Suntem primul născut

imaginea utilizatorului montecristo

clocotind ape tulbure epicentru
înseilează chakre rând pe rând
inundă artere
ți-e frică
e târziu
deja mi-ai dat
ți-e frică de frică

mare cutremur unda de șoc
pe restul de măr piatră pe grai
buzele tremură
mi-e frică
e târziu
deja am mușcat
mi-e frică de frică

resturi de cărămizi grămezi
două
înalță praf de pământ ars
fumul focurilor sacre
două
e mult prea tarziu
hai să nu ne reconstruim

să ne-adune vântul
munte de mâini zâmbete sâni iubire
jumătăți sferturi cioturi
dezintegrate se recunosc chakrele
ssssst să nu ne vadă frica
și ce dacă ne vede
suntem primul născut

suntem primul născut

Comentarii

text abscons si slab. nu cred ca asa ceva este poezie, nici macar reprezentare artistica. cred ca trebuie sa iti definesti tie insuti ce vrei sa faci.

Da? Interesant. Cu toată stima, domnule Virgil Titarenco, remarca dumneavoastră se potrivește ca o mănușă miilor de texte și tot atâtor autori. Cine măsoară bunul și răul, urâtul și frumosul? Totuși mă voi apleca asupra celor ce-mi sugerați, dată fiind maturitatea dumneavoastră poetică. Vă mulțumesc pentru timpul acordat.

mie personal mi se pare, si asta e doar părerea mea sincera, ca versul "munte de maini zambete sani iubire" care mi a smuls un zambet ( cu gropitze), l as gandi asa "munte de sani zambete sani sani iubire." imi permit la divagation pt ca tocmai mi am luat le permis de penser, de inseile tut le chakre in juru buriculu la primul nascut al poetului: MODESTIA

Dorine , tată, ai grijă cu gropițele, ca s-au legalizat căsătoriile...:)) Multumesc pentru bunavoința de-a mă citi. Amice, mă cunoști, altfel nu te jucai cu limba franceză! Curând!

Acum apar si eu pe aici, uite cum acest conte de montecristo ne stimuleaza imaginatia somatica! Cristi, nu cred ca esti inca la nivelul cerut de o licenta poetica (sa nu-i spun eroare, ca nu e, e clar) de tipul "suntem primul nascut". Aceasta licenta poetica are forta, e chiar cutremuratoare as putea spune... insa ce urmeaza e mult mai jos... setezi un nivel prea mare de asteptare cu acest titlu, parerea mea la fel de sincera. Si nu te lua dupa toti astia care te iau in bete ca Virgil care vede absconsul in spatele casei lui unde altcineva tocmai a tuns iarba sau Dorin care ia o distanta asa, respetabila, de tot ce i se pare ca ar avea purici. Eu iti recomand cu toata sinceritatea sa dai jos jambierele si espadrilele, sa pui pioletul in cui, sa dai rucsacul la spalatorie cu tot ce in el, sa faci un dus fierbinte, sa iei un halat usor pe spate, sa te asezi la comp si sa scrii cu sufletul limpede. Cu drag, Andu

Cristi, eu am fost deschis cu tine. Poate sint eu de vina. Pentru ca sint un om simplu. De fapt sint asa de simplu ca uneori ma confund pe strada cu mine insumi. Si oamenii simpli citesc si daca nu pricep, nu pricep. Dar abscons e termenul pentru ca atunci cind am ridicat capul nu stiam de unde am venit. Sau poate e si asta un efect poetic si mi-a scapat mie. As mai adauga ceva, repetitia chakrelor te face sa vrei sa vezi ceva si tu tocmai aici inseli asteptarile. Poate daca nu pomeneai...

Din ce in ce mai utile comentariile. Când se argumentează, când se dau sugestii, înseamnă acceptare; restul ..."vorbe de vorbit". Unii n-au activitate:). Escalada a rămas o amintire, Andu. Ți-am citit trei poeme. Nu pot spune nimic deocamdată. Le voi reciti. Cu Profetul nu mă pun, că sunt la mila lui;) Lăsând gluma la o parte, chiar am nevoie de sugestii, altfel nu eram aici. Vă mulțumesc amândurora.

Suntem primul născut Clocotind ape, tulbure epicentru înseilează chakre, rând pe rând. Inundă artere. Ți-e frică. E târziu, deja mi-ai dat. Ți-e frică de frică. Mare cutremur. Unda de șoc pe restul de măr (piatră pe grai). Buzele tremură. Mi-e frică. E târziu, deja am mușcat. Mi-e frică de frică. Două grămezi. Resturi de cărămizi înalță praf de pământ ars. Fumul focurilor sacre. Două. E mult prea târziu. Hai să nu ne reconstruim! Să ne-adune vântul. Munte de mâini, zâmbete, sâni, iubire (jumătăți, sferturi, cioturi). Dezintegrate, se recunosc chakrele. Ssssst, să nu ne vadă frica! Și ce dacă ne vede...suntem primul născut! Suntem primul născut.