Sunt pierdută în universul infinit.
Vreau să respir , însă ceva mă oprește
Și demonul m-ademenește,
Căci de ură eu nu pot să uit.
A propriei minți prizonieră sunt,
Vreau să mențin controlul
Dar destinul mă pedepsește crunt.
Îmi aleg din nou idolul.
Încerc să mă păzesc de-a Luciferului furie,
Mă chinui să scap din a sa robie
Și deodată nu mai sunt în derivă.
Decorul se schimbă...
Și Lucifer devine Cupidon.
Mi-e dat traseul în linii de creion,
Dar în abis n-am niciun reper.
Sunt al Nirvanei înger,
Vreau să zbor, însa aripile-mi sunt rupte...
Ale sângelui pete, fiori ai războiului
Sunt urme hidoase ale crâncenei lupte,
Norocul e mort-din lipsa trifoiului.
În zadar mă zbat, căci speranța dispare
Când te părăsește norocul,
Iar în depărtare soarele nu mai răsare
Și cauți fără speranță orizontul.
Dar întunericul mă copleșește.
Sunt un înger căzut, cu aripile frânte,
Încerc să zbor, dar putere nu mai am,
Căci visele-au murit și ele
Și rând pe rand,toate,toate dispar.
Comentarii
Aranca -
Versificatia fortata este alcatuita dintr-un amalgam de rime alternative, rime succesive si vers alb. Tema insuficient tratata, cu tente hilare. Concepte operationale slab asimilate. Catrene plate, final tip cvinarie, fara justificare. Ideea de a cauta ceva fara succes in sapte strofe fara a gasi o formula lirica adecvata, din pacate, caracterizeaza intreg textul.
Doru Lubov -
Mi-a plăcut [Sunt pierdută în universul infinit] Încearcă să exprimi tot ce simți în doar câteva versuri. Haiku-ul ți-ar prinde bine în perioada asta de început... Când spui [în abis n-am niciun reper. Sunt al Nirvanei înger] te înțeleg foarte bine, dar vezi, în poezie trebuie să încercăm să ne exprimăm altfel decât au făcut-o ceilalți, să ne ferim de clișee, de drumuri bătătorite... Îți doresc succes!
Heva -
Mulțumesc, am studiat forma haiku și mi se pare foarte accesibilă, încă mai am de lucrat la versificație și la acele clișee. Sper să progresez.
Virgil -
Eu zic să renunți la versificație de tot. Și mai zic să renunți la practica asta de a pune texte și apoi a le șterge. Și asta nu e valabil numai pentru tine. Eu zic că sîntem oameni mari. Adică maturi. Adică facem un text, îl recitim, îl corectăm, îl edităm, ne asigurăm că ne rerezintă. Și acum și eventulal peste zece ani. Și apoi îl postăm. Nu ne jucăm. Că dacă ne jucăm, există site-uri unde te poți juca. Dar nu aici. Aici am ales în mod deliberat să nu îngrădesc drepturile membrilor Hermeneia. Dar dacă observ o tendință de joacă sau neseriozitate probabil că va trebui să adopt o soluție care să contracareze asta.
Heva -
Îmi cer scuze, intenția mea nu era de joacă. Pentru mine sunt foarte importante părerile celor ce cunosc foarte bine arta poeziei. Îmi doresc să progresez, de aceea orice critică adusă e binevenită.
mladitza -
Textul tau dovedeste sensibilitate poetica. Esti adolescenta si te afli la inceput de drum in poezie. O sa-ti fac cateva recomandari pe care cu siguranta ti le-au mai facut si altii dar un sfat in plus nu strica: citeste multa poezie buna si f buna, in niciun caz nu te limita numai la lecturile de pe internet. Mai intai citeste-i pe poetii romani si in acest sens iti recomand ca ghid de orientare antologia realizata de Laurentiu Ulici, intitulata "1001 de poezii românești". Pentru poezia moderna, Marin Mincu are o antologie f buna - " Poezia română actuală, antologie comentată". Pentru poezia douamiista, cartile de la Editura Cartea Romaneasca. Nu neglija nici poezia universala care a excelat (in opinia mea) in prima jumatate a secolului XX. Sper sa ai posibiltatea sa citesti "Panorama poeziei universale contemporane" de A. E. Baconsky. Cauta aceste carti prin biblioteci. Spor la lecturi! Iti urez inspiratie bogata si sa nu uiti niciodata frumusetea Poeziei! Violeta