Primul cerc

imaginea utilizatorului Djamal

Desprins de umbra mea
părăsesc stâncile ghemuite
ies din pereții abrupți
mă scutur de laturi și de muchii
furtunos
mă ridic în întâmpinarea ploii
precum vârtejul mă azvârl în ape
rotindu-mă spre adâncuri
spre primul cerc.

Comentarii

imaginea asta poetică "în întâmpinarea ploii" e împrumutată puțin de la Nuța Crăciun "anotimp interzis" (palmele mele pleacă/seară de seară/în întâmpinarea ploii)???

Este o coincidență și să știi că poezia mea a fost împrumutată aproape în totalitate și folosită într-un text pe agonia dar după un scurt timp a specificat colega mea de acolo că versurile sunt ale mele, colega Nuță Crăciun mă cunoaște cred și nu este genul meu, în rest ??? poemul nu are decât aceasta coincidență în el altă ceva nimic????

aș vrea să definești "Este o coincidență " în acest context și nu ce ți s-a întâmplat în alte locuri.

djamal, te scrii frumos intr-o limba straina tie, uneori mai frumos ca cei nascuti in ea, te citesc desi nu am timp destul sa-ti las semne, versurile tale creaza imagini cautatoare de timp etern, trimit la o filozofie a cautarii undeva deasupra limitelor... un nou inceput te ridica mereu desupra ultimei singuratati, in care vai, zbuciunul e acelasi... nu te cunosc destul, e adevarat, dar din cat te citesc mi-e deajuns ca sa afirm, ca nu ai nevoie sa „imprumuti” nimic de la nimeni, sunt sigura ca aceste cuvinte nu sunt decat o coincidenta, nimeni de altfel nu detine monopolul cuvintelor, ne repetam mereu in functie doar de categoria de ... tristete care ne macina. apropo cunosc incidentul cu poemul „imprumutat”... marina, eu sunt convinsa ca djamal nu se preteaza la acest fel de lucruri, dar te multe ori cuvintele ne joaca renghiuri, am patit-o si eu, stiu cat m-a durut insinuarea aceea... scuze ca nu am venit mai repede, nu am avut cateva zile conectare la internet.

Nuță Craciun îți mulțumesc de trecere și pentru apreciere, sper că lucrurile s-au lămurit după aceasta întervenție a ta care îmi confirmă împresia ce o aveam despre tine citindu-ți poeziile. Te mai aștept Cu respect Djamal