ora cocoşului

imaginea utilizatorului Sancho Panza

poţi auzi cum crapă tăcerea
vrej
sub călcâiul luminii

umbra ţi se lungeşte de-a lungul pereţilor
şi-adoarme
cu şarpele casei drept căpătâi

Numele
s-a adăpostit în oglindă

între ea şi tine
trei paşi.

Comentarii

am o problema editoriala. am vazut ca virgil t mi-a schimbat parola. poate sa mi schimbe si pseudonimul cineva?

despre poem acu. first: titlul mi se pare relativ ratat. cu disonanta cu tot la mine. deci m ai pierdut pe jumatate. second: cum crapa tacerea? reformuleaza si tu da pastreaza idea fix. third: strofa a doua este o incercare ratata de esentializare aprofundata sinklino spre filosofie. fourth: ti am zis de versul cu numele n oglinda. e mai terminat decit cum ma treyesc eu in diminetile mai sumbre. fiveth: sunteti destul de aproape. romantic. sixth: cu aer conclusiv zic "mi-ai salvat ziua si viata in dimineata asta. deci este faina poezia. esti un scriitor bun". ec

nu, nu se poate. in plus, daca ai "probleme editoriale" exista o adresa de email unde le poti trimite sau poti intreba. subsolul comentariilor nu are aceasta destinatie si consideram ca e chestiune care se intelegea de la sine.

oooo...Ecaterina! m-ai uimit cu expresia asta: "strofa a doua este o incercare ratata de esentializare aprofundata sinklino spre filosofie." poti sa-mi explici dintr-o rasuflare ce intelegi prin aprofundare sinklino...si care ar fi abordarea filosofica cea CORECTA? cu trimiteri la sistemele filosofice cu tot... astept. :)

ma sancho, tia m povestit azi cosmarul meu. sper ca intelegi ca amu filosofia se leaga de capu meu ca uleiul de apa. nu ai fost chiar asa rautacioasa precum credeam. ca ai scuipat cu venin, asa mi te imaginam soro. fac si eu o incercare, pentr care sper sa nu ma lipsesti iar de drepturile de a activa pe herm. amica se numeste. n am facut facu de filosfof, dar voi face si o sa revin aici cu simbolurile abordate ca atare. promit. spre uimirea dvs aprofundata se gseste a fi in interpretarea mea un atributiv pentru esentializare, era destul de clar. sinckino e inclinatie. stiu termenul din geografie, pe cind treceam tipurile de miscari ale scoartei terestre anul trecut. mi a placut si l am mai folosit pe alt site literar. cu alte vb, pardon, vorbe strofa a doua este o incercare nereusita de a esentializa aiurea absurdul cu inclinatie sau cu iz spre/de filosofie. clar acum? super misto ca ai primit 50 stii tu unde. super misto, adica misto la superlativ. p.s. nu uita sa mi trimiti ceea ce ti am cerut azi. adica 70 de pachete mai de iubire. din inimioara. ca am nevoie urgent, nu de alta.

Ecaterina, te rog sa-ti editezi cu atentie comentariile. Ai atatea greseli, incat nici nu am timp sa ti le semnalez pe toate. Si cred ca tonul pe care l-ai folosit aici este potrivit pentru discutiile noastre particulare, de pe messenger. Te rog sa realizezi unde te afli. Aici nu intereseaza pe nimeni cate pachete de iubire iti doresti tu. Sa ne intoarcem la oile noastre literare, te rog. Si mai citeste odata regulamentul. Se pare ca l-ai uitat.

daaaaaaaaaa, am inteles. nu mai nu ma mai amendati va rog, ca nu mai revin pe ici, dupa cum promisesesi odata. iti dai seama, stiindu ma ca comentarii in fustita si camasuta alba cu spatele drept si doua degetele n o sa las, ca eu is rebela de felul meu. asadar o sa ma abtin cu mici exceptii, cit sa nu va enervez tare rau. acum m am sculat, sa mi fie iertate greselile de tastare. acum ai fost dura rau.