mijlocul cerului

imaginea utilizatorului vladimir

cumpănește cu înțelepciune
binele și răul
fii dreaptă cu oamenii
Dumnezeu ne iubește pe toți
răsplată va dobândi
acela care se roagă și crede
cuvinte pentru copila mea
răspuns întrebărilor ei

n-am să mai rostesc niciodată
poveștile acestea de nomazi
acum toate mi se cuvin
pentru ca ți-am acceptat jocul
îngerii care îmi tulbură visul cu semne
stupiditatea fiecărui sărut
sila de a mă trezi dimineață în trup
mațele umplute cu rahat

nu-mi mai vorbiți despre iubire
destui printre noi cumpără flori
pretexte pentru încă o zi
am să privesc cum se duc dracului oamenii
credința și toate dorințele lor
așezat turcește în fața unei cârciumi
încrezător doar în sinceritatea bețivului
ce mai comandă un rând aruncând zarurile

ia-ți Dumnezeule
sau cum te-o mai fi chemând
sfinții și toți saltimbancii
care te strigă în ajutor
lasă-mi doar o biserică netencuită
și fără altare femeia aceasta
cu ochi de catran
să-mi fie sfârșit

Comentarii

imi placeau ochii ei de la inceput....era mai multa dragoste :D

Asa este Dorine, multa dragoste ce nu se afla in coerenta cu impulsul de a scris aceasta poezie, egalat poate doar de tentatia de a o sterge... de aceea am si modificat preferand lipsa determinatiilor si inceputul.

Un poem profund, mai ales în final, deși scris în cuvinte simple, fără prea mult caz de imagini și metafore. Partea cu bețivul nu mi-a plăcut, dar face parte din scenă. Remarcabile versurile despre "doar o biserică netencuită", poate pentru că și eu cred la fel.

Alina interesant este ca in acest poem mi-am calcat pe inima si am defavorizat cumva atmosfera si imaginea in detrimentul ideii... trairea mentala a fost prea puternica. Multumesc pentru ca mi-ai lasat opinia ta.

Vladimir, mie îmi pare un poem scris dincolo de limita prea-plinului. Un poem-strigăt, și cu toate acestea calculat... e ca un fel de război pregătit din timp. Foarte bine dozată trăirea, într-adevăr. O poezie la care am revenit în fiecare zi de când ai postat-o, fără a simți că pot lăsa semn. Nu se poate spune, pur și simplu, că îți place.

Sapphire multumesc pentru opinie... am sesizat si eu aparenta de calculat, de premeditat insa cred ca este vorba doar de o amara clipa de luciditate. Oarecum atipic :)

Verde crud poemul tau, Vladimir :).Mi-au placut mult versurile in care apare betivul tau si libertatea la care m-au dus cu gandul. Libertatea-copil si libertatea-betie, cele care sunt de fapt singurele adevarate.Foarte reusita imaginea pe care ai creat-o in : "așezat turcește în fața unei cârciumi".

Jinnule ma bucur ca iti place libertatea "mea"... si faci distinctiile corecte intre modalitatile in care aceasta poate fi inteleasa... cat despre pozitia aceea, n-am avut alta "rima" :) Multam de semn.