Jurnal de nesomn 2.0 - VI –

imaginea utilizatorului Virgil
titluri și subtitluri

Arta nu ar trebui să fie despre formalități. Deși constrîngerile sînt sănătoase și chiar generează curente sau stiluri. La urma urmei hai-ku sau alte forme de lirică japoneză sau extrem orientală reprezintă exemple semnificative. Dar am observat că pentru unii problema titlurilor și a subtitlurilor a devenit deranjantă. Unii chiar căutăm să folosim subterfugii pentru a le evita. Evident, aș vrea să se înțeleagă, ceea ce este la urma urmei o chestiune banală, că atît titlurile și subtitlurile, atît pentru texte cît și pentru comentarii, asigură atît ceva din farmecul și identitatea artistică a ceea ce scriem dar ajută și la păstrarea ordinei necesare indexării și ulterior găsirii în urma căutării a textelor fiecăruia dintre noi. Aș vrea să nu uităm că avem cititori și oameni care ne caută textele. Găsirea lor este legată de măsura în care ele pot fi identificate și individualizate. Titlurile și subtitlurile joacă un astfel de rol.
Dar am văzut, așa cum spuneam, că unii sînt deranjați și au apărut titluri punct la comentarii sau alte artificii. Asta nu face decît ca link-urile la acele comentarii să fie greu accesibile. Astfel că am decis și implementat următoarele:
Începînd din această clipă nu vom mai fi obligați să introducem titluri la comentarii. Asta nu înseamnă că nu vor mai exista titluri la comentarii. Doar că sistemul va prelua în mod automat primele 25 de caractere din corpul comentariului și le va folosi drept titlu. Există și o mini-posibilitate de a configura asta. Dacă doriți ca titlul să nu conțină toate cele 25 de caractere este suficient să introduceți un punct, sau o virgulă sau semnul întrebării iar titlul va fi „tăiat” acolo. De exemplu, dacă comentariul tău începe „Consider că acest text este un text semnificativ.....” în mod normal titlul va fi preluat ca „Consider că acest text es”. Dacă nu dorești asta este suficient să introduci comentariul așa: „Consider. că acest text este un text semnificativ.....” iar titlul va deveni „Consider”. Sau puteți introduce un titlu în corpul comentariului la început și după el punct, sau virgulă sau semnul întrebării. Acel titlu va fi preluat de sistem și va deveni titlul comentariului (inclusiv semnul de punctuație respectiv).
De asemenea începîn din acest moment textele introduse nu mai este necesar să conțină subtitluri. Opțiunea de introducere a rămas acolo dar de data aceasta este facultativă.

Comentarii

Titlul la comentariu nu

Titlul la comentariu nu era deranjant însă subtitlul obligatoriu la text da.
Salut această modificare constructivă și chiar inventivă.
P.S. Chestia cu @ nu merge cel puțin deocamdată.

Ok.

Ok. acum cred că merge. Limita am pus-o la 25 de caractere sau dacă în corpul comentariului apare punct, virgulă sau semnul întrebării. Din păcate previzualizarea nu „înțelege” asta dar titlul final al comentariului este „tăiat” corect. Ca dovadă comentariul de față.

Cristina.

Cristina. nu fa CR (carriage return) in primul rind si nu vei avea probleme.

Cristina,

Cristina, tocmai am deschis pagina ta de autor si totul pare bine si la locul lui. ce browser folosesti? este posibil sa iti stergi cache-ul si sa restartezi browser-ul? ma tem ca siteul nu are probleme si s-ar putea ca browser-ul tau sa nu fie configurat cum trebuie.
daca vei continua sa ai probleme te rog sa faci un screen-shot cu Alt-PrintScreen si sa il salvezi ca jpeg si sa mi-l trimiti.
multumesc