Dincolo de horele, orele...

imaginea utilizatorului Mira

Te ascunzi, neștiut, nevăzut,
În zboruri ce dor,
Dincolo de horele, orele,
Învelișurilor smulse din tină,
Abisale și neputincioase
A încăpea în silabele mele.
Te pierd neiubit, neurât
În gravitațiile sinucigașe,
Dincolo de cruda trudă bizară
De a-ți simți pulsul, plusul
Tremurat al bătăilor, odăilor
În care ești, trăiești,
Te viersuiesc la -°Celsius în hohotiri
Cu gând nebun la logodiri
De ape, de pleoape,
Te jur, te-nconjur,
Râmâi adormit o sută de ani,
Eu vin, te sărut, pe creștet elani
Se întorc și te-ascund
Încă o mie de ani.
Și-atunci iar...
Te-afunzi, neștiut, nevăzut
În zboruri ce dor,
Dincolo de horele, orele,
Învelișurilor smulse din tină,
Abisale și neputincioase
A încăpea în silabele mele.

Comentarii

"Te viersuiesc la -°Celsius în hohotiri" mi se pare interesant dar in acelasi timp naiv. In rest, destul de multe cuvinte aruncate cam fara un rost anume si mai ales fara prea multa poezie.

Știți cum este? Când scrii, ți se pare ca totul are un rost, în mintea ta se creează acel univers, acele imagini din care ia naștere poezia, sau în cazul meu, după cum bine spuneți, doar o încercare timidă. Mulțumesc mult pentru obiectivitate iar cu partea naivă....recunosc, versurile precum autorul, un defect în curs de corijare, sper.

incerc sa nu fac judecati personale. nu cred ca a fi naiv este neaparat un defect. dar ma refeream la text. si ai dreptate cind spui "în mintea ta se creează acel univers, acele imagini din care ia naștere poezia". pasul in plus care este reprezentat de arta in general, si poezie in cazul de fata, este cel prin care reusesti sa transmiti sau sa generezi si in mintea celui ce citeste ceva asemanator. parerea mea.

<<pasul in plus care este reprezentat de arta in general, si poezie in cazul de fata, este cel prin care reusesti sa transmiti sau sa generezi si in mintea celui ce citeste ceva asemanator. parerea mea.>> Total de acord!!! Sper să ajung să transmit acel CEVA!