Madlenă 2

imaginea utilizatorului lucian

Ți-am dat întâlnire în lanul de floarea-soarelui.
În colțul unde era mai coaptă și mai înaltă.
Credeam că acolo vom fi numai noi
Cu picioare pline de praf.

Acolo visam să îți povestesc despre cer și meteori.
Cum cresc comete și sori, cum se rotunjesc,
Cum se învârtesc, ca în lanul de flori
După soare, în întregul ceresc.

Tu călcai țărâna din lan despletind aerul cald.
Lângă fântână se adăpau vinele pământului.
Din palma drumului părea că veneai
Sau te aducea adierea cuvântului.

Tot soarele se întorcea după floarea galben-verzuie
Parcă își pierduse lumina și cărarea în apogeu.
O căuta. Eu știam că nu e și te așteptam.
Lanul cu floarea-soarelui îl coloram.

Comentarii

chiar mi-au placut primele doua strofe. mie imi plac poemele bucolice, astea in care dragostea este vazuta dintr-un alt unghi si in care inocenta este ca o intimitate necesara. " Ți-am dat întâlnire în lanul de floarea-soarelui. În colțul unde era mai coaptă și mai înaltă. Credeam că acolo vom fi numai noi Cu picioare pline de praf."

Lucian, e mai bine așa, să lași cuvintele să curgă firesc, fără vreo cenzură. Îmi place decorul expresionist cu floarea soarelui și rotațiile astrelor de sus si din lan, a doua strofă si primele trei versuri sunt bune, dau peniță cu felicitări. De azi dimineață m-am gândit la lanul asta: "lanul de floarea-soarelui. În colțul unde era mai coaptă și mai înaltă." E irelevant, fără nici o direcție versul:"Cu picioare pline de praf." dacă ar fi desculțe, brrr! sau trupurile goale-da, și mai brrr! Știu c-o să mai revii pe text, o sa fie un text fain!

va multumesc. o sa las timpul sa treaca si apoi voi reveni la acest poem. atunci sigur il voi vedea cu alti ochi.

Un peisaj apolinic, un alt mic "colț de rai" într- un "colț din lanul de floarea- soarelui", descris atât de frumos și de blând, în spiritul unui teolog, cel puțin așa îl văd eu. Cât despre rimă, eu nu văd nici o problemă folosirea ei. Nu sunt critic literar și nici nu mi-aș dori vreodată să fiu, spun doar ce văd, acolo unde văd și mai ales acolo unde mă pot regăsi. Dar într- o poezie, limbajul poetic este figurat, cuvintele vor să spună altceva, ele "sugerează" încă de pe la simboliști și planul exterior coexistă alături de unul interior. Nu mi se pare aleatorie nici alegerea florilor în acest peisaj.

Scuze pentru apariția repetată a comentariului. A fost din cauza unor probleme cu internetul. Mulțumesc pentru înțelegere.

Am văzut cam târziu! Typo: "păreai că veneai". Corect este: "părea că veneai". Te rog corectează, mulțumesc.

Ioana, am corectat. cami, eu iti multumesc. comentariile tale sunt intotdeauna incurajatoare.