Reverie

imaginea utilizatorului vladimir

îți șoptesc la ureche secretul zahărului
turnat în forme de gheață
atunci când diminețile
se târăsc pudice pe faleză
golite de suflet
alerg pe un pod
ce desparte pământul urmelor tale
de cerul crăpat al Iudeii
sunt animalul perfect
gheizer în care te scalzi
sufocând îngeri cu pulpele putrezite

Comentarii

ai creat imagini fantastice, o lume imposibila, un straniu vis... m-a impresionat in mod deosebit acest poem.

Vladimir, din punctul meu de vedere, acesta este poemul cel mai reușit din cele scrise de tine pe Hermeneia. Condensezi și articulezi milimetric, ca un ceasornicar, realități multiple, interioare, imaginare sau nu. În plus, se simt stările, se simte vibrație sufletească, ceea ce în alte poeme rămânea ascuns, aici se dezvăluie. Nu mai simt acea breșă între psyche - instinct - spirit. Aici reușești o îmbinare armonioasă. Nu am nimic de schimbat. Fiecare cuvânt își are locul bine ales. Nimic nu "scapă", nimic nu e disonant. E un poem de "primă pagină" sau de deschidere a unui volum. Remarc: "atunci când diminețile se târăsc pudice pe faleză golite de suflet alerg pe un pod ce desparte pământul urmelor tale de cerul crăpat al Iudeii" Frumos. Așteptam de o vreme să spun limpede asta despre poezia ta.

Uluitor.adica fara cuvinte.perfect.Intri-n poem si ramii acolo.

Un poem bine construit, care nu uita sa curga si intr-adevar sa te faca sa uiti de tine, dar in acelasi timp care iti da senzatia de infrigurare si izolare in doi si totusi in unul... Da, un poem in care intri, insa din care mi-am dorit sa ies cat mai repede, negasind acolo decat "dimineti-soparla", ce se tarasc goale si reci peste niste suflete care nu mai sunt.

Lizuca... probabil te-ai apropiat de poem in mod empatic si de aceea ti-a placut... multumesc de sensibilitate. Ela... multam pentru cuvintele de apreciere... e o poezie scrisa dintr-un singur impuls... nu e defel construita. Hanny... placut feed-back, mai ales ca este venit din partea unei scriitoare de proza. Jinn... uite tu ai citit textul plecand din alt unghi... cred ca fiecare luam cu noi imaginile pe care le cautam... mi-am zis mereu ca poeziile mele pot fi un barometru pentru starea lectorului.