor trimiteri sugestive simple, dar puternice. De ce nu ai corectat typo semnalat de Ioana? Am observat că ai fost între timp pe site; e cel puțin politicos să dai atenție unor astfel de semnalări; tuturor ni se întâmplă. Am citit de ieri poezia și aă fi dorit să o evidențiez, dar am o reținere să fac asta cu un text care conține typos. Poate totuși rectifici.

doar acel detergent mi se pare ca eclipseaza totul, mai ales ca ai la final lumea goala si curata. mie nu imi plac aceste tautologii, sa le numesc asa, pt ca rup si diminueaza mult din efect sau imagine, nu aduc nimci nou, sau imbucurator, ci doar certifica iar cu asta nu sunt de acord. e doar ritmul meu interior. in rest, m-a impresioant, m-a bucurat, m-a lasat goala si curata, frumoasa imaginea cu picioarele desculte in sifoneir, la buna citire,

Aceasta e penița pe care Bianca a uitat s-o acorde, sper să nu se supere c-am pus-o eu.

d-na Ioana Geacar, multumesc pentru atentia acordata textelor mele.Sapphire, te rog nu ma judeca gresit. nu am corectat/ raspuns comentariilor deoarece am avut niste probleme cu /conexiunea la internet.multumesc medeea, probabil ai dreptate, am sa modific textul peste ceva timp, trebuie doar sa ma indepartez putin ca sa-l vad mai clar.inca o data va multumesc tuturor pt trecere si pareri :)