port curajul

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan

a întinde visul
peste balustrada realității
înseamnă să rostogolești limitele solide
să răsucești spațialitatea
să devii cactusul ciufulit
care-și lasă acele
în degetele morții setoase
copilul dezechilibrat
învățînd viața să străbată
pe bicicletă linia palmei

Comentarii

are aer de poezie de liceu. vazusem pe pagina ta scrieri mai bune si o intrebare: de ce tot iti scoti textele? ametesti asa. uite textul, nu e textul

Matei, le-am șters pe toate odată, nu treptat. m-am gîndit că nu e locul meu pe acest site. cu toții avem momente de slăbiciune. nu voi mai șterge. promit. cu sau fără aer de liceu, mie mi se pare o poezie bună dar îți respect părerea. mulțumesc de oprire.

Ecaterina, nu ma intereseaza instabilitatile tale sau alte motive adiacente dar te avertizez ca la urmatoarea stergere a textelor ti se va suspenda contul pentru o luna. Asta ca sa nu avem neclaritati. Cred ca voi limita foarte mult „stergerea” textelor pe Hermeneia. Nu am nimic impotriva daca cineva vrea sa plece dar nu am nici un chef sa tolerez joaca nimanui aici.

Virgil, mulțumesc pentru avertisment, sunt de acord cu ce presupune. te rog să mă crezi, activitatea mea pe Hermeneia nu reprezintă nici un fel de joacă. cer scuze pentru acțiunea imprudentă și întăresc promisiunea să nu mai șterg texte.

Un text relativ bun, destul de ermetic. Remarc ultimele doua versuri, prezinta o imagine abstracta, usor ilara, dar profunda. Cred ca ai exagerat in versurile trei-patru care ating o limita mai degraba scientologica. Ialin

Katy, mai întâi îți urez bun venit pe Hermeneia! Mie îmi sună bine versurile tale, nu le găsesc nici ermetice, nici copilărești. Chestie de gusturi. O viziune a artistul plastic descriind lumea înconjurătoare printr-o proiecție în canevasul palmei. Mult succes în continuare!

Lailin, raportat la obiectivitatea și exigențele tale artistice, aici ești generos în aprecieri. referitor la final, ai descifrat bine, aproape. cît despre versurile trei și patru - nimic scientologic. realizez însă că este firesc viziunile să difere. mulțam. Oriana, pentru mine este foarte important să aud asta de la tine, să îmi fii alături. ai cuprins esența mai bine decît aș fi putut eu să o aduc în lumină. mulțumesc de primire.

Lailin ? Na ca m-ati si botezat... Ialin

scuze lalin, nu-s obișnuită să mă adresez cu pseudonime. acum fii sigur că te-am memorat. zîmbet de rigoare.

Mi se pare foarte interesant acest text. Cred ca sunt gandite toate cuvintele. Dar e de bine. Fara balast. Mai ca pluteste. Insa e poezie. Mai scrie sau mai publica aici si alte texte. Era sa dau o penita, dar am avut o retinere pentru ca e primul text.

Alma, mulțumesc pentru prezență și încurajare. contează mult pentru mine. firește, o să mai scriu.