Spasm nocturn

imaginea utilizatorului Sancho Panza
***

ce zgomot face noaptea,
castană rostogolindu-se pe țiglele lumii -
te-ai trezit?
nu era vocea mea,
eu strig întotdeauna în măduvă,
urlu limfatic,
rup iarna cu dinții, mărunt,
fac poduri din ea peste ochiul semnelor

respiri și te-nvelești cu pielea mea
(până mâine mai sunt atâtea răgazuri,
zăgazuri)

minutul își scutură șleampăt
solzii de anacondă.

Comentarii

Proiecția asta pe cămașa nopții aduce efecte speciale cu "țiglele lumii"... În final, îmi place asociația timp-anacondă...să fie timpul chiar această imagine biblică a păcatului... Poem de re-citit.

Marina, apreciez rabdarea cu care te apleci asupra textelor mele. Multumesc. Da, asta era ideea finalului...timpul constrictor intr-un univers ce ne inchide.

probabil ca am sa citesc cu mai multa atentie textele tale de acum. acesta însă îmi pare că vrea să fie „în forță” dar pe alocuri e doar „forțat”. am să mai citesc

Virgil, n-a vrut sa fie "in forta"...dar nu ma pronunt asupra adjectivului "fortat". :) Pana la urma, tine de perceptia fiecaruia. Esti oricand binevenit.

Ma incanta profunzimea din acest poem. Sfasierea atinge cote acute: "nu era vocea mea,/ eu strig intotdeauna in maduva,/ urlu limfatic". Si finalul eu l-am receptat ca o metamorfoza a trecerii timpului in eteric. Si da, e si dupa cum spune si Marina "asociatia timp-anaconda... imagine biblica a pacatului". E intr-adevar "un poem de re-citit". "eu strig intotdeauna in maduva" e colosal, am vibrat la acest vers ca si cum m-as fi aflat in fata Tipatului lui Munch.