Poem într-o palmă

imaginea utilizatorului Călin Sămărghiţan
ciclul "Despre mâine"

Visez la o seară când ochii tăi
vor coborî dintre stele
și vor fi în palma mea
muguri de rouă.

Comentarii

Asta e o poezie nouă? mi-au plăcut "palma mea" și coborârea ochilor.... mai trec, poate am norocul și citesc ceva și "despre poimâine"... am lăsat acest comentariu în semn de bun-venit și ca să vezi și tu cine te citește și cine a văzut "muguri de rouă." cred că am o problemă... "visez la o seară... " f. frumos, "muguri de rouă", ar putea fi un titlu mai bun decât cel ales de tine. e doar o părere. Madim

Aplecarea spre esențializarea mesajului este, ea în sine, atrăgătoare și poate fi pusă în pagină doar de o mână sigură și un ochi scrutător și înzestrat cu capacități speciale de selecție și plasticizare. Poemul e rotund și respiră a poezie. E ceva să poți cuprinde în patru rânduri cerul și pământul, imaginea și aroma. Dă-i înainte !

Mulțumesc pentru citire și pentru cuvinte. E o poezie pe care chiar am scris-o în propria palmă, într-o seară tristă (de aici titlul). Nu țin foarte mult la ea, iar în spatele ei întrezăresc din nou porțile turnului de fildeș, mai ales acum când citirea mea pe site tinde din ce în ce mai mult și mai vertiginos spre zero. Absolut.