mi-am cumpărat o coardă verde înspre gălbui cu mînerul rupt

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan

ieri vroiai să asculți ceva muzică rusească strega
un vălătuc de sunete lungi din care nu pricepi nimic
dormeai ghemuit în colțul dinspre ușă al patului
și tresăreai uneori
de parcă tridacna gigantică te sorbea din vis

teama nu mai avea niciun nume atunci

vara aceasta
pe cînd ploua în barul lui alexa și eu eram blocată înăuntru
mi-am cumpărat o coardă verde înspre gălbui cu mînerul rupt
și era prea mică strega tot nu am în ce sări
așa e și cu viața asta prin care merg șchiopătînd

înghiți aceeași bere franceză 1664
ești un ciudat dezgustător strega
deși văd în tine un chirurg cumsecade
cu alcoolul în mîna dreaptă și bisturiul în cealaltă
plus o asistentă în spate

dormi așa cu palmele sub ureche strega
visele se fac tot mai mici cu fiece tresărire

Comentarii

interesant desi textul are si parti slabe dar si parti bune. de exemplu partea "vara aceasta pe cînd ploua în barul lui alexa și eu eram blocată înăuntru mi-am cumpărat o coardă verde înspre gălbui cu mînerul rupt și era prea mică strega tot nu am în ce sări" mi se pare absolut inutila si aiurea. nu cred ca e nevoie sa ne contextualizezi originea ideilor tale. asta le bagatelizeaza.

virgil, ma bucur sincer ca te-ai oprit aici. e primul comentariu pe care il faci pe text la mine. nu cred ca acuma o sa mai modific ceva. am eliminat 2 strofe din poezie inainte sa postez. poate o sa revin cindva, cind se mai raceste. pot sa te intreb ce inseamna a bagateliza, ptr ca e a doua oada cind aud cuvindul si acum am senzatia ca prima data l-am inteles gresit.

A BAGATELIZ//Á ~éz tranz. (lucruri, fapte, persoane, idei etc.) A aprecia sub valoarea reală (ca pe o bagatelă); a subaprecia; a subestima; a subevalua. /Din Bagatel[ă] + suf. ~iza BAGATELIZÁ vb. I. tr. A micșora valoarea, însemnătatea unui lucru; a subaprecia, a minimaliza. [P.i. -zez. / < bagatelă + -iza]. BAGATELIZÁ, bagatelizez, vb. I. Tranz. A diminua importanța unui lucru, a unui fapt, a unei idei etc. – Bagatel(ă) + suf. -iza.

da, fireste, la asa interval de timp am cautat deja in dexonline.ro. oricum merci de osteneala de a scrie si politetea de a nu ma lasa cu intrebarea in brate.