no satisfaction

imaginea utilizatorului bobadil

din adâncul timpului cineva
îmi trece pe curat rănile
gâl-gâl

fără nicio vină tirbușonul
desfundă dopul creierului meu
norul stă la pândă
peștii adorm pe chelia căii ferate

iar altcineva uite-așa!
înșurubează focosul
peste mașinăria infernală
a musculaturii mele striate

și încep să dau din cur
la semnal
la crucea sf. andrei
tic-tac tic-tac
ca o piază-rea

dincolo
e termopanul
cauza tuturor relelor
pentru că nu pot să fac bum bum
așa cum îți place ție
dacă nu am

aer

Comentarii

dumnezeule, cat am putut sa rad! dupa o zi cu rinichii ncordati si buzele umflate, textul tau a fost ca scoaterea dopului de la sampanie.

Cotidianul si poate imaginarul barbatului intre gâl-gâl si tic-tac spre eliberatorul bum bum... o poveste despre plictis, cautarea rostului lucrurilor scrisa intr-un registru ludic... daca te ajuta cu ceva gandeste-te ca se poate si mai rau... Ahasverus cu siguranta ca nu mai gaseste alinare nici macar in acel mantuitor aer.

bobadileeee te-ai intrecut pe tine insuti! era sa pic pe jos de ras la poemul de mai sus. daca penitele se dau pt textele iesite din comun, apai cu siguranta al tau merita macar una! si ca totul sa fie "legal", respectand toate paragrafele si alineatele Regulamentului ( cu care Sefu' ma trimite iarasi la rehab, am eu o presimtire), produc si argumentatia necesara acestei valorizari literare (cah cah! parca scuip calti, dar tre sa vorbesc pe inteles tuturor, mai ales a inginerilor eunuci la imaginatie :). deci... cu un incipit pretentios (din adâncul timpului cineva), care plonjeaza oracularul hard in microtopul bahizat al crasmei (the place 2 meet your pals), poemul alterneaza elementele grotesti (un grotesc cald, as adauga, a carui tensiune intestinala poate degaja clipa de gratie, o relaxare placuta, ludic-sonora) cu starile congestionate de abstinenta impuse de anaerobia respectuoasa a -era sa zic scolareste "eului liric"; ptiu drace!- instantei poetice. in cele din urma "bum bumul" nu se mai produce (cel putin in aceasta poezie; asteptam infrigurati sequelurile!!), instanta poetica observand ea insasi carevasazica (virgile alerteaza gramaticii: am scris legat carevasazica!) lipsa de oxigen din preajma si pericolul devastator al repetarii auschwitz-ului. "și încep să dau din cur la semnal la crucea sf. andrei tic-tac tic-tac ca o piază-rea" andule, esti o bomba cu ceas. Dumnezeu sa ne fereasca!

Mi-a iesit un fel de men's only aici, dar asta se pare ca asta e situatia mea lately... Sa ne mai citim (Vladi, ai ceva de spus? :-) apoi mai vedem noi ce-o fi. Multzam voua, Andu

er: asta o data asta de doua ori, mai ramanea asta a treia oara si era adjudecata situatia mea... noroc ca am scapat!

te-am citit, bobadile, dar ... no satisfaction. imi pare bine ca ai incredere in ceea ce scriu.