ersuri

imaginea utilizatorului ingeralb

de luni incep restantele
cu 2 sticle de vin si-un manunchi de banane
a meritat sa vad filmul fie si pentru ultima fraza
l-am visat in copilarie ca un inceput de raceala
toti avem asa ceva in noi trebuie doar sa invatam s-o folosim
i-am adus apa sa se spele pe picioare
si n-am mai vazut intrarea

a spus ca primeste oaspeti in weekend
(asa i-a iesit la horoscop)
dam peste ea la fiecare ora de intarziere
nici mana mea nu se mai teme de caini
atunci cand ma plimb cu ea in buzunar prin pauza mare
pe o banca un gardian imi cere buletinul
sar pe calculator muzica si messenger vesele amandoua

clopotelul este un aparat de masura
eu stiu ca-s mai bine decat un frate-sora
a crezut ca as putea pleca fara ea
la 10 in fata la Orange ca-n cartea cu basme
negociez distanta cu ajutorul fumului
iona a intrerupt spectacolul

Comentarii

ersuri, eresuri, arsuri sau versuri? E un amalgam, dar nu e tocmai rău. Mai perie textul de frazări de genul: "doar sa invatam s-o folosim", "vesele amandoua" ș.a. Apreciez: "negociez distanta cu ajutorul fumului".

Mircea, bine ai venit pe site! am reținut câteva imagini frumoase. mi-a plăcut mult acest vers: "negociez distanța cu ajutorul fumului". pe viitor, dacă ai folosi diacritice ar fi mult mai bine. cred că poți scrie o proză scurtă foarte reușită pornind de la imaginile poemului tău. încearcă! mult succes și inspirație. Madim

multumesc pentru apreciere alma . precum bine arati , nu am incercat sa scriu aici o poezie . am incercat sa reproduc o particica din viata , cu tot cu imperfectiunile ei . multumesc pentru urare madim . acum , acel vers care l-ati amintit mi se pare singura imperfectiune a acestui text , dar nu m-am putut abtine . precum in exterior , exista o viata si inauntrul fiecaruia , de care a trebuit sa tin seama . as vrea pe viitor sa nu trebuiasca sa folosesc diacritice . daca este obligatoriu , ma voi conforma insa . cat despre incercarea de a scrie proza din aceste randuri ... prefer sa cred ca ti-au placut anumite lucruri tocmai fiindca nu sunt , ci aduc a `proza` . toate bune !

versuri reușite! au ceva din autenticismul (o să ajungă o obsesie termenul ăsta pentru mine!) pe care îl caut la un poet, la un text. să nu ieși din matca asta! fă exact ce crezi dacă te simți bine făcînd-o! din cîte văd eu aici, deși e prea puțin (am să urmăresc și următoarele texte!), ai mîna formată pe acest tip de scriitură. în timp, ai putea să renunți la textualismul excesiv (propus atît de "vehement") de optzeciști. încearcă o formulă mai concentrată. apropiete de cititor și pe alte căi (nu numai "povestindu-i"). la urma urmei, "dacă fumez noaptea în chiloți la bucătărie și vă povestesc vouă, nu se numește poezie". oricum, foarte mișto ( :P ) inserțiile cotidianului în context! tot înainte. mai așteptăm texte! zic!