Tristeţi duminicale

imaginea utilizatorului zapata
Anemie

idei schilodite
anemie
ţipăt refugiat prin cochilii părăsite;

la etajele superioare,
în liniştea amiezii
cineva decapitează mieii cuvintelor
în mirosul bucătăriei
din prea multă iubire
o să ne sfâşiem pur şi simplu

la dracul cu marile probleme
cu măştile cu rănile
trăiască paradisul terestru
coada de cratiţă
gândacul negru
şi leprele veacului
amin.

Comentarii

constipat

N-am înţeles ce ai urmărit de fapt postând acest poem atâta de nereuşit. Recunosc, mi-ai adus aminte de "tristeţi de dup-amiezi ploioase, şi de nostalgii ce obsesii, când stai cu storurile trase, şi-aştepţi să vie ora mesii"... analogie absolut contextuală fiindcă textul de faţă nu are nicio legătură substanţială cu capodopera citată.
Textul acesta este foarte slab şi plin de clişee "sfâşiat-dragoste" "mieii cuvintelor", "cochilii părăsite" cam ca un maidanez înfometat şi plin de purici iar "la dracuL cu marile probleme" este cea mai de doi lei evitare lexicală pe care am citit-o în ultima vreme. Oricum zappato, dă-i înainte la scris că mie mi se pare că Hermeneia 2.0 are obrazul literar gros.

te inseli, Andule

ma refer la ultima ta afirmatie...sau "părelniţă". Din pacate pentru tine, constat ca in ultima vreme "părelniţele" astea iti induc o stare de neliniste si agitatie. Vii, stropesti si pleci.
Ma intreb daca agitatia asta nu e chinuitoare si ma intreb daca nu ti-ar face bine sa renunti la ea, macar pentru o vreme.

aaa...acesta este un avertisment. :)

Bobadile, Andule…

Mulţumesc pentru citire şi semn. Ţi-am mai spus că fac şi eu ce pot.
Nu toţi “scribălăii” pot avea talentul tău !
Îţi apreciez răbdarea şi insistenţa cu care urmăreşti victimele. Eşti un vânător iscusit. Păcat că alicele de câlţi, din dotarea ta, trec mereu pe lângă vânat.
Pe tine, în afară de textele tale, te mulţumeşte ceva ? Te-am citit, aici şi aiurea, pe unde publici şi nu stiu de ce nu am, nicidecum, impresia că tu eşti ăla care a inventat gaura la macaroană, tunsul ouălor sau mersul pe jos în poezia românească. Comentarii de genul celui postat de tine se pot face pe orice text, dacă ţi-ai face din asta un scop.
Nu sunt adeptul polemicilor sterile, aşa că, te rog să nu-mi răspunzi.
Adios, Andule…

un tip complexat gerontic în esenţă

puţin isteric, care are o flacără violet mică şi vede prin tine nu alta, am auzit eu cu urechile mele la ştiri. prinţul Litherei coborât pe pământ sau cam aşa ceva...

viva zapata

Amice zapata nu doar ca esti slab prin ce mi-ai aratat aici dar devii si penibil prin afirmatiile de mai sus. Iar avertizarea comitetului executiv al partidului comunist hermeneia eu o primesc cu stoicism ca și pe precedentele douăzeci urmate de jumătate suspendări, sper ca si tu Adriana să o primesti pe cea referitoare la calitatea foarte slabă (cu cateva exceptii desigur) a discursurilor tovarasesti de aici de pe Hermeneia 2.0. De fapt ce urmariti voi? Poate ar fi mai bine sa afirmati in clar intentiile ca sa stim si noi, vorba lui nenea iancu trădare să fie dacă interesele partidului o cer, dar să o știm și noi. Mie mi se pare ca a scazut simtitor calitatea textelor si a comentariilor.
Iar tie zapata nu-ti zic adio la randul meu ca nici macar nu stiu cine esti mah. Pana una-alta scrii foarte slab.

Rev.

Ai dreptate Bobadile, devin penibil, asta pentru că te bag în seamă.
Mă gândeam să-ţi fac jocul şi să fac o pauză, nu la scrisul meu prost, ci la postarea pe Hermeneia. N-am să o fac, pentru că hazul tău, comentariile tale academice încep să mă binedispună.
Stai liniştit omule, nu am nici o “rudenie” pe acest site, nu urmăresc absolut nimic în favoarea sau defavoarea cuiva.
Până una alta tu eşti un geniu. Păcat că o să mori tânăr, orbit de invidie şi răutate… cu asta cred că ajunge. Să încercăm să fim băieţi majori şi cu bun simţ.