Canibalism liric

imaginea utilizatorului Snowdon King

îmi ţin poemul în mine
la fel cum îmi ţin respiraţia
îl simt zbătându-se
lovindu-se de toţi pereţii
căutând o rană prin care să iasă
să devoreze liniştea şi albul
dar nu
rănile s-au închis
din nevoia mea de a fi cu altcineva
mai presus de cuvinte şi alte metafore
fără trup şi fără atingeri

ajunge cu iluziile
încerc să uit încerc să ignor
poemul urlă cuvintele sale înfometate
încep ca nişte fiare
să-şi înfigă colţii unele-ntr-altele
îşi sfâşie carnea neagră
îşi beau sângele
în inima mea este un cimitir de cuvinte
în ficat în intestine în creier
peste tot sunt cuvinte
hrănindu-se cu resturi de cuvinte
cu măduva silabelor
scuipând oasele vocalelor şi consoanelor

ultimul cuvânt îşi linge rănile
şi se aşază la pândă
foamea îi roade stomacul
începe să alerge de nebun după fantomele
altor cuvinte
prin ochiul stâng prin ochiul drept
până la timpane printre dinţi
ajunge pe vârful limbii
amar şi negru
îmi vine să-l scuip dar ştiu...
acest cuvânt este sfârşitul
îl înghit nu spun la nimeni nimic

Comentarii

bun (re)venit pe Hermeneia.

bun (re)venit pe Hermeneia. sper sa fie intr-un ceas bun. desi noi nu ne ocupam de ceasuri rele. un text care se vrea programatic. probabil. totul mi se pare bine, chiar foarte bine. mai putin "că" din penultimul vers. cred ca putea sa lipseasca.

Bun regasit.

Bun regasit. Am citit regulamentul sitului si mi se pare ca s-au imbunatatit multe lucruri intre timp. Mai ales in folosul autorilor. Sper sa am o contributie pozitiva aici. Important este sa invatam din trecut si sa mergem inainte asa cum trebuie. Interventia pe text este binevenita si iti multumesc.

este mult lirism aici , aproape că

este mult lirism aici , aproape că dor colţii înfipţi în carne.
îndrăznesc să spun că la sfârşit s-ar putea elimina "la".
"îl înghit nu spun nimănui nimc".
aşa văd eu , iertare.

Buna ziua.

Buna ziua. Nu trebuie sa va cereti iertare. Orice opinie, atata timp cat este sincera si justificata, poate ajuta oricui. Limba romana are numeroase posibilitati de exprimare. Depinde cum simte fiecare un text, depinde cum se muleaza cuvintele pe propriul sau suflet. Mult succes!

Buna ziua.

Buna ziua. Nu stiu despre ce carte si recenzie este vorba dar ma bucur sa aflu ca lumea se regaseste chiar si putin in textele mele. In fond, toti autorii scriu pentru a impartasi niste trairi, niste sentimente care le pot fi si celorlalti de folos, macar ca un reper.Jocurile de cuvinte si repetitiile au si ele farmecul lor. Nu trebuie, din obsesia pentru detaliu, sa distrugem muzicalitatea unui text ce curge. Parerea dumneavoastra este, oricum, foarte inspirata. Multumiri.

Domnule Matei Hutopila, probabil ca

Domnule Matei Hutopila, probabil ca textele dumneavoastra necesita o periere din punct de vedere al regulamentului acestui site. Ultima strofa a textului dumneavoastra mi s-a parut acceptabila, dar nu inteleg folosirea acelor linii de legatura din primele doua, lungi si inestetice. Ar fi mai indicat sa folositi cezura, ca element de legatura gramatical. Protestul dv, l-am intalnit uneori, imbunatatit liric, si in textele lui Dancus. In rest nu cunosc detaliile activitatii dv. si nici nu cred ca este indicat sa lasati comentarii cu trimiteri in subsolul altor texte. V-am raspuns, totusi, din politete. Succes!

ai postat mesajul de 10 ori sub tot

ai postat mesajul de 10 ori sub tot atîtea texte, un gest cel puţin nepoliticos la adresa autorilor. de ce ai nevoie de confirmări Matei Hutopilă - cerute fără pic de demnitate - dacă eşti cel mai bun poet al acestei comunităţi(aşa cum declarai într-o postare tot aici pe H şi tot pe pagina altui autor)?
dacă ai texte “marcate ca inacceptabile” te-ai gîndit probabil că e timpul ca atitudinea ta să le ţină de urît. fie. primeşti un avertisment şi posibil să ne gîndim şi la un bonus pentru relaxare şi meditaţie.

Ionuţ, scuze.

Nu este problema, Vlad.

Nu este problema, Vlad. Te salut, bunule prieten. Poate ca daca domnul Hutopila ar incerca sa inteleaga literatura la o scara mai larga... sa zicem universala, atunci statutul de cel mai bun poet al unei comunitati l-ar dezavantaja clar. Insa este fireasca si umana dorinta sa, avand o singura problema. Ca sa fii bun ca poet, nu trebuie sa fortezi oamenii sa te citeasca. Lasa-i pe ei sa te descopere, sa aiba revelatia celui mai frumos miracol...

Salut și eu venirea pe Hermeneia a

Salut și eu venirea pe Hermeneia a acestui autor din diaspora, sportiv poet și filozof care nu de puține ori m-a pus pe gânduri citindu-l prin diverse locuri. Sper să posteze texte adevărate pe aici și nu resturi aruncate de la înâlțimea staturii sale. Eu sunt gata de citit, deocamdată am răbdare, la pomul lăudat să nu te duci niciodată cu sacul, știu asta.
Deci, bine ai venit pe Hermeneia, Măria Ta!
Luminează-ne!
Margas

Resturi? Niciodata! Din pacate, in

Resturi? Niciodata! Din pacate, in materie de poezie, nu pot posta decat poeme publicate, intrucat m-am axat pe alte genuri acum. O sa ma gandesc la cele spuse. Multumesc de trecere si mesaj. Succes!