Ce se întâmplă cu poezia?

imaginea utilizatorului alma

Cineva îmi trimite o invitaţie de a mă înscrie la un concurs literar numit Romeo şi Julieta la Mizil. M-am uitat pe ediţiile trecute, pe antologia publicată anul trecut şi mi-am pus mâinile-n cap! Eu n-am mai scris de vreun an, din lipsă de timp, dar să zicem că fac rost de o jumătate de zi pentru un text şi voi scrie. Dar, pentru a câştiga un concurs în ziua de azi, va trebui să scriu... aşa ca acolo în carte?

Ce se întâmplă cu poezia?

Dar cu poeţii?

Unde sunt cei pe care eu cândva îi citeam zilnic pentru că ei scriau zilnic?

Unde e poezia bună şi ce mai e poezie bună în ziua de azi? Ce a fost cândva şi de ce mereu trecutul e mai bun ca prezentul?

Experiment literar: 

Comentarii

huh!

cate intrebari intr-o singura minipostare! poi, Alma, poetul e in tine, iar eu astept sa rasara, sa scrie in fiecare zi si sa il citesc cu placere:) mirarea asta... negativa se poate invinge prin scris, cred eu... zile faine sa ai!

Silviu, nu e vorba de mine,

Silviu, nu e vorba de mine, ci de cei care premiază literatura de proastă calitate. E un cerc vicios, cei premiaţi se cred poeţi şi scriu în continuare la fel de prost.

mmm

mai citeste si vezi ca e vorba de tine si de cei care mai stiu ce inseamna poezia. aia cu fel de fel de incurcaturi numite poezie... nu au raspuns la intrebarile de mai sus.

Am trimis şi eu la concursul

Am trimis şi eu la concursul menţionat de tine Alina...cred că nu am luat nici nota 8, iar la publicare desigur mi-au tăiat altfel versurile, au scuze că din lipsă de spaţiu pe pagină. Nu cred că există reguli clare în ce priveşte ce poezie câştigă la un concurs, cred că mai contează şi norocul. Îţi doresc să citeşti lucruri frumoase şi să scrii frumos!