Plecări

imaginea utilizatorului Sancho Panza
telenovelă cu final incert

Bărbații din viața mea
mă părăsesc
în vârful picioarelor
să nu-mi tulbure praful de stele strâns pe covor
își lasă tăcerile în casa mea
cum ai lăsa un pachet gol de țigări,
o brichetă ieftină,
un ziar răsfoit

încă mirați că mi-au fost, încântați de ei
și de mama care i-a zămislit
așa bravi, așa fascinanți în armura lor lucitoare
eu le așez pe tâmple cununa de lauri
apoi flutur batista de la balcon,
conform scenariului
sfârșitul episodului trebuie să fie mereu
unul controversat
altfel și Dumnezeu s-ar plictisi de telenovela asta
cu final incert
ah draga mea tu ai fi fost desigur femeia care...dacă...
și eu zâmbesc suav, le ștreg cu o privire
câteva cuvinte transpirate de-atâta efort
nu-i nimic, dragul meu, se mai întâmplă
să ni se termine alfabetul pe undeva pe la I
de aceea Iubire-i o vorbă
trecută-n suflete cu copy-paste
de prin texte celebre

bărbații din viața mea pleacă mereu
cu un buchet de litere frumos mirositoare
să-l risipească mai târziu, generoși,
pe curbura dulce
a altor umeri.

Comentarii

Poate "parful de stele" mi se pare prea cliseistic, insa finalul e reusit. Eu as fi renuntat la subtitlu.

Emil, subtitlul e cadou Andului, drept consecință unui comentariu pe care l-a lasat, dumnealui, ieri. :D (ceva legat de telenovelele care nu au ce caută în poezie). Dacă nu era acel comm, nu era nici motivația de a o posta. "Praful de stele" nu mai poate fi scuturat; poezia este (dupa criteriile și coordonatele mele) vecheeee..dupa cum vezi, are până și punctuație ! E scrisă în aprilie 2007 și publicată în ultimul și, deocamdată, singurul meu volum.

Adevarul e ca asteptam oarecum prilejul de a asterne o penita pe un text de-al tau dar, desigur, nu o puteam face asa, oricum, nu? Si iata ca acest text apare pe gustul meu. Are o ironie fina, un aer de confesiune de femeie matura plus destul de multa nebunie adica atat cat sa-mi placa. In seara asta m-am intors acasa de la o reluare interesanta a cenaclului de la Deko unde ar insemna sa mint sa spun altceva decat ca a fost foarte interesant. Si ca imi doresc ca boierii si boieroaicele aceia/acelea de pe agonia sa fie capabili/capabile sa o tina tot asa o vreme indelungata. O concluzie insa s-a desprins de acolo, una destul de trista si anume ca "sfarsitul liteaturii, asa cum o stim noi, e aproape". Nu pot decat sa fiu de acord cu asta, si am ascultat vocile unor comentatori de marca: Alexandru Matei, Octavian Soviany, Felix Nicolau, Gelu Vlasin chiar si pe Catalin Goian cu stilul sau inconfundabil de om trecut prin "realitate". Din pacate aici pe Hermeneia, fenomenul este cat se poate de vizibil. Totul a inghetat intr-o noapte polara de unde vorba poetului doar "p-ici pe colo mai strabate cate-o raza mai curata/ dintr-un carmen saeculare ce-l visai si eu odata". Iar aceasta raza este si un poem ca acesta, viu si zgomotos. Voi lua si eu o pauza mai lunga la fel ca toti cei care, din varii si necunoscute motive, au lasat hermeneia la voia intamplarii (asta incluzand pe creatorul sau, Virgil Titarenco). Sper ca lucrurile sa revina la normal cat mai repede. Anyway, pana atunci, un salut, a wave of hand si o penita pentru Adriana aici. Andu

aham...deci nu te-a deranjat telenovela! :D merci, Andule. Am vrut sa vin si eu la Deko, astazi, dar a trebuit sa renunt in ultimul moment. Sper sa ajung duminica viitoare, daca ma tin bateriile.