ce nu mă interesează este dragostea II

imaginea utilizatorului Virgil
și ceasornicarii

mă uit la poemele de dragoste
niște căni de lut
improvizații casnice pentru ospețele zeilor
noi
umplem pămîntul cu riduri și copii
și mai ales cu umbre

ai să îmi spui că iar am pierdut autobuzul numit iubire
că sînt o traducere greșită după kant
sau poate după augustin
ai să îmi spui că sînt orb
și surd
că o întreagă grădină zoologică
mă așteaptă la poarta edenului
fără ca eu să o văd
ai să îmi spui că doar eu am mușcat din șarpe
și am lăsat fructul să facă semințe și multe musculițe netrebnice

ție îți dedic poezia surdo-mutului
și a orbului
poezia pipăirii trupului
poezia răscolită cu limba
poezia coco chanel
ce nu mă intresează este dragostea
și ceasornicarii

Comentarii

Dramatic și frumos! Daca ar fi poezia mea, aș scoate "poezia dubiului" (e clar din tot ce este scris până acolo că este o poezie a Dubiului). Dar nu e. Probabil trebuie lasata asa. E o poezie reușită și mi-a făcut plăcere să o citesc de vreo 2-3 ori. Muza trebuie să fie măgulită!

Da, ai dreptate. Am scos. Nu știu la ce fel de muză te referi. Din cîte știu ele erau surse de inspirație. Sau cel puțin așa zice legenda.

...îmi place la acest text dezinvoltura neforțată, Virgil, versurile au curgerea lor firească spunerii, sunt pline de conținut, un conținut deloc neglijabil, o poema de frondă de seară, când terminând serviciul vrei să îți spui scriind... remarc tonalitatea reușită, pentru că ai mai avut atitudini livrești asemănătoare, dar nu atât de reușite la nivel artistic. recomand,îmi place și mă regăsesc pe alocuri, de aceea îngălbenesc, cu orice risc...

E o poezie scrisă cu inspirație lirică. De aceea m-am referit exact la acea muză, a cărei legendă, după cum se vede, o știi. Cred că uneori și zeii se hrănesc de la oameni. De fapt, mai ales ei! Și bine, se poate lectura și altfel poezia ta, ca o scrisoare ce i-ai trimis-o unei femei pe care o iubești. Se poate și așa. Mie îmi plac ambele interpretări. Și, îmi place la nebunie, minciuna din text "ce nu mă intresează este dragostea"!

Pentru aceste versuri atât de sincere, directe, ce asamblează un alt mecanism interior liric, îți doresc lumina de gutuie a toamnei la fereastra acelor gânduri crescute frumos pentru fiecare suflet rătăcit în grădina hermeneii! "ție îți dedic poezia surdo-mutului și a orbului poezia pipăirii trupului poezia răscolită cu limba poezia coco chanel ce nu mă intresează este dragostea și ceasornicarii"