rosario

imaginea utilizatorului francisc
I. the mysteries of light

Experiment literar: 

Comentarii

precizare: imaginea utilizata aici reprezinta unul din simbolurile fundamentale ale crestinismului si anume crucea. am ales aici crucea hughenota.

nu am pretentia a fi un expert in arta crestina dar crucea huguenota nu arata cam asa:

Dorin, Wikipedia este un website creat prin munca donata de multi voluntari si ca orice efort comun mai are si erori. Ce ai gasit tu este o banala eroare pe internet. Mai exista milioane. Daca tu crezi ca este o gaselnita inteligenta, eu nu te pot impiedica. Dar nu te astepta sa te credem. In ce priveste autocomentariul tau as mentiona ca nu inteleg care ar fi diferenta intre simbol si simbol fundamental (in afara de intentia unei retorici inutile). Personal nici nu cred ca crestinismul are simboluri dar asta e parerea mea.

dacă, intr-adevar, imaginea de pe wikipedia lipseste si dvs. aveti dreptate si cred ca aveti -drept pentru care ma bucur penntru ca, pana la urma, ma luminez si eu-, atunci nu-mi ramane decat sa-mi arog drepturile de autor si, in consecinta, sa numesc aceasta "Crucea lui Francisc"

Mi se pare interesant experimentul vizual, dincolo de semnificația pe care tu o oferi, cred că ar putea spune ceva. Mă întreb dacă "after you" e mai bine italic sau mai bine cu litere de rând. Deși sublinierea cu italic ar părea că deschide o ușă.

da, bine ca cineva a spus si ceva despre experiment. mea culpa, pe undeva. multumesc, alma

sau after him! în alb se poate întâmpla orice. cred că experimentul a devenit și mai interesant datorită acestei întâmplări. mai în glumă, mai în serios... ai și tu o cruce, trebuie să ți-o duci, acum va deveni și mai ușor pentru ca are și un simbol interesant.

de aceasta data, o sa va spun o poveste: odata, un tanar i se plange lui Isus ca are o cruce prea grea de dus. Isus ii arata o gramada de cruci si-i spune: - Alege-o pe care vrei tu! Tanarul nostru alege, alege, alege samd. O ia, bucuros, pe ultima, care i s-a parut lui pe potriva sa... Isus ii spune atunci: - Aceasta era crucea pe care ai aruncat-o! multumesc, dane

Dacă îmi permiteți, există și simboluri nefundamentale, de exemplu culoarea roșu a semaforului.