raiul de la marginea potirului

imaginea utilizatorului cami

de la o vreme
din stropul prelins de pe marginea unei clipe
creștea azurul reflectând acel tărâm dispersat în nuanțe
eu strigam clipei să nu-mi dea drumul

îmbrățișând cele două lumi de la marginea potirului
să-mi fie ochi de rai întors adâncul acelei priviri
unde înfloreau trandafiri prin urmele pescărușilor
alegându-și scântei dintre culorile umbrelor vieții

se prefăcea în rai grădina dintre vorbe și dintre gânduri
dintre cuvintele săpând îndelung și căutând izvorul ploilor de vară
eu strigam clipei să nu-mi dea drumul

de la o vreme intram și ieșeam din mine printr-o urmă
din potir tu picurai mir peste răbdare

raiul crescuse în palma mea dintr-o dată
acoperind cu gardenii răceala orelor înstrăinate
raiul gardeniilor acordat strunelor sufletului
eu strigam clipei să nu-mi mai dea drumul
să nu mă pierd iar în vocile gândului

Comentarii

Inflexiuni venite din lecturi, fara indoiala consistente. Din pacate nicio traire mai vie, de orginalitate ce sa mai vorbesc, ca nu o gasim niciunul dintre noi? :-) Un poem de domnisoara de pension, placut lecturi, atat, punct Andu

Bobadil, nu pot decât să- ți spun și ție, ca și altora, că eu mă bucur că ai trecut pe aici și că am un cititor "nou" și că mă bucur de orice părere în limitele bunului simț. Poate că trăind preintre "domnișoare" nu de pension, ci le liceu, mă mai molipsesc și eu uneori... Dar, nu vreau să mă îndepărtez prea mult... de poezie... Între timp fii mai atent la substantivele în genitiv- dativ. Bineînțeles că nu e decât o scăpare... Cami.

un poem plat in ciuda titlului cautat (raiul de la marginea potirului - de comentat...), obosit de clisee... substantivele in genitiv dativ abunda si zburda si pe aici din nefericire. nu le mai dau ca exemplu. repetitiile obosesc. idei pierdute, ratate.

Aranca, Hristos a înviat! Și mulțumesc bineînțeles pentru trecere și pentru semn. Altceva îi spuneam eu lui Bobadil despre substantive...nu știu dacă ai înțeles bine. Mi- ar plăcea ca, dacă tot îmi spui de clișee, că abundă în poeziile mele, să- mi poți da și exemple concrete și, eventual, și niște posibile variante acolo unde crezi că ceva nu e în regulă la ele, așa cum dealtfel ai mai făcut- o. Să știi că eu nu mă supăr absolut deloc, dar dacă tot mi- o spui, aș considera că mă ajuți de- a dreptul dacă ai face-o într- un mod "mai explicit" pentru mine. deși,îmi e cam greu să scriu altfel decât cum simt. Poate că odată va fi altfel, deocamdată asta e poezia mea, bună sau rea, cu scăderile care sunt ale mele. Nu e vorba de automulțumire, așa cum îmi mai spuneai, ci doar de o conștientizare a propriei valori. Doar că, de cele mai multe ori îmi e foarte greu să- mi văd propriile greșeli. Așa se întâmplă și în poezie. De vină e zodia... Sau, mă rog, consider că oricine ar veni cu exemple concrete despre ce anume nu "e bine" în poeziile unor novice, n- ar face altceva decât să- i ajute. Dacă însă acea persoană ar fi un editor, ar fi și mai bine, zic eu. E modul meu de a înțelege o critică de tip constructiv. Și o asemenea critică ar trebui, să reliefeze măcar din când în când și aspectele pozitive, care fără îndoială că există la oricine, trebuie doar să le vedem. Cu deosebită considerație, Camelia Silea. Mulțumesc tuturor celor care m- au citit și n- au lăsat semne, deși mi- ar fi făcut o deosebită plăcere să le aud părerile. Doresc să specific că nu mă supăr de nicio părere, a nimănui, atâta timp cât este formulată în limitele bunului simț.

Din pacate, pentru mine acest text este si va ramine un text mediocru. Cu atit mai mult, regret, nu ma pot erija in criticul pe care il astepti; frecventeaza un cenaclu, doua, citeste mai mult, e recomandabil la orice virsta. A publica orice mi se pare chiar indecent. Ceea ce ii spuneai lui Andu Moldovean ti se potriveste si tie, din nefericire. Multe texte pot fi numai maculatura daca nu exista o farima de talent. Talentul este un cumul de capacitati iesite din comun, nu are tangenta nici cu zodia, nici cu studiile superioare. Urari, felicitari etc. consider ca nu isi au locul aici.

Aranca, îți mulțumesc pentru răspuns, însă nici acum n- ai înțeles ceea ce îi spuneam eu lui Andu și oricum asta mă privește pe mine și pe el. Te- aș ruga să fii mai atentă, dacă chiar dorești să intervii cu păreri acolo unde ele se adresează altora. Eu măcar am grijă să scriu corect genitiv- dativele în limba română. Nu îmi doresc un critic anume, doar mi- am exprimat punctul meu de vedere, dorind să nu supăr pe nimeni. Este până la urmă alegerea noastră un mod sau altul de a vedea lucrurile, de a vedea sau nu ceva într- un text. Toate părerile sunt subiective. Că ție nu- ți plac textele mele, asta e, eu n- am ce să- ți spun, decât că eu nu scriu ca să epatez pe cineva sau să- i fac pe plac cuiva anume, cu atât mai mult ție. Că sunt "mediocre" e părerea ta, nu e nevoie să mi-o spui tot mereu. Textele mele au avut însă parte și de altă receptare. Nu e nevoie să spun aici și nici nu caut să mă disculp că nu am de ce. Cât despre alte "păreri" privind studiile de exemplu, cred că nu sunt necesare pe acest site pentru că sunt mai nepotrivite decât urările creștinești, despre care n- am crezut că deranjează atât de mult. Dar, dacă ai astfel de păreri, te invit respectuos să nu mi le mai amintești pentru că le- am auzit, le cunosc. Nu te obligă absolut nimeni să mă citești. E destulă lume aici, pe site. Dumnezeu să îți ajute. Mie nu- mi fac absolut nici o plăcere discuțiile în contradictoriu, drept pentru care de acum înainte nu voi mai răspunde comentariilor tale. Cu aceeași considerație, Camelia Silea.

urarile crestinesti nu au ce cauta aici, nu este un site religios. si nici "Dumnezeu să îți ajute". dai efectiv o tenta peiorativa. ce insinuezi? despre text: utilizezi in exces genitiv-dativele (corect scrise, dar ce conteaza?), ai repetitii care obosesc, doresti sa le enumar? incarci textul cu un balast redundant de epitete si totul e previzibil. e kitsch, nu poezie.

nu am stat sa citesc comentariile predecesorilor mei, asa ca s-ar putea sa ma repet, dar nu conteaza. un text plan, mult , dar mult prea explicit, totul este la vedere, si oricat ai icnerca sa mai scorminesti dupa sensuri noi, mistere, nu ai sorti de izbanda. nu gasesc sclipirea aceea pe care ar trebui sa o simt, sa spun : asta e! incearca sa te mai ascunzi printre cuvinte, te expui, si de aceea textul tau nu spune decat putine, ca o adiere de vant ce se pierde. o sa te mai urmaresc. queen ella

Ella, probabil că nu e un text foarte bun, e prea explicit, e cum e, dar eu țin mult la el și de aceea l- am pus. Mie nu mi- e rușine cu textele mele, chiar dacă nu corespund anumitor "standarde". Îți mulțumesc pentru trecere și pentru semnele lăsate, o să țin cont de păreri. Te mai aștept. Cami.

Aranca, te avertizez pentru prima data ca ceea ce faci aici e atac la persoana. Camelia nu si-a configurat profilul in pagina pentru ca tu sa te legi de zodia sau studiile ei (agresiune care nu are nici o legatura cu textul de mai sus). Ar fi decent si civilizat sa iti ceri scuzele de rigoare.

Virgil, îți mulțumesc. Te aștept și cu păreri atunci când vei considera, fie ele bune sau mai puțin...Mai bine să știu cât de adânci îmi sunt apele...