Gălbenușul

imaginea utilizatorului aleena
pentru copii

De ce este galben pe dinăuntru un ou?

Pentru că, fiind rupt din soare,
puiul din el nu poate să aibă altă culoare

Încă nu a venit vremea ca florile
să descopere cum se înmulțesc prin ouă
culorile

Și nici timpul copiilor îndeajuns de curioși
ca să știe câte gălbenușuri
încap în gogoși

Comentarii

Aici e un pasaj care m-a făcut să mă gândesc la șevaletul meu mare de acasă (și restul...) și să țin să te contrazic (zâmbind bineînțeles) în ceea ce privește înmulțirea culorilor: "Încă nu a venit vremea ca florile să descopere cum se înmulțesc prin ouă culorile"... Dar este foarte adevărat că mulți copii au curiozități. Poate că poeziile de acest gen să-i determine să întrebe și să primească răspunsuri lirice adecvate. De aceea, poezia aceasta are farmecul ei.

Multumesc, Marina. Ma bucura semnul tau. Mi-ar placea sa dau o raita cu privirea prin atelierul de acasa.:)

Am citit si Stele fara nume si Cantec de acasa...Imi place Galbenusul. Ar fi interesant de citit si in variante mai lungi, eventual o poveste...sau o alta structura a textului

Multumesc, Dorin. Adevarul este ca ma feresc sa scriu texte prea lungi. Mi s-a reprosat candva acest lucru.:) Dar, recunosc, si pe mine ma nemultumesc mai toate textele din urma, chiar si Galbenusul. Probabil vor ramane doar Casutele umblatoare. Totusi, merg inainte , in cautarea, de ce nu, a unui nou stil pentru un nou volum.:) Spune-mi cum ai vrea, mai concret, sa fie poezia pentru copii pe care ti-o doresti. :)