Redundanță

imaginea utilizatorului marinela_p
***

Redundanță

Viața se sparge din ecou în ecou
până când talpa soldatului
se murdărește cu făină de piatră
până când cățelul pământului
uită labele în casa clopotarului
până când sângele

până când.

Comentarii

imi aminteste putin de o poezie a lui Nichita cu soldatul marsaluind. sint insa in text, trei genitive obositoare. nu abandona ideea, pentru ca e buna, e doar o parere...

Interesante imaginile si tehnica the realizare a poeziei, si acel vers final. Adevarat ca genitivele pot ingreuna, dar fara ele iar nu e bine. Greu de multumit toate gusturile. Mi-ar place sa stiu ce simbolistica te-a condus la "cățelul pământului/ uită labele în casa clopotarului"?

Marinela, iată că stilul tău se limpezește, ai imagini deosebite în fața cărora micile defecte dispar: "până când talpa soldatului se murdărește cu făină de piatră" sau "până când cățelul pământului uită labele în casa clopotarului". În timp vei înlătura și acele mici imperfecțiuni!

Mă bucur că acest poem a atras privirile specialiștilor din site( sunt destui specialiști pe aici, dar încă nu au fost atrași de versurile mele! mai mult ca sigur, sunt aici și le aștept curioasă și ascultătoare, părerile). Mă simt ca între prieteni cînd mi se spune sincer ce deranjează și ce este plăcut în poezia mea. Aranca, Oriana, Ioana Dana Nicolae, vă mulțumesc pentru sinceritatea voastră, sunt deschisă la critică întotdeauna, oricât ai șlefui o piatră, tot mai este loc de șlefuit! (sper ca mereu să-mi mențin această opinie). Primăvara asta și voi, sper să mă ajute să mă dezmorțesc și să ajung să scriu așa cum visez eu! Voi ține cont de recomandările făcute, le voi aplica în stilul meu, de câte ori nu voi fi cu "garda jos!", adică atunci când le voi observa la momentul oportun! Mulțumesc pentru peniță! chiar e o surpriză foarte frumoasă pentru mine, Ioana Dana Nicolae mi-ai făcut un foarte frumos dar! mulțumesc. Vă aștept cu drag în "casa mea"!