YM

imaginea utilizatorului Thorkild

drumul se îngustează aici
între mine și ceilalți
distanța se măsoară în
cuvinte scurte, prost articulate
ca într-o limbă hiperboreică

aș vrea să rezolv totul
dintr-o singură suflare
ca un click pe o iconiță
care deschide o nouă lume
un folder de tristeți și dezabuzări
pe care să le arunci în Recycle Bin

pe aici nu mai trec decât uneori
clipe în care te poți scălda în
vecinătatea liniștii
acestea sunt numai spamuri
ce-i induc în eroare până și
pe cei mai tari hackeri

viața a ajuns o fereastră de messenger
din care orice audible sau emoticon
îmi aruncă în față înjurături
în toate limbile pământului
de când ți-ai schimbat ID-ul

Comentarii

Cred că singurul lucru pe care l-am reținut din text e că "viața a ajuns o fereastră de messenger". Bine ales verbul "a ajuns". Mai departe, mă așteptam la altceva, poate chiar pozitiv sau poate chiar ironic.

eu rămân cu ultima strofă, restul nu mă atinge poate și pentru că deja ideea în sine și toată recuzita asta ,,informatică" au devenit locuri comune. s-a tot scris și implicit s-a tot citit despre ,,folderele de tristeți", delete-are, recycle bin, etc. cât despre final, numai de bine. unii își schimbă ID-ul, alții domiciliul, alții se duc cu totul...

Comentariile mi se par pertinente și într-adevăr, am lucrat aici cu destule clișee pentru a mai produce cititorului vreun fior artistic. Vă mulțumesc pentru trecere și cuvinte și vă mai aștept.

De ce vă place vouă "risaicăl bin" și nu "gunoi", care sună de câteva 'jde mii de ori mai bine, n-am să pricep niciodată. ... Ia, c-am spus-o! Iar o poezie la care să-i zică "Yahoo Messenger" nu mi se pare absolut deloc interesantă, chiar dacă nici măcar Swift și alți Gulliveri nu visau la așa ceva. E bine că recunoști ce zici mai sus.