se poate cânta și sub apă

imaginea utilizatorului Alexander
o chitară egală cu sine

undeva
nu se spune unde
există un loc care se cheamă
lumină sau vârf

pentru cei cu adrenalina în pungi de plastic
e locul cel mai înalt de unde
sisif
mai nou
rostogolește pietre
peste turiști

la baza lumii
fumătorii cu tâmplele vinete
sprijină copacii numărați pentru tăiere

de fapt este locul unde
poți face pluta în aer
poți respira având abdomenul plat
poți crește într-o seră fluturi phoenix

este locul unde culorile
îți pronunță alb
numele

frica este un maraton fără sfârșit
spun unii care
se uită spre locul respectiv prin binoclu
în binoclu niște pupile
în pupile niște imagini refolosite
cu mama și tata altor vremuri

alții ca să fie mai siguri
și-au lipit binoclu la ochi
și aleargă

ce dacă pe loc

umbrele există doar pentru că există timp
locul respectiv
este
în limbaj normal
cel mult
un efervescent vs acum

sau este un /te iubesc/
într-un firesc propriu

sau ultimul transport de nisip al mării

locul respectiv poate fi vizitat doar între ore
după ce
genunchii au trecut prin
șolduri stomac ficat plămâni inimă gât
au ajuns în gură
și au format niște dinți noi

Comentarii

Îmi place faptul că te descurci pe distanțe mai lungi. Că știi să creezi atmosfera, povestea. Că am impresia că știu acest loc și nici nu contează că niciodată nu va fi același pentru doi dintre noi, și nici căile pe care ajungem acolo nu vor fi fiind aceleași. Nu-mi plac exagerările însă, și nici exprimările ciudate, la limita regulilor gramaticale "mama și tata altor vremuri", "și-au lipit binoclu de ochi", "locul... poate fi vizitat doar între ore". Vezi "propiu"! Deosebit: "umbrele există doar pentru că există timp locul respectiv este în limbaj normal cel mult un efervescent vs acum", ca și "ultimul transport de nisip al mării". Am impresia că nu scrii egal. Înțelegi ce zic? Bine, nimeni nu scrie egal, dar la tine parcă sunt totuși salturi prea mari.

multe locuri pot fi comune. bine zici nu conteaza caile sau orice altceva. conteaza ca vedem aceleasi locuri. despre salturi ai dreptate. imi place sa cred ca este o semnatura propie, un mod propriu de a scrie. desigur ca mai tb slefuit stilul . multumesc pentru atentionare si pt popas. daca te-a ajutat poezia ma bucura mult, daca ti-au placut cateva imagini ma bucur si mai mult.

pornind dintr/o locatie aleatorie, cuvantul, ce se straduieste sa infloreasca poemul acesta, se pierde, se dezintegreaza intr/o casa boiereasca, ce comunistii au daruiot/o abuziv cetatenilor rromi.

Bun text, am citit cateva cuvinte care mi-au spus ceva... rara avis! Din pacate finalul ar trebui modificat in sensul ca ar trebui plasat mult mai aproape de inceput Insa per total, o reculegere placuta, o lectura inedita pe aici pe la Tara, bravos ! Andu P.S. Să nu-mi spună cineva că nu știe ce e aia "Tara" și să zică altceva pls...

lucian, locatia cuvantului sta in puterea mantrelor bobadil, multumesc de trecere. o sa iau in considerare sfatul pentru final. sa avem pace cu toti numai bine