a.a.a. -
Femeie,
femeia eşti tu cu toate femeile din tine
şi toate femeile din tine sunt după chipul şi neasemănarea mea,
pe fiecare femeie o cunosc după ochii ei subţire închişi,
şi toate femeile din tine mi-s dragi ca dimineţile cu acoperiş portocaliu,
toate femeile tale sunt ojă magnetică pe pleoapele mele,
şi toate femeile tale mi-s adânc tăcute în gânduri, limbă, aer şi sex,
cu toate am băut ţigări şi am vorbit aşternuturi,
şi cu toate m-am uitat pe ascuns în mine,
toate femeile din tine m-au înşelat cu toţi bărbaţii mei,
şi toţi bărbaţii mei au făcut copii mai buni decât mine.
Poezie:
Comentarii
adrian, memoria ne joacă uneori feste. căteodată o idee
zugravul de subţire -
adrian, memoria ne joacă uneori feste.
căteodată o idee se înşurubează acolo în cap şi iese la iveală când ne aşteptăm mai puţin.
am păţit o şi eu. uite aici ceva asemănător cu textul tău, chiar dacă mesajul este altul.
hermeneia.com/content/5_poeme_de_dragoste
textul este din 2007
citez finalul:
"femeile mele au început bine anul
au alăptat s-au făcut frumoase
și-au făcut culcuș în copacii de pîine
acvilele se vor mulțumi cu puțin
își vor umple ciocul cu mici rozătoare
femeile mele sunt foarte puternice
îmi dau mîinile pieptul și ochii
bărbații mei le iubesc pentru asta"
Ştefan, ce faci tu e ca şi cum ai compara fotbalul cu
a.a.a. -
Ştefan, ce faci tu e ca şi cum ai compara fotbalul cu tenisul de câmp pentru că amândoua se joacă cu... o minge. :), în speţă, ambele texte vorbesc de femei. De ce nu-l compari cu femeile lui Cărtărescu?! Sau cu ale lui Prâslea cel Voinic? Are oare rost, are oare rost, îmi zic şi-ţi zic privindu-te adânc în frunte, să înşir juma de pagină cu diferenţe de 1. motor ideatic, 2. abordare discursivă, 3. miză, 4. stil, 5. metatext, 6. semantică, topică, lexic, 7. fragmentare, etc etc --> tehnică interioară, tehnică exterioară? Merci pentru zâmbet!
Raluca, nu era nevoie. Sau era?
da. sunt foarte multe diferenţe. este adevărat. nu ai
zugravul de subţire -
da. sunt foarte multe diferenţe. este adevărat. nu ai fost acuzat de nimic. doar am făcut o comparaţie. imaginea fe,meilor mele şi bărbaţilor mei mi se pare într adevăr forţa care generează poezia la emilian. dacă ai înţeles ca pe o acuzaţie treaba ta. aam stat mult pe gânduri înainte să trimit comentariul. nu voi mai face comparaţii. văd că zgândăresc orgolii
Sunt foarte multe diferenţe, deci hai să ne concentrăm
a.a.a. -
Sunt foarte multe diferenţe, deci hai să ne concentrăm pe asemănare, nu? :). Poţi să faci câte comparaţii vrei, Ştefane, dar nu compara mere, cu pere. Şi dacă totuşi le compari, nu compara precupeaţa care vinde pere, cu ionică care ciordeşte mere; du-te după idee la origini, adică la măr şi la păr. Mai exact, du-te la cei care au scris-o primii, nu la Emilian Pal. Abstractizând tot ce ţine de stil (mai exact "cum spui"ul) şi brut spus, ideea mai multor femei intr-una care naşte mai mulţi bărbaţi intr-unul e de pe vremea lui noe şi-a sa arcă. La noi, o găsim la Eminescu (în mai multe texte, dar sublim concentrată în două versuri din Luceafărul - dacă le găseşti, dau cinci beri pe datorie), la Blaga, Arghezi etc etc, iar în străinătături, pe la Baudelaire, Voltaire etc. Cel puţin, romanticii au băut-o de-au stâns-o! Cum spuneam altădată, e aproape imposibil, azi, să mai spui ceva nou. De aia a apărut poezia sictirită, şocantă, rutinată, emo, "antitabuistă", autostopistă etc la suta de metri enunţuri puse pe verticală.
Orgoliu? Am doar la femei :). Şi, în fond şi între noi fie spus, nu asta ai vrut să faci - să scarpini orgolii? Seară faină!
nu. nu scarpin orgoliul nimănui. noapte bună!
zugravul de subţire -
nu. nu scarpin orgoliul nimănui. noapte bună!
Adrian, eu ciordesc?Esti un autor pe care il apreciez
emiemi -
Adrian, eu ciordesc?Esti un autor pe care il apreciez foarte mult. Remus nu a facut decit o comparatie. Am intervenit doar pt ca se foloseste tot mai mult numele meu. Si nu numai aici. Cred ca nu a fost intentie, dar m-ai jignit prin faptul ca nu ai inteles ce spune Remus. Pe de alta parte Remus poate face un exces de zel sa ma resusciteze ca autor.
Emilian, îmi pare rău că ai înţeles greşit. În alegoria
a.a.a. -
Emilian, îmi pare rău că ai înţeles greşit. În alegoria cu merele si perele, eu eram Ionică. Adicătelea, dacă fura cineva, eu eram ăla. N-ar trebui să te jignească ipoteticul fapt că aş înţelege greşit pe altcineva în afară de tine. Iar în cazul de faţă, nu cred c-am făcut-o. Când cineva vine cu linkul în spate, băgându-ţi sub ochi un fragment (!) de text (pe care nu l-ai citit până atunci), tinzi să argumentezi ce şi cum. Ceea ce am şi făcut.
Uite, Ştefane, aproape ţi-a ieşit. Ţi-ai luat bere, chipsuri, ai plătit netul?
Şi, Ştefane, pentru că văd că, deodată, eu centrez, eu
a.a.a. -
Şi, Ştefane, pentru că văd că, deodată, eu centrez, eu dau cu capul, adică tot eu am înţeles greşit demersul tău, în fapt, plin de bune intenţii, mai spun: când faci o comparaţie, mai întâi, vii pe textul omului, îi vorbeşti de el, despre ce aduce nou, dacă aduce ceva, apoi, mai pe la urmă aşa, îi spui "uite, asta mi-a adus aminte de... pentru că...", şi, eventual, laşi un link. Aşa se face când eşti bine intenţionat. Înţelegi? Nu vii călare pe link, cu ieftinerii gen "memoria ne joacă feste/ ideile se înşurubează/am păţit-o şi eu" etc, aşteptând să fii primit cu flori. Şi, mai ales, apoi eşti bărbat, Ştefane, îţi menţii poziţia, nu o dai cotită că ai făcut doar o comparaţie, că nu ai vrut să umfli orgolii etc, când exact, exact asta ai vrut. Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Adrian, orgasme literare nu mai am demult. Credeam ca
emiemi -
Adrian, orgasme literare nu mai am demult. Credeam ca ai inteles.
Emilian, serios vorbind, îmi place ce scrii. Şi ce
a.a.a. -
Emilian, serios vorbind, îmi place ce scrii. Şi ce comentezi. Şi te respect şi ca om. Şi ţi-am răspuns la neînţelegerea ta onest. Şi te rog să mă laşi sa păstrez toate astea! Căci abia acum am realizat care-i, în fapt, problema. Nu-i textul, nu-s eu. De aia, la fel de prieteneşte şi direct, am să vă rog, Emilian, Ştefan, Raluca, să vă spălati sau sfâşiaţi rufele în familie, nu la mine-n pagină. Mulţumesc şi punct!
Raluca, ajunge.
a.a.a. -
Raluca, ajunge.
Raluca, 1. nu ai avut niciun comentariu pe text. 2.
a.a.a. -
Raluca, 1. nu ai avut niciun comentariu pe text. 2. referirea la comparaţie era, de fapt, un semiatac la Ştefan. 3. te bag în aceeaşi oală pentru ca absolut totul s-a derulat de la comentariul tău, nu de la textul meu. 4. dacă tot vorbim de respect, nu-mi mai amestecaţi textele în conflictele voastre. 5. să ne oprim aici.
îmi ajunge cât aţi bălăcărit pe aici. adrian şi raluca,
zugravul de subţire -
îmi ajunge cât aţi bălăcărit pe aici. adrian şi raluca, aţi depăşit demult limita bunului simţ. rămâneţi cu bine.
unde trimit mail să şterg contul de pe hermeneia?
am găsit, nu vă mai deranjaţi să răspundeţi.
zugravul de subţire -
am găsit, nu vă mai deranjaţi să răspundeţi.
scrisoare deschisă pentru cererea de ştergere a
zugravul de subţire -
scrisoare deschisă pentru cererea de ştergere a contului. doresc totuşi o adresă validă de mail pentru a o putea trimite şi consiliului hermeneia. adresa de la cum îmi şterg contul nu este validă.
bună seara!
vă rog să îmi ştergeţi contul de pe hermeneia. discuţiile din comentariile de pe pagina textului alb şi roşu îmi aduc prejudicii confortului necesar unei coabitări în spaţiul virtual
adrian agheorgiesei şi raluca blezniuc nu au minine cunoştinţe de politeţe , respect etc. nu pot discuta nici în contradictoriu, nici în "concens" cu oameni care sunt plini de orgolii şi vanităţi, şi confundă spaţiul virtual cu ograda bunicilor, unde au voie să facă orice.
de asemeni, nici un alt editor nu a luat nici o atitudine de atenţionare a denaturării discuţiei,
pentru adrian. cred că mai ai de luptat cu orgoliul până să fii un editor bun. nu eşti deschis dialogului.de asemeni îţi spun că ai putea face un exerciţiu al renunţării la sine care ţi ar aduce multe câştig în valoarea textelor. procedeul literar, sau generalizând artistic, caracteristic postmodernismului, de a cita fragmente din unele texte voluntar sau involuntar( memoria de obicei sedimentează o grămadă de cunoştinţe utile sau inutile pe care apoi ni le "livrează" cu senzaţia de deja-vu sau haotic, în timpul visului) se numeşte intertextualitatela artele scrisului sau citat vizual în artele plastice.
"Intertextualitatea reprezinta modul prin care un text se reflecta sau face referire la alt text. Ea este un instrument puternic de persuadare atat datorita naturii ei aluzive cat si prin faptul ca apeleaza la un element cunoscut pentru a capta atentia si interesul acestuia." . în artă avem 3 surse de inspiraţie: natura, arta predecesorilor şi pe noi. a folosi oricare dintre surse nu este greşit. creativitatea rezidă din cum combini informaţia provenită din cele trei surse.
dacă nu răspundeai aşa virulent la primul comentariu ţi aş fi vorbit despre intertextualitate. ai dat dovadă că nu poţi asculta o altă părere.am păţit o să scriu despre ceva, ca apoi să descopăr că era o idee dintr un text pe care l am citit cu un an în urmă. nu dau exemplul pentru a nu amesteca şi alţi oameni în ciorba asta lungă.
cu raluca este altceva.. neadevărurile pe care le promovează, pentru a-şi construi o imagine pe gustul ei, generează şi o parte din superficialitate scriiturii ei. atât timp cât neadevărurile
nu afectează imaginea altcuiva ok. îi recomand să citească motto-ul de pe pagina lui virgil titarenko: " viaţa nu e poezie şi poezia nu este viaţă.
"înşirând cuvinte goale ce din coadă au să sune " sună cunoscut?
vă mulţumesc pentru atenţie, remus ştefan
erată datorită adăugirilor făcute la comentariu
zugravul de subţire -
erată
datorită adăugirilor făcute la comentariu (citatul de pe pagina lui virgil titarenko) este posibil să se înţeleagă altceva.
"înşirând cuvinte goale ce din coadă au să sune " sună cunoscut? este excusiv pentru raluca blezniuc.
erată 2 în loc de "nu pot discuta nici în
zugravul de subţire -
erată 2
în loc de "nu pot discuta nici în contradictoriu, nici în "concens" cu oameni care sunt plini de orgolii şi vanităţi, şi confundă spaţiul virtual cu ograda bunicilor, unde au voie să facă orice."
se va citi" personal,nu pot discuta nici în contradictoriu, nici în "consens" cu oameni care sunt plini de orgolii şi vanităţi, şi confundă spaţiul virtual cu ograda bunicilor, unde au voie să facă orice."
well, am zis eu cînd am citit prima dată despre cineva
Virgil -
well, am zis eu cînd am citit prima dată despre cineva că a avut orgasm pe aici, că nu e de bine. dar asta e. la urma urmei și eu am scris despre femeie. și alții. și s-a m-ai scris și despre roată, cămilă și tatuaj, despre compactor, cafea și cimitir. etc. n-am să mai intru în tot felul de abureli care deja mă obosesc. și n-am să mai fac educație nimănui. așa cum m-am străduit din răsputeri în ultima vreme. e absolut inutil.
doar două observații:
1. impresia mea este că toată bruhahaua asta este un non-conflict care se pare că se inflamează cam întotdeauna cînd se întîmplă ca o femeie să aibă orgasm. habar n-am cum funcționează testorsteronul dar cred că are ceva înrudiri cu vreo substanță psihotropă.
2. a doua observație este că mi se pare neserios și neonest din partea lui remus (și sincer să fiu mă dezamăgește) să afirme că acele adrese de email nu funcționează de vreme ce abia astăzi le-a folosit. nu era cazul să își ridice poalele sub textul lui adrian indiferent cît de multă antipatie are pentru el. părerea mea. iar tonul ăsta de „scrisoare deschisă” sună ridicol de caragialesc. am mai spus-o și o repet, nu pot pricepe de ce simt românii nevoia asta profundă pentru teatral, dramatic și tragico-apoteotic. este oare chiar așa de greu să fim rezonabili și să nu ne luăm chiar atît de dramatic în serios?! lumea nu a început și nu s-a terminat cu noi. și asta este valabil și pentru adrian. un pic de smerenie creștină nu ar strica la nimeni. iar dacă persoana nu este creștin(ă), atunci smerenie ateistă. whatever...
aș putea să fac o întreagă hermeneutică-divertis a acestei „scrisori deschise” dar am să mă abțin ca să nu îl supăr pe remus. dar îl rog să citească cu detașare și cu puțină răcoare critică ce a scris în ea. multe din aserțiunile de acolo i se pot potrivi și lui. și sînt convins că știe pilda cu paiul și bîrna. dar pînă și acuzațiile la adresa lui adrian și raluca sînt doar atît.. acuzații. adică, bănuiesc că își dă seama că așteptările lui ca cineva din consilui să intervină și să facă mustrări moraliste sau educație sînt nerealiste. intervențiile se fac pentru abateri administrative, tehnice (gramaticale, etc) sau de la regulament. sau cînd efectiv un membru hermeneia îl hărțuiește pe altul. absolut niciuna din acestea nu cred că s-a întîmplat. a avut loc o discuție înfierbîntată pe o anumită temă și s-au făcut aluzii. poate mai mult ca orice, cred, așa cum spuneam la început, că s-a aprins mult testosteron fiindcă, vezi doamne, o domniță a avut orgasm. mărog, literar. mare brînză! orgasme au mai fost și au să mai fie. eu zic să scrieți ceva la fel și să mai aibă și alte domnițe orgasm și cu asta împăcăm pe toată lumea.
deci, îl rog pe remus să citească ce a scris să ia o gură de aer rece și să revină la gînduri mai bune și mai pragmatice. și apoi și să trimită pe adresa de email pe care a folosit-o astăzi confirmarea că totuși vrea să îi desființez contul. dacă nu voi primi nimic pînă luni îl voi desființa. irecuperabil. deci aș vrea să fie conștient de chestia asta.
și încă ceva. numele meu este titarenco. și nu titarenko. nu de alteceva dar am citit tot felul de pocituri ale numelui meu (proferate de alți „amici” sau „mitici”), precum hilterenko, și altele, și n-aș vrea să cred că scăparea lui remus este înrudită cu ele. ar fi și mai jenant. de vreme ce eu mă străduiesc să nu atentez la numele de familie al nimănui.
"Cum îmi pot șterge contul pe Hermeneia? Pentru a-ți
zugravul de subţire -
"Cum îmi pot șterge contul pe Hermeneia?
Pentru a-ți șterge contul pe Hermeneia este necesar să trimiți o cerere-email la adresa office AT hermeneia.com. Trebuie însă să fii sigur(ă) de decizia ta pentru că o ștergere a contului și a textelor postate este irevocabilă și irecuperabilă."
adresa aceasta nu este valabilă.
am dat search pe google hermeneia mail şi am găsit altă adresă la care am trimis două mailuri.
nu mai aduceţi acuzaţii nefondate.
CĂTRE:
[email protected]
Mesaj marcat
Duminică, 11 Martie 2012 7:49:02 acesta este al doilea mesaj trimis pe acea adresă.
primul pe aceeaşi adresă a fost aseară .
[email protected]
Mesaj marcat
Duminică, 11 Martie 2012 1:26:09
citiţi orele.
nu am nici un motiv să îl urăsc pe adrian. am spus doar
zugravul de subţire -
nu am nici un motiv să îl urăsc pe adrian. am spus doar cănu mi se pare un spaţiu în care se poate cohabita cel creat de asemenea dialoguri.
cât despre raluca poate să facă ce vrea cu
vorbitul ei în doi peri(ACUM SERIOS, DACĂ CINEVA AR SCRIE SUB TEXTUL MEU CĂ ARE ORGASM LITERAR AŞ SIMŢI UNDA DE BĂTAIE DE JOC. TREBURILE EI CU ORGASMELE ŞI DRAGOSTELE NEÎMPĂRTĂŞITE SĂ ŞI LE REZILVE FĂRĂ MINCIUNI ŞI9 FĂRĂ SĂ MINTĂ.)
nu mă amestecă în cârdul aşaziselor ei cuceriri, atât timp cât am refuzat orice comunicare cu ea.a încercat să mă"agaţe" trimiţând mesaje pe fb.
virgil titarenco,îmi cer scuze pentru pocirea numelui.nu a fost cu intenţie.
după câte observ atmosfera aceasta nu îţi displace.
reînnoiesc cererea de desfiinţare a contului şi voi trimite şi al treilea mail.
Doamne Dumnezeule, dar ce duminica delicioasa.
Madalina Cauneac -
Doamne Dumnezeule, dar ce duminica delicioasa. Niciodata n-am inteles cum se pot simti atat de lezati unii oameni prin h-urile (si aici ne referim la neputinta coHabitarii) bagate aiurea si dragostele neimpartasite ale altora. De parca universul si-ar resfrange toata gaura neagra in viata PRIETETENULUI( ah scuze, am uitat caps lock-ul in "priza") parasitului. Da vai, dar vai, mi se pare mie, sau tocmai lipsa unui orgasm literar sub, de cele mai multe ori sub non-literarele tale texte, ti-a indus aceasta stare urata. Cat despre feisbuc, tare ma bucur ca nu te am la frendz, ca nu de alta, dar rozele tale s-ar fi simtit cel mai probabil hartuite.
Revenind, desi n-am fost niciodata pe text, femeie si barbat. Un text care m-a ametit un pic, dar ma bucur ca a ajuns la remarcate, felicitarile mele autorului. Remarc "toate femeile din tine m-au înşelat cu toţi bărbaţii mei,
şi toţi bărbaţii mei au făcut copii mai buni decât mine." care dpmdv constitue esenta.
good day!... I SAID GOOD DAY!:)
mă amuzi remus. din cîte observ cred că nu ar trebui să
Virgil -
mă amuzi remus. din cîte observ cred că nu ar trebui să folosești internetul. este periculos pentru tine. dacă tu nu pricepi că office AT hermeneia.com înseamnă [email protected] atunci e mai bine să te ții departe de internet. habar nu am ce așteptări ai tu de la conceptul ăsta de „cohabitare”. pe mine mă duce cu gîndul la altceva dar mă abțin să scriu mai mult. ți-l voi desființa, nu îți fă nici o problemă. dar te rog să ai minimul bun simț și să nu pretinzi că știi ce îmi place sau îmi displace mie. eu nu mi-am permis să fac astfel de aprecieri despre tine. o minimă decență, te rog. și merci.
err: constituIe in loc de constitue
Madalina Cauneac -
err: constituIe in loc de constitue
COABITÁRE s.f. Faptul de a coabita; conviețuire;
zugravul de subţire -
COABITÁRE s.f. Faptul de a coabita; conviețuire; coabitație. [ Sursa: DN | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
Cuvântul «cohabita» nu a fost găsit, dar am găsit următoarele cuvinte apropiate:
coabita (1 coabitez) | coabita (1 coabit)
după virulenţa cu care atacaţi fetelor v a stat în gât
zugravul de subţire -
după virulenţa cu care atacaţi fetelor v a stat în gât scrisoarea de după ziua îndrăgostiţilor.
virgil, era greu să pui @ la adresă?
virgil hai să încheiem circul ăsta de doi bani. am
zugravul de subţire -
virgil hai să încheiem circul ăsta de doi bani. am trimis cerera de trei ori, închide-mi contul şi să avem puterea să ne luăm la revedere frumos.
remus, din nou, deși devine de acum penibil (în ceea ce
Virgil -
remus, din nou, deși devine de acum penibil (în ceea ce te privește), nu era greu. era nerecomandabil. am mai spus, dacă nu te pricepi măcar nu o arăta, că e penibil. aceasta este o practică folosită pe net pentru a nu avea adresele de email „în clar” care apoi pot fi capturate de diferiții „bots”-i care umblă pe internet și mă trezesc cu sute de mesaje de spam aiurea. practica asta există probabil de 20 de ani. și cam toată lumea între 6 și 60 de ani știe deja că pe internet @ se spune (și vine de la cuvîntul englezesc) AT, care înseamnă „la”, „către”, etc. probabil că e de ajuns cu explicația. gosh!! unii chiar că nu ar trebui să folosească internetul pentru că probabil că în afară de feisbuc, tuităr și imail nu pricep probabil nimic altceva.
Remus, de ce ai impresia ca-mi pierd timpul cu textele
Madalina Cauneac -
Remus, de ce ai impresia ca-mi pierd timpul cu textele tale? Aici este vorba de cu totul altceva, sau poate ai nevoie de dex ca sa-ti explice. Si daca tot suntem acolo, am sa trag niste sfori, poate te angajeaza aia cand o sa se gandeasca cum sa reactualizeze limba noastra draga;)
Madalina. te avertizez să nu folosesti posibilitatea de
Virgil -
Madalina. te avertizez să nu folosesti posibilitatea de a comenta in alte scopuri decit cel pentru care a fost oferita. simti nevoia unei comunicari directe, foloseste alte cai.
"hermeneia.com/consiliu • View topic - E-mailurile de
zugravul de subţire -
"hermeneia.com/consiliu • View topic - E-mailurile de raspuns, de ...
hermeneia.com/consiliu/viewtopic.php?f=5&t=333&start=10
Daca ai intrebari te rog sa ni le trimiti fie la [email protected] pentru probleme administrativ-editoriale, fie la [email protected] pentru probleme ..."
da virgil, eşti foarte protejat.asta e pe search google.
te rog să nu faci acuzaţii în ceea ce mă priveşte.
deja eşti în minte cu caunac. credeam că ai altă vârstă.
nu sunt fan reţele de socializare . poţi trăi în cercul tău strâmt şi rece dacă asta te face să te simţi bine. dacă ai fi văzut "oblio" cu inima ai fi înţeles că nu există pădure fără rost.
în privinţa reţelelor de socializare, ca să fiu iîn tonul tău, sunt nostalgic după acelea care se formau noaptea la coadă la lapte, pâine carne, înainte de 89. acolo pensionarii erau cei mai activi membri şi exista câte o reţea de socializare în faţa feiecărei alimentare.
asta pentru că tu îţi doreşti să pârţâie netul.
ești jenant, remus. dar cred că e inutil să îți mai
Virgil -
ești jenant, remus. dar cred că e inutil să îți mai spun de ce. tu porți cu asiduitate monologuri. îți doresc numai bine.
Un incident nu se întîmplă niciodată dintr-o singură
aalizeei -
Un incident nu se întîmplă niciodată dintr-o singură eroare. El este un cumul/o înlănţuire de nereguli.
Mădălina, nu înţeleg, este chiar aşa de greu să ne înfrînăm cînd vedem că asistăm la o escaladare a conflictului? Care este rolul tău de fapt în acest dialog? Un avertisment şi din partea mea.
Referitor la orgasme literare mi-am amintit o epigramă:
Veronica Porumbacu a publicat:
"O, Europă, te simt în mine,
Te simt adânc în mine!"
a doua zi, Păstorel o înţeapă:
Mult stimată Veronică
Eu credeam c-o ai mai mică!
Dar mărturisirea-ţi clară
Din Gazeta Literară,
Dovedeşte elocvent
Că în chestia matale,
De-adâncimi fenomenale,
Intră-ntregul continent!
Citesc târziu acest text și polemica asociată și îmi
bobadil -
Citesc târziu acest text și polemica asociată și îmi cer scuze dacă scrierea mea aici este 'obsolete'. Eu cred că, dpdv poetic, textul este foarte slab, nici măcar nu pot să găsesc resurse să îl comentez serios, sincer și no ofense, Adrian. Toate femeile, toți bărbații, iar toate femeile, parcă acest poem vrea să elimine prin reducere la absurd orice posibilitate și nimic mai mult. Recunosc, sunt poate de modă veche, dar mie acest text nu îmi place, nu îl văd încadrat în niciun curent modern semnificativ, nu răzbate dincolo de tehnicile semantice și face abuz de repetiție.
Dacă nu-ţi place şi ai încercat să şi argumentezi
a.a.a. -
Dacă nu-ţi place şi ai încercat să şi argumentezi (subiectv au altă baltă - tot un fel de apă caldă), n-are de ce să-mi pice cu supărare. Altă dată, poate, te voi da pe spate. :).
ex
dorina neculce -
după ochii ei subţire închişi, la expresii de acest gen ma refer.chiar daca acordul e bine realizat ceva impiedica fluenta versului
- eroare 2 -
a.a.a. -
Doamnă, acolo nu e vorba de acord. Acolo e o simplă transformare a unui adjectiv, în adverb + inversiune (ochi închişi subţire - ochi subţire închişi). Fluenţa versului este/ poate fi împiedicată numai în urechile celor cu organul liric atrofiat ori slab dezvoltat.