eu, domnul Pa și zmeul

imaginea utilizatorului alma

când vine primăvara, domnul Pa și cu mine mergem pe câmp
să înălțăm un zmeu de hărtie. îl facem
dintr-o parte lucioasă și o parte lemn-oasă, ca pe cel mai iubit dintre pământeni,
îi punem aripă coadă, un zmeu ca la carte, un zmeu de hârtie

alegem un deal și urcăm, așa cum urcă orizontul, înfășurat pe gleznele mele sau cum
șosetele domnului Pa, desperecheate, prin toate lumile sale. apoi, domnul Pa, cu mine și zmeul
urcăm pe un deal dinainte stabilit. iar lumea atunci e
univers de un epsilon.

domnul Pa îmi spune că domnul Pa din poezie e altfel
decât domnul Pa din realitate pe când domnul Pa
din poezie înalță zmeie ca la carte pe când domnul Pa din realitate
nu are zmei de hârtie nu are zmei de hârtie

iubitul meu o să treacă azi pe aici, o să spună că iar
am scris platitudini, iar acest lucru îmi va aminti
de Peter Pan și asta o să fie cam tot

Comentarii

Incercati sa subliniati ceva prin lucioasa / lemn-oasa ? (i.e. de ce nu ati scris lemnoasa legat ?) Atentie la diacritice "hârtie"/ "hărtie".. Nu cred ca e nevoie sa spuneti de doua ori intr-un interval scurt ca zmeul este din hartie. In strofa doi primele doua versuri... e un raport de subordonare disjunctiva numai ca nu vad predicatul "sau cum șosetele domnului Pa, desperecheate, prin toate lumile sale" cumva e tot "urca" ? Daca e asa cred ca ar trebui sa reformulati pentru ca suna ilogic in stadiul actual. At folosit consecutiv zmei si zmeie... v-ati referit la ambele sensuri ale cuvantului zmeu ? Imi este destul de neclar. Foarte multe repetitii ale lui "domnul Pa" (am remarcat ca asta este intentia, dar nu mi se pare un plus). Ialin

Ialin, pana vine Alma, sa te indrum un raspuns la intrebarea asta: "Incercati sa subliniati ceva prin lucioasa / lemn-oasa ? (i.e. de ce nu ati scris lemnoasa legat ?)" Mosorul lui Coceanu...iti spune ceva? asta, ca o trimitere mai punctuala decat cea pe care a facut-o autoarea, mentionand romanul.

erata: spre* un raspuns...si scuzele de rigoare.

Nu, nu imi spune nimic, dar ma voi documenta. Multumesc de indicatie ! Ialin

Ialin, iar eu rad de una singura vazand ce anume am putut scrie mai jos! este Cosorul lui Moceanu...graba nu face manastiri, imi cer scuze si promit sa ma grabesc incer de-acum incolo.

Sancho, în film nu era Uritescu? E o scenă memorabilă. Al treilea vers de aici surprinde "magistral" spiritul a ceea ce Preda pune acolo. Eu am recitit poemul și după ce am facut cunoștință cu "Pa-ul domnului Pa", publicat ulterior, și mi s-a părut mai interesant. Să vezi că domnul Pa va ajunge personaj literar.

Multumesc, acum am venit aici sa va multumesc si cu scuze ca am ajuns atat de tarziu. Am zambit la comentarii, ceea ce e un lucru bun. Sper sa fie, candva, Cartea domnului Pa.