Vera ikon

imaginea utilizatorului survivivore
(high definition)

motto: “Două păsări, mereu unite şi cunoscute sub acelaşi nume, se aşază pe aceeaşi creangă, aproape una de cealaltă. Una din ele mănâncă fructul dulce, cealaltă se uită fără să mănânce.” Upanişade

stai într-o sală de aşteptare
acolo dragostea nu e o putere
ci o împuternicire
noi doi nu am suflat la instrumentul prin care se trimit respiraţii lungi
să se izbească de ceva ştii de ce
să luăm înapoi sunete. era invers.
tăceam mult pentru un sonor

degetele în mişcări adevărate duc degetare în tot ce le suportă
apoi pistonul împinge tensiunea până la capăt
prin gaura din zid

tu care eşti un senzor
dar eu nu mai pot nu mai vreau să simt nimic pentru tine
şi vei trăi

Comentarii

părere

Frumos poem, câteva încercări un pic forțate de inovare dar care nu disonează, o mânuire pricepută a cuvintelor, a sublinierilor, completarea pe vizual... un poem reușit la multe capitole.
Un pic prea mecanicist însă, deși e și asta o inovare interesantă și un pic prea umflat în pene cu aceleași absolut nepotrivite citate din upanișade în subtitlu. Pe bune Vero, tu chiar ai asimilat upanishadele sau doar ți-au plăcut niște chestii așa cât să le înfigi prin subtitluri?
Oricum, un poem întreg, felicitări.
Andu

da

citatul face parte din Svetasvatara Upanishad tradusa de Nikhilananda ( eu am citit versiunea in engleza). acesta urmeaza dupa descrierea a ceea ce inseamna Brahman = realitatea infinita a ceea ce e divin(care de altfel mi se pare izbitor de asemanator cu genul de descriere a Macroprosopului din Zohar).

este precedat de alt citat poate la fel de important: [There is an unborn prakriti- red, white and black- which gives birth to many creatures like itself. an unborn individual soul becomes attached to it and enjoys it, while another unborn individual soul leaves it after his enjoyment is completed]
prakriti=natura inteligentei

ei bine, eu m-am gandit ca de fapt acel unborn soul de 2 feluri apartine de aceeasi fiinta, ca un fel de anticipare si apoi de constatare. iar combustibilul e dorinta.

acest text ma reprezinta - numele meu deriva din sintagma [vera ikon] si parabola sfintei Veronika - pe care eu poate mai mistic o asociez nu unei reprezentari fidele a imaginii originale (sacre sau nu) ci un fel de negativ al ei (in terms of photographic art). poate de aceea m-am referit la pasarile (mereu unite şi cunoscute sub acelaşi nume) care sunt polarizari perfecte.

textul meu este un un poem de dragoste, unul pe care mi l-am dorit sa-l scriu de mult. nu, nu e deloc elaborat.
tin mult la partea cu senzorul.
partea mecanicista e o viziune de-dinafara a consumului inceputului si sfarsitului. because everything can become sacred even for its unborn part.
thank you

.

Cristina,
iti multumesc mult pentru apreciere.si generozitate.
VV