Lucia Marinescu - suspendare cont

imaginea utilizatorului Sancho Panza

Consiluil Hermeneia a decis să suspende contul Luciei Marinescu, deoarece am fost înştiinţaţi că a postat pe Hermeneia un text plagiat, aşa cum reiese din link-urile de mai jos:
http://www.hermeneia.com/content/gand_lucid
si
http://www.tiuk.reea.net/14/3.butnaru_poezia.html

Amintim că, pe Hermeneia, plagiatul este inacceptabil; lucru stipulat, cât se poate de limpede, în regulamentul de funcţionare.
“17. Plagiatul literar este considerat o
faptă foarte gravă și incompatibilă cu calitatea de membru al comunității și
site-ului Hermeneia. Contul membrului Hermeneia care se dovedește că a comis
o astfel de faptă în cadrul site-ului Hermeneia sau în afara lui va fi
suspendat definitiv. "

Comentarii

Cristina, Hermeneia tot de pe data

Cristina, Hermeneia tot de pe data de 2 s-a sesizat. Că anunţul cu privire la suspendare a apărut acum, e altă treabă. Nu înţeleg acel "totuşi" ("e bine totusi..."). Ce a făcut greşit Hermeneia, pentru ca, în final, să facă, totuşi, ceva corect?

Cristina aberezi si am impresia ca

Cristina aberezi si am impresia ca bunul meu simt si rabdarea pe care am dovedit-o cu tine si cu iesirile tale in decor sint pierdere de vreme. tocmai ai pierdut din partea mea bunavointa de a-ti mai oferi explicatii. esti tipul de om caruia se merita sa i se taie scurt macaroana. si atit. nu mai spera sa mai primesti vreodata explicatii de la mine.

Plagiatul este ceva foarte grav, nu

Plagiatul este ceva foarte grav, nu intra în discutie. dar ma gândesc eu,asa, în "minea" mea : daca versurile respective sunt furate de la leo butnaru - nu-l cunosc, dar cristina îl foarte lauda - cum se face ca ele, versurile plagiate, au ajuns la "santier"? sau criteriile de valoare sunt diferite functie de NUMELE autorului si nu de scrierile lor? doamne ajuta.

viorel bucur, ai dreptate partial,

viorel bucur, ai dreptate partial, adica numele conteaza atunci cand ai un poem nici bun nici prost, il face sa 'treaca', dar cred ca poemul lui leo butnaru este bun si cred ca problema a fost la cenzorii hermeneei, adica si daca am inteles bine. am patit si eu cu un text, cred, bun

ernst, cred ca exagerezi putin cu

ernst, cred ca exagerezi putin cu cenzura. nu o vad, de exemplu, pe d-na adriana lisandru cenzurând vreun text. si înca ceva: tu esti un neamt serios, renunta, te rog, la denumirea asta copilareasca de "seful duamanilor". prea suna "manelistic ".es ist nur ein Vorschlag. alles Gute.

Aziza, nu stiu daca deranjeaza dar

Aziza, nu stiu daca deranjeaza dar cu siguranta nu ne intereseaza sa avem link-uri spre alte site-uri aici pe Hermeneia. Daca are cineva ceva sa ne transmita o poate face la adresa de email a site-ului. Iar tu daca ai ceva sa ne spui poti sa scrii acolo. Iar daca ai ceva de scris pentru toti cei ce citesc aici poti scrie un articol, o proza, note, etc. Dar nu ma intereseaza postarea de linkuri aici. Te rog sa te consideri avertizata pentru acest gest deliberat.
Ce ma uimeste este lipsa de inteligenta a oamenilor care apeleaza la metoda simplista a link-urilor in loc sa scrie ei ceva semnificativ.

m-ai facut curios si am citit.

m-ai facut curios si am citit. dar am fost dezamagit. pentru ca mi-a adus aminte de copii de rromi care cersesc prin paris sau prin alta parte. inteleg (sau incerc sa inteleg) tragedia alora. dar nu vad ce legatura are asta cu furtul sau cu minciuna. as vrea sa iti spun ca lucia m-a mai mintit cindva. am prins-o cu un cont clona pe hermeneia. si a negat dar am dovezi indubitabile ca este vorba de ea. si m-a mintit. am impresia ca are o problema patologica cu minciuna. iar chestia asta mi se pare cea mai grava. tragedii sau necazuri in viata am avut fiecare. mai multe sau mai putine. dar nu cred ca simte nimeni nevoia sa si le fluture sau sa le folosesca pentru ca sa stirneasca mila sau induiosare. asta doar daca nu cumva esti copil de rrom prin paris cu picioarele rupte la nastere si implori mila. iar aceia chiar ca merita mila pentru ca e cumplit ca cineva sa le faca asa ceva in mod deliberat. dar a-ti insusi textul literar al altuia sau a minti pentru ca... ai avut leucemie, mi se pare cam aiurea. cunosc oameni greu bolnavi care nu si-au pierdut compasul moral. nu exista nici o justificare pentru fapta ei. dimpotriva. cel putin asta este parerea mea. ma gindesc acum mai degraba la oamenii care au suferinte in trupul lor si isi pastreaza demnitatea si se simt injositi de gestul unei astfel de persoane. la ei oare nu se gindeste nimeni?...