delirice IV

imaginea utilizatorului Virgil
...

siajul orelor despicate
cu încrîncenare
prin umbre prin mine
concavitatea palmelor lipite
ca o sudură deviată în carne
urmîndu-și linia cicatrizată
se mușcă din nou flămîndă de sine
cerșindu-mă cu fiecare zi
cînd își sapă singură scorbura
în sînul umflat dureros
deasupra se oprește alunecă
jupuindu-mi hainele
căutîndu-mi măruntaiele
ca niște fructe mustind coapte
în acest ospăț neterminat niciodată
pentru niciunul dintre noi

Comentarii

poem al traectoriilor și al eroziunii de sine, o imagine reușită a timpului care mușcă din noi. interesant cum traiectoria timpului lasă urme (siajul, despicarea, concavitatea, scorbura) iar mișcarea este una de alunecare până la întâlnirea cu trupul. finalul simplifică frumos.

hecatonhir (dom'le ce nume v-ati mai ales, mi se scrinteste limba), anyway, bine observat, ma asteptam sa nu se vada asa bine. cineva insa mi-a spus de curind ca partea centrala e putin prea concentrata. ma mai gindesc, poate avea dreptate. merci insa de observatii

repetitia "prin umbre prin mine" trebuie evitata in context...doar pentru a sublinia starea . in rest dinamica fluidelor fructelor coapte, a maruntaielor, "în acest ospăț neterminat niciodată pentru niciunul dintre noi" creste odata cu frumusetea unica a clipei. stii ca nu se mai repeta niciodata? "

nu stiu daca "trebuie" neaparat evitata, nu mi-ai dat o explicatie. eu am introdus-o acolo intentionat. a urmarit un efect, nu a fost o scapare.

era o constatare de ordin personal, cu cit textul are deja o directie, un vector al lui emotional. poate introducerea intentionata, repetitia aceasta are o conotatie speciala pentru tine. fie si asa. e textul tau.