efigia edenului eretic

imaginea utilizatorului adim
experiment 8 ( litera e )

efigia edenului eretic
emotionând emblemele evită
eclipsele excentrice excită
ecluza erei eșuând ermetic
erinia esenței e-n elită
eradicând erupția eclectic
efectul Evei erijează etic
emoția efectului ezită
etaj enorm eradicând eczema
eliptică emisă efemer
evaporă evalvia-n extrema
ecoului erupt eșichier
extinde eul eclipsând emblema
eonului evacuând eter

Experiment literar: 

Comentarii

un experiment interesant, desi ideea nu e noua. placut ar fi sa vedem continuarea bine v-am regasit!

Adrian, mă bucur să te regăsesc aici. La grea muncă te-ai angajat, întâi sonete acum experimente literale în formă fixă, tot sonet dar centrat într-o literă. După prima citire mi-am spus: nu cumva e și sonet. Am numărat versurile și silabele, cu admirație. Trudă sisifică. Interesante combinații, în special "efectul Evei erijează etic". Mult succes în continuare!

Experiment energic. Existența e-ului e emblematică: "este" e esențial, enciclic. Entropie elegant exclusă: "e" eshaustiv, "e" eufonic. "Eradicând" e excesiv.

Francisc - sigur că nu e nouă ideea, dar tot eu am lansat-o. Câteva sonete din această categorie au apărut, de altfel, și în revista APOSTROF de la Cluj, a doamnei Marta Petreu. Acum încearcă unul să mă copieze, realizând parafraze, dar uitând să precizeze de unde s-a inspirat. Câteva - dar nu prea multe, ca să nu se alarmeze lumea - vor fi prezente și în volumul al doilea de sonete, a cărui lansare va avea loc luna viitoare. Continuarea o văd în intenția de a termina, în timp, întregul alfabet. Printre picături, există și alte variante, cum ar fi sonete alcătuite din combinații de două sau trei vocale sau un sonet în care cuvintele încep cu literele alfabetului, în ordinea prestabilită. Oriana - recunosc că e mai greu decât un sonet tradițional. După ce că forma îți impune restricții, mai apar și altele, noi, datorate restrângerii lexicale la care te înarmezi. Pe asta mizez și eu și voi mai adăuga câte unul, din când în cînd : pe faptul că se formează asocieri inedite între termeni. Cu drag

Răspunsuri - scrisesem un răspuns care văd că s-a pierdut în spațiu. Ideea acestui tip de experiment nu e nouă, dar mă pot lăuda că îmi aparține în materie de sonet.Câteva sonete de acest tip mi-au apărut, de altfel , în revista Apostrof. Mai încearcă cineva să mă copieze, să realizeze parafraze, fără să menționeze sursa de inspirație. Și eu mă bucur pentru întîlniri dragi. Voi continua și acest tip de joc literar, cu convingerea că, dincolo de ideia de experiment propriu-zis, rămâne, ceea ce ați remarcat, o asociere uneori insolită între termeni . Să ne auzim sănătoși.

excelent excelenta . ai evacuat eul planetar. Cindva toate textele vor incepe la fel si se vor termina pe loc pt ca nimeni nu mai are rabdare de citit. Copii mei dupa Tarzan au zis stop. Paradisul cititului e pierdut for ever. oare mai avem litEre .. ?

Nepotului - litere mai avem puține. Tot mai puține. Dar știi care e speranța : ajunși la un capăt, o putem lua de la început